Yleinen

Oculus Rift ei toimi Applen Mac tietokoneiden kanssa

Jos sinua kiinnostaa VR lasien hankkiminen ja omistat Mac tietokoneen, niin joudut unohtamaan aikeesi – ainakin toistaiseksi.

Oculus yhtiön  perustajan Palmer Luckeyn mukaan edes Applen Mac Pro koneen näytönohjainten teho ei riitä VR laseille ja tämän vuoksi OS X tukea ei ole tulossa, ennen kuin Apple julkaisee koneen joka pystyy näytönohjainten puolesta laseja pyörittämään. Prosessorien ja muistien osalta Applen parhaiden iMac koneiden ja Mac Pro mallien tehot riittävät hyvin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luckeyn mukaan tämä johtuu siitä että Apple ei priorisoi huippunäytönohjaimia, vaan esimerkiksi Mac Protietokoneeseen valittiin enemmänkin videoeditointiin hyvät AMD FirePro D500 ja D700 näytönohjaimet. ”Voit ostaa 6000 dollarin Mac Pron ja se ei siltikään riitä meidän suositeltuun spesifikaatioon”. Luckey myös sanoo että yhtiö haluaisi mielellään tukea Mac ekosysteemiä jos yksikin Applen valmistama kone sisältäisi suositellun näytönohjaimen.

Oculus-Rift-5Vaikka Luckey ei asiaa kovin diplomaattisesti twitterissä sanokkaan, hän on oikeassa. Suositellut ominaisuudet Rift koneelle sisältävät 3.7 GHz neliytimisen Intel i5-4590 tai paremman prosesorin, 8GB tai enemmän RAM muistia ja Nvidia GeForce GTX 970 tai AMD Radeon 290 tai niitä paremman näytönohjaimen.

Oculus ja HTC Vive vaativat koneen joka pyörittää VR pelejä 90 ruutua sekunnissa. Ilman tuon kaltaista suorituskykyä liikepahoinvointi voi iskeä pahasti, etkä halua viettää perjantai-iltaasi pahoinvointisena pelin takia.

Jos haluat pelata VR pelejä, kannattaa investoida kunnolliseen Windows pohjaiseen pelikoneeseen.  Itse rakentamalla saat koneestasi omanlaisen ja omaan budjettiin sopivan, tai vaihtoehtoisesti voit ostaa kaupasta valmiin paketin, joka voi hyvinkin maksaa enemmän kuin itse rakennettu.

SuomiMobiilin suosittelema VR kone:

  • Prosessori: i5 6600K
  • Emolevy: Asus Z170 PRO GAMING Intel Z170 LGA 1151
  • RAM: 16GB Kingston HyperX Fury DDR4 2133MHz
  • Näytönohjain: Nvidia GTX 970

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen