Testattua: Xiaomi Mi In-Ear Headphones Pro HD -kuulokkeet ja 10 000 mAh -varavirtalähde
Xiaomilla on laaja valikoima älypuhelimia ja erilaisia muita tuotteita. Tällaisia ovat muun muassa kuulokkeet sekä varavirtalähteet, joita myös Suomesta löytyy myynnistä. Xiaomi Suomi lähetti SuomiMobiilin testattavaksi erinomaiseen äänentoistoon kykenevät Mi In-Ear Headphones Pro HD -kuulokkeet sekä 10 000 milliampeeritunnin varavirtalähteen, jotka edustavat Xiaomin lisätarvikkeiden terävintä kärkeä.
Xiaomi on tunnettu erityisesti laadukkaista ja halvoista älypuhelimista, joiden luonnollisena jatkeena ovat kuulokkeet ja varavirtalähteet. Molemmat testattavaksi saapuneista tuotteista ovat tuttua Xiaomi-laatua ja ne toimivat luotettavasti.
Mi In-Ear Headphones Pro HD -kuulokkeet
Testiini päätyi varsin vaikuttavat Mi In-Ear Headphones Pro HD -kuulokkeet, jotka tarjoavat hintaansa nähden loistavaa äänentoistoa. Kyseessä on kiinalaisen Xiaomin omat nappikuulokkeet, joiden hinta asettuu 40 euron tietämiin.
Olen käyttänyt kuulokkeita nyt parin viikon ajan jokapäiväisessä käytössä ja kyseessä on yhdet parhaista nappikuulokkeista, joita olen koskaan käyttänyt. Mielestäni äänenlaatu on täyteläinen ja myös matalat taajuudet toistuvat hyvin.
Kaikista eniten Mi In-Ear Headphones Pro HD -kuulokkeista saa irti yhdessä Xiaomin puhelimien kanssa, joissa on erikseen kuulokkeille valmiiksi muokatut asetukset, joiden avulla kuulokkeiden ääni on loistava. Toki kuulokkeet toimivat erinomaisesti myös muiden valmistajien puhelimien kanssa, eikä ainakaan itsellä tullut mitään ongelmia vastaan, vaikka käytin kuulokkeita useiden eri laitteiden kanssa. Xiaomin mukaan Mi In-Ear Headphones Pro HD -kuulokkeet ovat yhteensopivat Android- ja iOS-laitteiden kanssa, mutta testijaksolla kuulokkeita käytettiin vain Android-laitteiden kanssa.
Xiaomi on tehnyt kuulokkeista laadukkaantuntuiset, sillä ne koostuvat suurimmaksi osaksi metallista. Kuulokkeiden johdon pinta on kumia ja pituutta johdolla on 1,25 metriä. Kuulokkeissa on myös kolme ohjauspainiketta, joista voi nostaa tai laskea äänenvoimakkuutta tai tauottaa ja jatkaa musiikkia. Samassa yksikössä on myös yksi mikrofoni, jonka ansiosta Xiaomi Mi In-Ear Headphones Pro HD -kuulokkeita voi käyttää myös handsfree-laitteena. Pikaisien testien perusteella mikrofoni toimii luotettavasti ja tallennettu ääni on selkeää.
Ainoa ongelma Mi In-Ear Headphones Pro HD -kuulokkeiden kanssa voi olla 3,5 mm kuulokeliitin. Useista puhelimista ei enää tänä päivänä löydy perinteistä kuulokeliitintä, vaan tyytyminen on ainoastaan USB-C-tyypin latausliittimeen. Kuulokkeiden testijakson aikana jouduin käyttämään lähes kokoajan adapteria, jolla sain kuulokkeet toimimaan uudemmissa puhelimissa, joista ei perinteistä kuulokeliitintä enää löydy. Mielestäni on kuitenkin parempi, että kuulokkeet rakentuvat 3,5 mm liittimen ympärille, eivätkä USB-C-liittimen ympärille. Perinteinen kuulokeliitin on kuitenkin vielä yleisempi ja kuulokkeita on mahdollista käyttää useammissa vanhemmissakin laitteissa.
Kuulokkeet on pakattu muoviseen koteloon, jossa on kuulokkeiden lisäksi myös vaihdettavia silikonitulppia muutamassa eri koossa, jotta kuulokkeet sopisivat mahdollisimman monen ihmisen korvaan. Xiaomin mukaan painoa kuulokkeilla on 17 grammaa, joka ei ainakaan oman kokemuksen perusteella ole huomattavissa, vaikka kyseessä on hyvin laadukkaasti rakennetut kuulokkeet. Xiaomi Mi In-Ear Headphones Pro HD -kuulokkeet maksavat Suomessa 39,90 euroa, joten kyseessä ei ole kovin suuri sijoitus, jos haluaa oikeasti laadukkaan lopputuloksen tuottavat nappikuulokkeet.
Osta Mi In-Ear Headphones Pro HD (39,90 €)
Mi Power Bank 10 000 mAh
Toinen Xiaomi Suomen testiin lähettämä lisätarvike on Mi Power Bank 10 000 mAh. Tuotteen nimikin kertoo jo kaiken tarvittavan: kyseessä on siis 10 000 milliampeeritunnin kokoinen varavirtalähde. Mi Power Bank 10 000 mAh on luonnollinen jatke Xiaomin tuotekategoriassa, koska kyseisille laitteille on suuri kysyntä juurikin nykyaikaisten älypuhelimien huonojen akunkestojen takia.
Ulkoisesti Mi Power Bank on hyvin laadukas, sillä se rakentuu alumiinisen rungon sisään. Vaikka laitteen runko on alumiinia, niin molemmat päädyt ovat kuitenkin muovia. Mi Power Bankin toisessa päädyssä on yksi painike, micro-USB-liitin, normaalikokoinen USB-portti sekä neljästä LED-valosta koostuva akunvarausilmaisin. Painiketta painettaessa akunvarausilmaisin näyttää kuinka paljon akkua varavirtalähteessä on vielä jäljellä. Xiaomi toimittaa tuotteen mukana myös lyhyen micro-USB-johdon.
Mielestäni Xiaomin varavirtalähteessä on yksi heikkous, joka on USB-C-liittimen puute. Tällä hetkellä varavirtalähdettä ladataan micro-USB-portin kautta ja ulostulo on normaalista USB-portista. Xiaomi voisi matkalaturin seuraavassa versiossa vaihtaa micro-USB-liittimen USB-C-liittimeen, joka olisi jo nykypäivää, sillä kyseinen USB-standardi löytyy järjestäen kaikista uusista puhelimista. Olisi hyvä, jos Xiaomi toimittaisi Mi Power Bankin lyhyen micro-USB-kaapelin ohella myös USB-C-kaapelin, jotta varavirtalähdettä voisi käyttää suoraan yhdessä uusimpien älypuhelimien kanssa.
Kaiken kaikkiaan Mi Power Bank 10 000 mAh ajaa asiansa ja toimii luotettavasti. Suuresta akusta huolimatta itse laite on hyvin kompakti 91 x 60,4 x 22 mm ja painoa sillä on 207 grammaa. Pienen kokonsa ansiosta Mi Power Bank mahtuu helposti reppuun tai vaikka taskuun. Varavirtalähteen saa ladattua tyhjästä täyteen noin 6 tunnin latauksella, joten kovin nopeasti suurta 10 000 mAh akkua ei ladata.
Hintaa Xiaomin Mi Power Bank 10 000 mAh -varavirtalähteellä on Suomessa 29,90 euroa ja se kilpailee näin lukuisien muiden vastaavien tuotteiden kanssa samassa hintaluokassa. Xiaomin varavirtalähteen selviä etuja ovat kuitenkin hyvin laadukas ja kompakti toteutus.