AndroidArvostelutASUS

Testissä Asus Fonepad 8

IMG_1756Testasin Asuksen Fonepad 8:aa, jossa on mahdollisuus jopa 3G-puhelintoimintoon, sillä laitteessa on Micro-SIM-paikka. Laitteessa on kahdeksan tuuman näyttö 1280 x 800 – resoluutiolla ja akunkestoa luvattu 21 tuntia puhelimena ja 12 tuntia aktiivista videotoistoa. Laitteessa on 8 tai 16 gigatavua omaa, sisäistä muistiaan, mutta se on laajennettavissa ulkoisella MicroSD-muistikortilla aina 64 Gt saakka. Kamerakäyttö ei olisi mainitsemisen arvoista, mutta kerronpahan kuitenkin: takakamera on 2,0 ja etukamera jopa 0,3 megapikseliä. Laitteen strategiset mitat ovat 120 x 214 x 8,9 mm, ja painoa paino 310 grammaa.


Tekniset tiedot

  • Mitat: 120 x 214 x 8,9 mm
  • Paino: 310 g
  • Näyttö: 8-tuumaa,  WXGA
  • Käyttöjärjestelmä: Android 4.4
  • Prosessori: Intel Atom Z3530 Quad-Core, 1,33 GHz, 64bit
  • Muisti: 1GB RAM, 8GB sisäinen muisti, laajennettavissa muistikortilla
  • Kamera: 2MP takakamera, 0MP etukamera
  • Akku: 15,2Wh:n akku

Laatutuntuma

IMG_1730Tabletti vaikutti hintansa väärtiltä. Valkoinen ulkomuoto pysyi puhtaana hyvin ja näytti tyyriimmältä, kuin mitä laite oikeasti on. Näyttö on kirkas ja iso, sopivan kosketusherkkä. Googlen Android 4.4-käyttöjärjestelmä oli toimiva ja hyvä käyttöjärjestelmä tablettiin. Intelin suoritin takasi tabletin nopean toiminnan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Ulkoiset huomiot

Ottaessani tabletin käteeni, ajattelin sen olevan kovin liukas, mutta hyvänkokoinen ja –näköinen; valkoinen väri oli erittäin kaunis. Äänenvoimakkuus- ja käynnistysnäppäimet tabletissa sijaitsivat reunassa niin sanotusti taka-alalla, ja niiden hapuilu oli aina välillä vaikeaa. Muita konkreettisia näppäimiä ei ollut, vaan muun muassa peruutus- ja kotinäppäimet olivat näytössä. Henkilökohtaisesti pidän enemmän konkreettisista näppäimistä, muttei niiden puuttuminen ollut minulle ongelma. Tabletissa on lisäksi eteenpäin suunnatut SonicMaster-kaiuttimet ylhäällä sekä alhaalla, joka takasi erittäin hyvän äänentoistokokemuksen.


Myyntipakkaus

Pakkaus on valkoinen ja kompaktinkokoinen. Kannessa näkyy tabletin kuva ja nimi. Takapuolella taas lukee laitteen tietoja ja kyljestä näkee, minkä värisen tabletin on hankkinut. Pakkaus sisälsi itse tabletin (valkoisen), suomalaisiin pistorasioihin sopivan adapterin sekä latausjohdon ja käyttöohjeet.


Akku

Fonepadin akku on 15,2 wattituntia sekä akku oli mielestäni niin kestävä kuin luvattiin. Yleensä lataan elektroniikkaani joka yö, mutta tätä tablettia latasin vain noin joka toinen tai kolmas yö. Akku kesti todella hyvin päivittäistä YouTuben tuijotusta ja pelien pelailua. Ei tarvinnut pelailla näytön kirkkauden tai virransäästötilan kanssa akun loppumisen pelossa. Kertaakaan en kyllä mitannut todellista akunkestoa, mutta uskon sen hipovan tuota 10–30 tunnin luokkaa.


Näyttö

IMG_1767Tabletissa on 8 tuuman kosketusnäyttö, jossa on 1280 x 800 resoluutio. Valmistaja lupaa, etteivät rasvaiset sormenjäljet jää näyttöön ja sekin piti paikkaansa. Näyttö pysyi kirkkaana ja puhtaana koko ajan. Lisäksi näyttö oli sopivankokoinen pelaamiseen, lukemiseen ja videoiden katseluun. Näyttö on sopivan kosketusherkkä, mikä helpottaa sekä pelaamista, netin käyttöä että tekstin kirjoittamista. Netin selailuun, lukemiseen ja pelailuun näyttö on erittäin hyvä, kirkas ja selkeä.


Tekniikka

IMG_1764Fonepadissa on Intel Atom Z3530 neliydinsuoritin ja RAM-muistia 1 tai 2 gigatavua mallista riippuen, joka takasi, että sovelluksien aukaiseminen tai sulkeminen ei vienyt kovin monia kallisarvoisia sekunteja. Lisäksi sovellukset toimivat erittäin luistavasti ja hyvin. Itse pelailin lähinnä Mortal Kombat X-peliä, joka on isohko ja vaativa sovellus ja se toimi mielestäni moitteettomasti, eikä esimerkiksi kaatunut kertaakaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Kamerat

IMG_1758

Tabletin kamerat eivät olleet parhaimmasta päästä, vaikken niitä paljoakaan testaillut todettuani ne huonoiksi. Etukamera oli pelkkää niin sanottua ”pikselimössöä”, sillä onhan se alle megapikselin. Hämärässä valaistuksessa ei ollut toivoakaan ottaa selfieitä. Sama kriittinen mielipide on takakamerasta, joka on vanhan nokialaisen tasoa, 3 megapikseliä. Kuvat näyttivät ihan hyviltä tabletilla, mutta kun ne siirsi koneelle ja koetti vaikkapa zoomata ei enää paljoa selvää saanutkaan kuvan sisällöstä.


Käyttöjärjestelmän huomiot

Fonepadia koristaa Googlen Android 4.4-käyttöjärjestelmä. Android-käyttöjärjestelmä on minulle tuttu ja pidän siitä erittäin paljon, tämäkään laite ei ole poikkeus. Androidin käyttöjärjestelmä oli selkeä isoine kuvakkeineen ja laadukkaine sovelluksineen. Käyttöjärjestelmän käyttö on helppoa opettaa vanhemmallekin väestölle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Yhteenveto ja kenelle suunniteltu?

Asuksen Fonepad 8 on suunniteltu varmastikin moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Sitä voi käyttää puhelimena tai tablettina. Lueskelin arvosteluja ja joku oli käyttänyt kyseistä tablettia jopa koiran tutkapuhelimena. Itse suosittelen laitetta ihan kenelle vain, joka haluaa ”halvalla hyvän tabletin”. Tabletti toimii erittäin hyvin videoiden ja kuvien katseluun, lukemiseen, pelailuun ja surffailuun. Lisäksi tabletti on erittäin helppo käyttää ja sopii hieman huononäköisemmällekin suurine ja kirkkaine näyttöineen. Jokainen käyttäköön sitä kuinka lystää, mutta laitteessa on paljon potentiaalia.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

Asus Fonepad 8

7.4

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android