XiaomiYleinen

Xiaomi uudisti edullisimmat älypuhelimensa – tässä ovat uudet Redmi A2 ja Redmi A2+

Redmi A2+

Xiaomi julkisti viime vuonna erittäin edulliset Redmi A1– ja Redmi A1+ -puhelimet, joille on saatu nyt jatkoa. Xiaomi on esitellyt Redmi A2- ja Redmi A2+ -puhelimet. Yleisesti puhelimet ovat samanlaisia, mutta plus-versiossa on hieman enemmän ominaisuuksia.

Redmi A2 -puhelimet ovat valmistettu muovirungosta, joka on viimeistelty nahkakuviolla. Puhelimien mitat ovat 164,9 x 76,75 x 9,09 millimetriä ja painoksi on kerrottu 192 grammaa. Redmi A2- ja Redmi A2+ -puhelimet esiteltiin kolmessa väriversiossa, jotka ovat vihreä Light Green, sininen Light Blue sekä musta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö on kooltaan 6,52 tuumaa ja se perustuu LCD-tekniikkaan. Näytössä on HD+ -tarkkuus, eli 1600 x 720 pikseliä. Lisäksi näytön on kerrottu tarjoavan 20:9-kuvasuhteen, 120 hertsin kosketusherkkyyden sekä 400 nitin kirkkauden. Näytön yläreunassa on etukameraa varten tehty pisaramainen lovi.

Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä Helio G36 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 2 tai 3 gigatavua RAM-muistia sekä 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tuettuna on myös muistikortti aina 512 gigatavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Molempien puhelimien takaosassa on 8 megapikselin pääkamera sekä 2 megapikselin tasoinen syvyyskamera. Etuosassa on 5 megapikselin tasoinen selfiekamera. Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 10 watin tehoilla micro-USB-liittimen kautta. Puhelimissa on myös yksi kaiutin sekä 3,5 millimetrin perinteikäs kuulokeliitin.

Käyttöjärjestelmänä on puhdas Android 12 Go. Xiaomin mukaan puhdas Android mahdollistaa tekoälyn, joka auttaa nopeudessa ja datan säästämisessä. Xiaomi on kertonut puhelimien saavan 2 vuotta tietoturvapäivityksiä.

Redmi A2+ eroaa perusmallista sormenjälkilukijalla, joka löytyy laitteen takaosasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Redmi A2+

Käytännössä Redmi A2 -sarjan puhelimet ovat samanlaisia kuin Redmi A1 -puhelimet, mutta ainoastaan järjestelmäpiiri on vaihtunut. Uutuuspuhelimien tarkkaa hintaa tai saatavuutta ei ole kerrottu. Todennäköisesti hinnat asettuvat alle 100 euroon.

Redmi A2

Lähde: Redmi A2, Redmi A2+

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi