ArvostelutBowers & WilkinsYleinen

Testissä Bowers & Wilkins Pi7 S2 – kuulokkeet erinomaisella äänellä ja keskeneräisellä viimeistelyllä

SuomiMobiilille saapui testiin brittiläisen Bowers & Wilkins -yrityksen Pi7 S2 -vastamelukuulokkeet. Bowers & Wilkins on vuonna 1966 perustettu Hi-Fi-äänituotteisiin keskittynyt yritys. Yritys toimi itsenäisenä vuoteen 2020 asti, jonka jälkeen yritys myytiin Sound Unitedin alaiseksi. Noin vuosi sitten myös Sound United oli osana kauppaa, kun yritys myytiin amerikkalaiselle Masimolle. Tätä nykyä Bowers & Wilkins toimii siis Masimon alaisena, mutta myy tuotteita edelleen vanhalla nimellään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pi7 S2 -kuulokkeet julkaistiin markkinoille tammikuun lopulla yhdessä edullisempien Pi5 S2 -kuulokkeiden kanssa. Kuulokkeet tuotiin markkinoille sinisenä, mustana sekä valkoisena värivaihtoehdolla. Hintaa kuulokkeilla on jopa 399 euroa. Pi7 S2 -kuulokkeiden rinnalla markkinoille tuodut edullisemmat Pi5 S2 -kuulokkeet maksavat 299 euroa.

Bowers & Wilkins Pi7 S2 tekniset tiedot

 • Elementti: 9.2 mm dynaaminen
 • Melunvaimennus: Kyllä
 • Yhteys: Bluetooth 5.0 (Koodekit: SBC, AAC / Profiilit: BLE GATT, HSP, HFP, A2DP, AVRCP)
 • Kuulokkeiden akku: 5 tuntia musiikintoistoa (ilman ANC)
 • Kotelon akku: 16 tuntia musiikintoistoa (ilman ANC)
 • Ohjattavuus: Kuulokkeissa kosketuspinta
 • Lataus: USB-C (5W) ja langaton Qi-lataus (2,5W)
 • Kotelon mitat: 61 x 28 x 56 millimetriä
 • Kuulokkeen paino: 7 g
 • Kotelon paino: 47 g
 • Vedenkestävyys: IP54 (kuulokkeet)
 • Väriversiot: Valkoinen, musta sekä sininen
 • Hinta: 399 euroa

Rakenne ja muotoilu

Pi7 S2 -kuulokkeet on valmistettu pääosin muovista, joten rakenne kuulokkeissa ja latauskotelossa on kevyt. Kuulokekotelo on korkeahko, mutta ohut, joten kotelo mahtui taskuihin, eikä tuntunut siellä erityisen pahalta. Kotelon mitoiksi Bowers & Wilkinsin verkkosivuilla ilmoitetaan 61 x 28 x 56 millimetriä. Painoa kotelolla on ainoastaan 47 grammaa. Kuulokkeilla painoa on seitsemän grammaa kappale.

Kotelon muovi on mattapintaista, joten sormenjäljet eivät siitä kiiltävän tapaan niin pahasti näy. Mattapinnoite on kuitenkin kohtalaisen liukas käsitellä, ja muutaman kerran kuulokekotelo meinasi lentää kädestä testijakson aikana.

Alussa liukas pinta ja kotelon voimakkaat magneetit aiheuttivat hieman harmaita hiuksia sen suhteen, millä tavalla kuulokkeet irtoavat parhaiten kotelostaan. Pidemmän päälle kotelon vahva magneetti on kuitenkin mielestäni hyvä asia. Kuulokkeiden magneettien lisäksi myös kotelon kannen magneetti oli jämäkkä, eikä kotelo täten pääse kovin helposti itsekseen aukenemaan esimerkiksi taskussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kotelosta löytyy USB-C-latausliitin, Bluetooth-painike, joka löytyy kotelon sisäpuolelta. Kotelon ulkopuolella on suurempi painike, josta voi tarkistaa LED-valon avulla kotelon akunvarauksen.

Kuulokkeet ovat muotoiltu varrettomiksi ja sen takia musiikin hallinta on hoidettu kapasitiivisilla kosketuspainikkeilla, jotka sijaitsevat kuulokkeiden ulko-osassa. Ratkaisun takia kuulokkeet tulevat aika paljon korvista ulos, sillä alue, jolla kosketuspinta sijaitsee on kuulokkeen rakenteesta huomattavasti ulkoneva. Kyseessä on ulkonäöllinen ratkaisu, joka ei loppujen lopuksi itseäni häiritse.

Kummassakin kuulokkeessa on kolme mikrofonia, joiden avulla kuulokkeiden vastamelutoiminto on toteutettu. Myös esimerkiksi puhelut hoidetaan näillä mikrofoneilla. Mikrofonit sijaitsevat kuulokkeiden rungossa, sekä kaiutin elementin vieressä korvaa vasten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Korviin tulevat tulpat ovat silikoniset. Kuulokkeiden mukana tulee yhteensä kolmet vaihdettavat tulpat.

Kuulokkeiden muotoilu oli omaan mieleeni ja kuulokkeet istuivatkin omiin korviini oikein hyvin. Jonkin verran kuulokkeita sai olla korjailemassa silloin tällöin, mikäli esimerkiksi käveli kuulokkeet korvilla. Tämä on ainakin allekirjoittaneelle aivan normaalia. Pääasiassa kokemuksen kuulokkeiden istuvuudesta ja koosta ovat kuitenkin positiiviset.

Äänenlaatu ja akunkesto

Kuulokkeiden korkea, melkein 400 euron hinta asetti omat odotukseni suhteellisen korkealle äänenlaadun osalta. Alun totuttelun jälkeen äänenlaadun voi sanoa olevan erinomaisella tasolla.

Kuulokkeissa on 9.2 millimetrin dynaaminen elementti, jonka avulla kuulokkeiden ääni on ainakin omaan makuuni hyvin selkeä ja äänestä erottuu laulua myöden kaikki musiikin yksityiskohdat ilman, että mikään varsinaisesti nousee muiden yläpuolelle.

Pi7 S2 -kuulokkeiden basso oli miellyttävä eikä ollut mielestäni liioiteltu. Alkuvaiheessa ihmettelin onko kuulokkeissa bassoa ollenkaan, mutta kyseessä saattoi olla jonkinlainen bugi yhteydessä. Loppua kohden basso kyllä löytyi selkeästi musiikista. Jonkun toisen mielestä kuulokkeiden basso saattaa olla joissain tilanteissa hieman liian voimakas, mutta henkilökohtaisesti tykkään hieman bassoisemmasta musiikista.

Kuulokkeet tukevat AAC- sekä SBS-äänikoodekkeja, joiden lisäksi tuettuna ovat Qualcommin aptX Adaptive-, aptX HD-, aptX Classic -koodekit. Kuulokkeiden yhteyksistä huolehtii Bluetooth 5.0, joka ei ole nykypäivänä enää tuoreimmasta päästä.

Kuulokkeiden aktiivinen taustamelunvaimennus toimi testijakson ajan hyvin. Paras mahdollinen taustamelunvaimennus ei ole kyseessä, mutta riittävän vaimennuksen se tarjoaa. Kun taustamelunvaimennuksen yhdistää kuulokkeiden peittävään rakenteeseen, on lopputulos hyvä. Äänet peittyvät tarpeeksi, etenkin musiikin soidessa.

Autotien vieressä ohikulkevan liikenteen kuulee, mutta Pi7 S2 -kuulokkeiden kanssa liikenteestä tuleva melu ei itseäni haitannut. Rauhallisemmissa paikoissa ollessa taustamelunvaimennus toimi paremmin ja peitti äänet pääasiassa erinomaisesti. Mielestäni kuitenkin on hyvä, että jotain kovempia ääniä kuuluu läpi vaaratilanteiden välttämiseksi.

Pi7 S2 -kuulokkeiden akunkeston koin hyväksi. Latasin kuulokkeet testijakson aikana muutaman kerran ja omalla käytölläni pääsen noin viikon kerrallaan lataamatta kuulokekoteloa. Bowers & Wilkins lupaa kuulokkeille vain noin 5 tunnin akunkestoa aktiivisen taustamelunvaimennuksen ollessa kytkettynä pois. Taustamelunvaimennuksen kanssa aika on tuotakin pienempi.

Kotelossa sijaitsevan akun kokoa ýhtiö ei mainitse, vaan kertoo, että kotelosta riittää virtaa 16 tunnin ajaksi. Akunkestossa siis jäädään useimmille kilpailijoille, jonka voi laskea miinukseksi.

Kuulokkeet latautuvat sekä USB-C-johdolla että langattomasti. Kuulokkeisiin luvataankin 15 minuutin langallisella lataamisella kaksi tuntia kuunteluaikaa, joka on nykypäivänä suhteellisen normaali lupaus.

Bowers & Wilkins Music -sovellus ja yleinen käytettävyys

Pi7 S2 -kuulokkeille Bowers & Wilkins tarjoaa oman sovelluksen, joka on saatavilla Android- sekä iOS-käyttöjärjestelmille. Sovellus on hyvin köykäinen ja sen kautta on mahdollista säätää ainoastaan taustamelunvaimennusta sekä läpikuuluvuuden voimakkuutta.

Sovelluksen kautta kuulokkeet saa myös päivitettyä ja ohjelma opasti alussa kuulokkeiden käyttöönotossa. Myös kuulokkeiden sekä kotelon akkujen varaustasot näkevät sovelluksen kautta. Paljoa tätä enempää ohjelmisto ei ominaisuuksia tarjoa. Sovelluksen suppeudesta huolimatta yhtiö pakottaa käyttäjää luomaan tilin, jotta sovelluksen sisältöön pääsee käsiksi.

Koin sovelluksen pettymykseksi, sillä olisin toivonut löytäväni sovelluksesta esimerkiksi taajuuskorjaimen, jonka avulla kuulokkeiden ääntä olisi ollut helpompaa säätää mieleisekseen.

Kuulokkeiden yleinen käytettävyys oli pääasiassa hyvää, mutta yhteysongelmiakin matkalle sattui useasti. Suurin osa yhteysongelmista sijoittui kotelosta poistamisen ja puhelimeen yhdistämisen välille. Silloin tällöin kuuloke tai kuulokkeet yhdistyivät puhelimeen, jonka jälkeen yhteys kuitenkin katkesi. Tällöin kuulokkeet oli laitettava takaisin koteloon ja yhdistettävä uudelleen puhelimen kanssa.

Yhteydessä ollessaan kuulokkeet toimivat pääosin moitteettomasti. Silloin tällöin yhteys hieman pätki, mutta nuo pätkimiset ovat laskettavissa yhden käden sormilla. Pätkiminen itsessään ei ollut kauhean pahaa, vaan kuulokkeiden äänen voimakkuus saattoi laskea/katketa sekunniksi ja palata tämän jälkeen normaaliksi.

Kuulokkeissa on mielestäni hyvä kosketuspinta, jossa olisi paljon nykyistä enemmän potentiaalia eri toiminnallisuuksille. Tällä hetkellä kosketuspinnasta ei voi säätää äänenvoimakkuutta ylös tai alas, joka on itselleni selkeä miinus.

Tällä hetkellä oikean napin pinnasta saa päälle Siri- tai Google Assistant -virtuaaliavustajan sekä musiikin tauolle sekä takaisin päälle. Vasemman napin painikkeesta saa taustamelunvaimennuksen pois ja päälle, jonka lisäksi musiikin toiston keskeyttäminen ja jatkaminen onnistuu napista käsin.

Kosketuspinta toimii moitteettomasti, mutta sen pinnasta ei syntynyt juurikaan virhekosketuksia. Myöskään pipo päässä kosketuspinta ei alkanut tekemään omiaan.

Yhteenveto

Bowers & Wilkins oli itselleni täysi mysteerimerkki testijakson alussa, enkä muista kuulleeni kyseisestä yrityksestä aikaisemmin. Odotukseni kuulokkeiden suhteen olivat oikeastaan ”en tiedä mitä odottaa”. Hinnan puolesta äänenlaadulle oli odotukset ja ne onnistuttiin lunastamaan.

Kuulokkeissa olisi paljon potentiaalia, mikäli yhtiöllä on intoa korjailla ja parantaa tällä hetkellä umpi surkeaa Bowers & Wilkins Music -sovellusta. Sovelluksen suurimpana puutteena näkisin taajuuskorjaimen puutteen.

Äänenlaadusta pidin kovasti. Se täytti henkilökohtaisia mieltymyksiäni ja oli yleisellä tasolla kaikin puolin erinomainen. Myös vastamelu hoiti asiansa hyvin yhdessä kuulokkeiden tulpallisen rakenteen kanssa.

Yleinen toimivuus oli pääasiassa kunnossa, mutta silloin tällöin yhdistämisen kanssa oli ongelmia, joka on aina miinus nykypäivän tuotteissa. Ongelma kuitenkin korostuu tämän hintapisteen kuulokkeissa.

Keskivertoa huonommat lupaukset akunkestosta ovat tässä hintaluokassa mielestäni pienoinen pettymys, vaikka henkilökohtaiseen käyttööni kuulokkeiden akku riittääkin oikein hyvin. Kuulokkeille on kuitenkin sen verran suurikokoinen kotelo, että voisi olettaa sinne mahtuvan hieman suurempi akku.

Suomessa Bowers & Wilkins Pi7 S2 -kuulokkeita myy Verkkokauppa.com sekä Power. Molemmista kaupoista kuulokkeet saa itselleen 399 eurolla. Värivaihtoehtoina ovat valkoinen, musta sekä sininen.

Hyvää

 • Tyylikäs ulkoasu
 • Roiskevettä kestävä rakenne
 • Miellyttävän selkeä äänenlaatu
 • Melunvaimennus hyvällä tasolla
 • Tuki langattomalle lataukselle

Huonoa

 • Kuulokkeille tarjottava sovellus on surkeahko
 • Taajuuskorjainta ei ole
 • Kosketuseleissä olisi potentiaalia parempaan
 • Akunkesto riittävä, mutta voisi olla parempikin

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut