ArvostelutASUSYleinen

Testissä ASUS MX27UQ, Huippuluokan 4K-näyttö

ASUS-MX27UQ-front-view

Alkusanat

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saimme testiimme ASUSilta Designo MX-sarjaan kuuluvan 27-tuuman 4K MX27UQ -näytön. ASUSin MX27UQ-näyttö on vastikään tullut suomessa myyntiin, joten pääsimme hyvissä ajoin testaamaan näyttöä ja kertomaan mielipiteemme, kannattaako kyseistä näyttöä ostaa. Hintaa näytöllä on n. 750€, joten kyseessä ei ole mikään halpa näyttö, mutta näillä teknisillä tiedoilla, täysin varteenotettava hintaluokassaan. ASUS MX27UQ on varustettu myös Bang & Olufsen kaiuttimilla, joten äänentoistokin on sopivan laadukasta. Näytöstä löytyy myös mukava ominaisuus, nimittäin siinä on Bluetooth tuki, joten käyttäjä pystyy omalta älypuhelimelta streamaan musikkia suoraan näytön kaiuttimista, vaikka näyttö olisikin valmiustilassa.

Ulkonäkö

ASUS MX27UQ näyttö on varustettu 27-tuuman 4K-paneelilla, joten työpöydälle mahtuu paljon enemmän tavaraa, riippuen tietenkin skaalausasetuksista. Näytön reunukset ovat kapeimmasta päästä, joten itse näytölle jää enemmän tilaa. Näytön väri on ASUSin mukaan Icicle Gold ja tyyliltään se on harjattu metalliviimeistelty. Omasta mielestä näytön vari on hillitty ja tuo mukavaa vaihtelua tylsän yleiseen mustaan. Näyttö on vastaanottanut muotoilustaan myös iF-palkinnon, sen tarjoamien klassisen linjojen, jalustan, sekä värivaihtoehdon myötä. Kyseessä on siis todella tyylikäs näyttö, joko toimistoon tai kotikäyttöön. Henkilökohtaisesti haluan antaa kiitosta ASUSille todella tyylikkäästä muotoilusta, joka saa näytön olemaan tietokonepöydän helmi, juuri niin kuin näytön pitääkin.

Liitännät ja jalusta

ASUS MX27UQ takaseinä on valmistettu mustasta muovista, ja sen keskellä komeilee ASUS-logo. Näytön liitännät sijaitsevat hieman jalan kiinnityksen yläpuolella, mutta johtojen liittäminen näyttöön ei tuota ongelmia. Näytöstä löytyy monenlaista liitäntää, kuten tämän hintaluokan näytössä kuuluukin. Valitettavasti DVI-liitäntää eikä VGA-liitäntää löydy. Näytöstä sen sijaan löytyy 4K-tukea 60Hz:ssä tarjoavat DisplayPort ja HDMI 2.0, myös HDMI 1.4 liitäntä löytyy ja se tukee 4K-kuvaa 30Hz:ssä. Myös kuulokkeille löytyy oma 3.5mm liitäntä ja mukaan on vielä saatu SuperSpeed USB-laturi. Tietenkin näytössä on paikka myös virtajohdolle.
Omaan käyttöön liitännät riittivät oikein mainiosti, kiitos koneestani löytyvän HDMI 2.0 portin. Sain näin ollen 4K-kuvan 60Hz:ssä. DVI-liitäntöjä tai VGA-liitäntöjä en jäänyt kaipaamaan, ja omasta mielestä ne ovatkin jo aika vanhanaikaisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvanlaatu ja värientoisto

4K-paneelilla varustettu MX27UQ on todellinen peto. Näyttö on todella tarkka ja toistaa värit huikealla 100,000,000:1 kontrastisuhdanteella. Näyttö tarjoaa myös 178-asteen katselukulman, joten katsoit sitä melkein mistä tahansa värit ja kirkkaus pysyvät samana. Henkilökohtaisten valokuvien muokkaus oli aivan mahtavaa kyseisellä näytöllä, sen tarjoaman sRGB-väritilan ja 4K-resoluution avuilla.

4K UHD paneeli tuottaa huimat 3,840 x 2,160 resoluution, jonka ansiosta kuvat ja videot ovat täynnä mahtavia yksityiskohtia. Myös teksti on todella tarkkaa ja lukeminen onnistuu enemmän kuin hyvin. Paneelin koko on 27-tuumaa ja kuvasuhde on 16:9. Paneelin vasteaika on 5ms, kirkkaus 300 cd/m2 ja paneeli on tyypiltään AH-IPS. En löytänyt minkäänlaisia valovuotoja näytöstä, ja olisin ollut todella pettynyt, jos niitä olisin löytänyt. Värit ovat omasta mielestäni tarkat, ei liian lämpimät, eikä liian kylmät. Toki näytön värikylläisyyttä voi muokata sille tarkoitetusta valikosta. Valittavana on kaiken kaikkiaan 10 eri värityyliä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhteenveto

Olen todella tyytyväinen aikaani ASUS MX27UQ kanssa. Voin todeta, että ASUS on onnistunut tuomaan markkinoille todellisen helmen. Näytön väriskaala ja 4K-paneeli hivelevät täydellisyyttä. On henkilökohtaisesti todella vaikeaa taas palata vanhan 1080p näytön pariin, kun kaikki tuntuu suttuiselta ja epätarkalta. Jos olet siis etsimässä uutta 4K-näyttöä itsellesi tai toimistoon, niin pyydän harkitsemaan ASUS MX27UQ näyttöä. Hinta voi olla hieman suuri, mutta uskokaa, se kannattaa loppujenlopuksi.

Tekniset tiedot:

• Näyttö
Paneelin koko: Laajakuvanäyttö 27.0″(68.47cm) 16:9
Värikylläisyys : 100%(sRGB)
Panel Backlight / Type : AH-IPS
True Resolution : 3840×2160
Pikselikoko : 0.155mm
Kirkkaus(Max) : 300 cd/㎡
ASUS-älykäs kontrastisuhde (ASCR) : 100000000:1
Katselukulma (CR≧10) : 178°(K)/178°(L)
Vasteaika : 5ms:n (Harmaasta harmaaseen)
Näyttövärit : 1.07 Billion
Flicker free
• Video-ominaisuudet
SPLENDID Video Esiasetustilat : 8 tilaa (sRGB tila/Maisematila/Teatteritila/Vakiotila/Yönäkymätila/Pelitila/Lukutila/Pimeän huoneen tila)
Ihon värisävyn valinta : 3 tilaa
Värilämpötilan valinta : 4 tilaa
QuickFit (tilaa) : kyllä (Kirje/Kohdistusristikko/A4/Valokuva/B5 tilaa)
GamePlus(tilaa) : kyllä (Aimpoint/Timer/FPS Counter)
HDCP-tuen : kyllä
Low Blue Light : kyllä
VividPixel : kyllä
• Ääni-ominaisuudet
Stereokaiuttimet : 3W x 2 Stereo RMS ASUS SonicMaster äänentoistoteknologiaa ja ICEpower® | Bang & Olufsen teknologiaa
AudioWizard Ääniasetuksen tilat : 4 tilaa (Pelitila / Elokuvatila / Musiikkitila / Käyttäjätila)
Bluetooth® Wireless Technology
• Kätevä pikanäppäin
Blue Light Filter
Tulon valinta
QuickFit
Bluetooth® Speakers
• I/O-portit
Signaalitulo : HDMI(v2.0), DisplayPort 1.2, HDMI(v1.4)
AV-äänitulo : HDMI, DisplayPort
Kuulokeliitin : 3,5 mm:n miniliitin
SuperSpeed USB Charger
• Signaalitaajuus
Digitaalinen signaalitaajuus : 24~94 KHz(H)/ 40~76 Hz(V)
• Virrankulutus
Virran päälle <46W (tyypillinen); <52W (max.) Virransäästö <0.5W Virran pois <0.5W Jännite : 100-240V, 50/60Hz • Mekaaninen suunnittelu Rungon värit : Icicle Gold + Black Kallistus : +20°~-5° Ohut muotoilu : kyllä Kehyksetön malli : kyllä • Turvallisuus Kensington-lukko • Mitat Fyysiset Mitat jalustan kanssa (LxKxS): 614.4x429.5x225.4mm Laatikon mitat (LxKxS): 700x537x120mm • Paino Nettopaino (noin): 5.5kg Bruttopaino (noin): 8.0kg • Tarvikkeet Virtajohto Verkkolaite Näyttöporttikaapeli Pikaopas Takuukortti HDMI kaapeli • Määräystenmukaisuus Energy Star®, BSMI, CB, CCC, CE, CEL level , CU, ErP, FCC, J-MOSS, KCC, PSE, RoHS, UL/cUL, VCCI, WEEE, WHQL (Windows 10, Windows 8, Windows 7), RCM, TUV Flicker-free , eStandby, TUV Low Blue Light • Huomio 3840 x 2160 60Hz kautta DisplayPort1.2 ja HDMI(v2.0) 3840 x 2160 30Hz kautta HDMI(v1.4)

Erittäin tyylikäs 4K-Näyttö

9.3

ASUS MX27UQ hipoo täydellisyyttä.

Toni Aaltonen
Toni Aaltonen on kokenut teknologiabloggaaja; hänellä on ollut monia blogeja ja suosituin niistä on ollut JollaSuomi. Tonin apuna kirjoittamisessa on noin kymmenen vuoden aikana haalittu kokemus teknologiasta

    1 Kommentti

    1. Hei, ei tämä artikkeli oikein ’testi’-nimikkeen vaatimusta täytä. Pitäs olla vähän kättä pitempää dataa esittää eikä pelkkää subjektiivista mutuilua.

    Kommentoi

    Lisää aiheesta:Arvostelut