ArvostelutHonorYleinen

Testissä Honor Earbuds 2 Lite – laadukkaat kuulokkeet aktiivisella taustamelun vaimennuksella

Honor Earbuds 2 Lite

Honor on julkaissut globaalisti ja myös Suomen markkinoille uudet Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeet, jotka tarjoavat edullisella hinnalla mielenkiintoisia ominaisuuksia. Kuulokkeissa on panostettu äänentoiston ohella myös melunvaimennukseen ja akun kestoon, joten lähtökohdat kuulokkeissa ovat kohdallaan. Olemme SuomiMobiilissa testanneet uutuuskuulokkeita parin viikon ajan, jonka perusteella nyt annetaan arvostelu Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeista.

Earbuds 2 Lite -kuulokkeissa on kookas 10 mm dynaaminen elementti, aktiivinen taustamelun vaimennus sekä 10 tunnin akkukesto. Honor on varustellut kuulokkeet myös kevyellä sekä kompaktilla tulpallisella rakenteella, joten ne istuvat varmasti lähes kaikkien korviin. Suomessa Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeet tulevat myyntiin 23. elokuuta 2021 alkaen 79 euron hintaan. Kuulokkeista on aluksi tarjolla valkoinen väriversio, mutta myöhemmin valikoimaan tulee myös musta versio.

Mielenkiintoisesti Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeet ovat teknisesti ja muotoilultaan lähes samanlaiset aikaisemmin testattujen kalliimpien Huawei FreeBuds 4i -kuulokkeiden kanssa. Taustalla on Honorin irtautuminen Huaweista ja kuulokkeita on kehitetty osittain vielä Huawein alaisuudessa, vaikka ne ovatkin nyt täysin itsenäisen Honorin julkaisemat. Alapuolella on listattuna Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeiden tärkeimpiä teknisiä ominaisuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor Earbuds 2 Lite tekniset tiedot

 • Elementti: 10 mm dynaaminen
 • Melunvaimennus: Aktiivinen taustamelun vaimennus (ANC)
 • Yhteys: Bluetooth 5.2 (Profiilit: A2DP 1.3, AVRCP 1.6, HFP 1.7, RFCOMM 1.2, SPP 1.2, AVCTP 1.4, AVDTP 1.3| Koodekit: SBC, AAC)
 • Kuulokkeiden akku: 55 mAh
 • Kotelon akku: 410 mAh
 • Ohjattavuus: pyyhkäisy- tai napautusohjaus kuulokkeissa
 • Lataus: USB-C-liitännällä 5 watin teholla
 • Muuta: pop-up-pariliitos (Honor-puhelimet), tunnistaa korvassa olemisen
 • Kuulokkeiden mitat: 23,9 x 37,5 x 21 mm
 • Kotelon mitat: 61,82 x 45,5 x 25,35 mm
 • Kuulokkeen paino: 5,5 g
 • Kotelon paino: 41 g
 • Vedenkestävyys: ei ole
 • Väriversiot: valkoinen ja musta
 • Hinta: 79 euroa

Kevyt muotoilu

Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeiden suunnittelun periaatteena on ollut kevyt ja kompakti rakenne, jonka ansiosta kuulokkeita olisi miellyttävä pitää korvissa ja kantaa mukana. Muotoilultaan kuulokkeet ovat hieman erilaiset kuin mihin Honorilta on aikaisemmin totuttu, mutta ne näyttävät tyylikkäiltä.

Latauskotelo laatikkomainen, mutta siinä on pyöristetyt kulmat. Latauskotelon etuosaa koristaa hopeinen Honorin logo sekä LED-ilmoitusvalo, joka kertoo kuulokkeiden akun varaustason. Kotelon taka- ja etuosista on tehty tasaiset, joten kotelo pysyy pöydällä paikallaan, eikä se pääse pyörimään. Honor on asettanut kotelon oikeaan kylkeen yhden painikkeen puhelimeen yhdistämistä varten sekä alareunassa on USB-C-tyypin latausliitin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor on onnistunut tekemään latauskotelosta kompaktin, mikä helpottaa sen mukana kantamista. Honorin mukaan latauskotelon mitat olisivat 45,5 x 61,2 x 25,35 millimetriä, joten kuulokkeet kulkevat kompaktissa latauskotelossa helposti mukana. Kokonsa ansiosta latauskotelon saa asetettua myös pieneenkin taskuun helposti, eikä pyöristetty muotoilu ei jää mihinkään kiinni, vaan kotelo sujahtaa taskuun todella näppärästi kiiltävän pintansa ansiosta. Myöskään painoa ei latauskotelolla ole liikaa, sillä se painaa vain 41 grammaa.

Kun latauskotelo avataan, tulee esille itse kuulokkeet, jotka ovat asetettuna omiin syvennyksiinsä. Kuulokkeet lähtevät kotelosta niitä nostamalla ylöspäin ja ne myös lähtevät hyvin helposti pois, vaikka kuulokkeiden kiiltävä toteutus onkin liukas. Kuulokkeiden kärjestä saa hyvän otteen, mikä helpottaa pois vetämistä. Kuulokkeet pysyvät kotelossa hyvin vahvojen magneettien avulla, eikä niitä saa helposti pois, vaikka koteloa ravistelisikin ylösalaisin avonaisena.

Kuulokkeet ovat myös todella kevyet ja kompaktit, sillä Honorin mukaan mitat ovat 37,5 x 21 x 23,9 millimetriä (K, L, S) sekä painoa yhdellä on vain 5,5 grammaa. Kuulokkeet ovat mielestäni huolellisesti suunniteltu ja ne istuvat korviin erinomaisesti. Lisäksi painonsa ansiosta kuulokkeet ovat lähes huomaamattomat korvissa. Earbuds 2 Lite -kuulokkeet perustuvat tulpalliseen rakenteeseen, joten silikonitulppa tiivistää ne korviin pysyäkseen paikallaan myös lenkillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuulokkeissa on tuttu muotoilu, sillä niiden yläosassa on leveämpi kuulokeosuus, johon on liitetty kapea pitkulainen varsi, jossa on mikrofoni. Earbuds 2 Lite -kuulokkeet tarjoavat kaksi mikrofonia, joista toinen on alareunassa ja toinen keskiosassa. Testijakson aikana kuulokkeita oli erittäin miellyttävää pitää korvissa useitakin tunteja, eikä ne rasittanut korvia samalla tavalla kuin jotkin muut vastaavat kuulokkeet. Lisäksi mukana toimitettavilla kolmen kokoisilla silikonitulpilla kuulokkeet sai istumaan juuri omiin korviin sopivasti.

Honor on tuonut Earbuds 2 Lite -kuulokkeet tarjolle kahdessa väriversiossa, jotka ovat valkoinen Glacier White sekä musta Midnight Black. Testiin saatu väriversio oli valkoinen ja molemmat väriversiot ovat valmistettu kiiltävästä muovista. Varsinkaan latauskotelossa ei kiiltävä muovi ole aina paras mahdollinen vaihtoehto, sillä se naarmuuntuu ja muuttuu kulahtaneeksi nopeasti, jos kuulokkeet pyörivät taskun tai laukun pohjalla. Testilaitteessa latauskotelo oli muutaman päivän käytön jälkeen täynnä pieniä naarmuja, mutta onneksi ne eivät näy kovinkaan hyvin.

Uutuuskuulokkeiden yksi puutteista on vedenkestävyys, sillä sellaista ei Honor ole mukaan saanut mahdutettua. Toki Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeet varmasti kestävät tiettyyn pisteeseen asti kevyttä vesisadetta, mutta mitään varmuutta siitä ei ole.

Hyvä äänenlaatu ja laadukas melunvaimennus

Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeet ovat vahvoilla äänenlaadun suhteen, sillä kuulokkeet tarjoavat hintaluokassaan jopa hieman paremman kokemuksen kuin monet kilpailijat. Mistään huippuluokkaisesta äänestä ei ole kyse, mutta Honor on onnistunut tuottamaan tasavahvan kokonaisuuden, joka tarjoaa miellyttävän kuuntelukokemuksen. Omassa hintaluokassaan kuulokkeet tarjoavat hyvän äänimaailman 10 millimetrin elementin ansiosta.

Testijakson aikana Earbuds 2 Lite -kuulokkeiden äänenlaadun todettiin olevan hyvä. Kuulokkeet tuottavat kirkkaan ja äänimaailmaltaan rikkaan äänen. Äänessä ei ollut panostettu vain bassoon, vaan Earbuds 2 Lite tuottaa laajalla skaalalla hyvän äänen. Alle 80 euron kuulokkeiksi ääni on hyvä ja todella miellyttävä. Earbuds 2 Lite -kuulokkeiden äänenlaatua voisi kuvailla hyväksi sellaisille henkilöille, jotka kuuntelevat musiikkia laajalla skaalalla, eikä rakasta basson korostamista liiaksi.

Kuulokkeet tarjoavat myös vakaan yhteyden puhelimien kanssa, sillä Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeissa on sisäänrakennettuna tuorein Bluetooth 5.2 -yhteystuki. Testijakson aikana Earbuds 2 Lite -kuulokkeiden ja puhelimen välinen yhteys oli usein todella hyvä, eikä muutamista muista kuulokkeista tuttua pätkimistä ollut havaittavissa. Toki eroja saattaa olla eri laitteiden välillä, mutta ainakin itse käytin kuulokkeita Huawein, Sonyn ja Samsungin uutuuspuhelimien kanssa, eikä mitään ongelmia yhteyden kanssa ollut havaittavissa.

Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeiden valttikortti on mielestäni hyvä taustamelun vaimennus. Vaimennus on laadukas ja hoitaa asiansa, mutta luonnollisestikaan parhaimmasta taustamelun vaimennuksesta ei ole kyse. Vaimennus on joko päällä tai pois, eikä mukana ole muita vaihtoehtoja. Aktiivinen taustamelun vaimennus avustaa mukavasti kuulokkeiden tulpallisen rakenteen tarjoamaa passiivista melunvaimennusta.

Melunvaimennus vaimentaa nimensäkin mukaisesti ympärillä olevaa melua ja parantaa kuuntelukokemusta. Earbuds 2 Lite -kuulokkeissa melunvaimennus tuntui testijakson aikana toimivan hyvin, mutta mistään parhaimmasta toteutuksesta ei ole kyse. Kuulokkeilla saa suurimman melun vaimennuttua, mutta aivan kaikkea melua ei saa pois. Kuulokkeiden läpi tulee toki meluisessa ympäristössä ääntä, mutta selvästi vaimeammin. Lisäksi ainakin itsellä työpöydän ääressä kirjoittaessa näppäimistön äänet kuuluivat selvästi läpi, vaikka melunvaimennus oli päällä. Kovin aggressiivista melunvaimennusta Earbuds 2 Lite -kuulokkeisiin ei ole saatu, mutta toteutus on kuitenkin parempi kuin ei mitään.

Kuulokkeissa on myös monista kilpailijoistakin tuttu läpikuuluvuustila, jolloin esimerkiksi puhe toistetaan hieman paremmin ja käyttäjä kuulee ympäröivät äänet selvästi paremmin. Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeet tuntuivat olevan yllättävän hyvät myös puheluita ajatellen, sillä puhelut kuuluivat hyvin ja myös kuulokkeiden mikrofonien kautta ääni toistui vastaanottajalle laadukkaasti. Kuulokkeiden mikrofonien avulla mukaan on saatu myös kohinanvaimennus, jolloin meluisassakin ympäristössä ääni kuuluu puheluissa vastaanottajalle selkeästi.

Erinomainen akunkesto

Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeiden yksi suurimmista valttikorteista löytyy akunkestosta, sillä Honor lupaa kuulokkeille kunnioitettavan akunkeston. Honor on varustellut molemmat kuulokkeet 55 milliampeeritunnin akuilla sekä latauskotelossa on erillinen 410 milliampeeritunnin akku. Honorin mukaan musiikkia kuulokkeilla voidaan toistaa peräti 10 tuntia yhdellä latauksella. Latauskotelon avulla kuulokkeet voidaan ladata pari kertaa tyhjästä täyteen, sillä latauskotelon kanssa akunkeston kerrotaan yltävän 32 tuntiin.

Kuulokkeiden akunkesto todettiin testijakson aikana erinomaiseksi, sillä akku riitti koko pitkän työpäivän sekä vielä illalla lenkille. Omassa käytössäni kuulokkeiden oman akun ja latauskotelon akun kanssa virtaa riitti parhaimmillaan reiluksi viikoksi, joten kuulokkeita ei tarvitse jatkuvasti olla lataamassa. Aktiivisessa käytössä akun saa kulumaan nopeamminkin tyhjäksi, ja erityisesti aktiivista taustamelun vaimennusta käyttäessä akku kuluu nopeammin. Earbuds 2 Liten akku kesti kuitenkin erinomaisesti ja kyseessä ovat varmasti tämän osalta hintaluokkansa parhaimmat kuulokkeet.

Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeet tukevat myös kohtalaista pikalatausta, sillä kuulokkeet latautuvat kotelossa tyhjästä täyteen noin tunnissa ja latauskotelo latautuu vastaavasti täyteen 1,5 tunnissa. Kuulokkeita ladataan USB-C-liittimen kautta, joten mitään erikoiskaapeleita ei tarvita, ja Honor toimittaa paketissa USB-C-kaapelin latausta varten. Valitettavasti langatonta latausta ei kuulokkeista löydy, mutta se on toki ymmärrettävää alle 100 euron hintaluokassa.

Toimii yhdessä kaikkien laitteiden kanssa

Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeiden yksi selvimmistä ongelmista löytyy keskeneräisestä yhteensopivuudesta. Koska kuulokkeet on kehitetty pitkälti Huawein alaisuudessa, niin Honor ei ole pystynyt vielä optimoimaan toimivuutta täysin itsenäiseksi, vaan luottaa Huaweihin. Aikaisemmin Huawein ja Honorin kuulokkeet on voinut yhdistää Huawein AI Life -sovellukseen, joka on nyt ratkaisu itsenäisenä toimivan Honorin uutuuskuulokkeissakin. AI Life -sovelluksen kautta voidaan säätää kuulokkeiden asetuksia, taustamelun vaimennusta sekä päivityksiä.

Testijakson aikana havaittiin, että kuulokkeiden asetusvalikko saadaan toimimaan Honorin ja Huawein älypuhelimissa, joissa on tuorein Magic UI- tai EMUI-käyttöliittymä. Samat AI Life -sovelluksen kautta löytyvät asetukset löytyvät Huawein tai Honorin puhelimen Bluetooth-asetuksista. Bluetooth-asetuksista päästään säätämään Earbuds 2 Lite -kuulokkeiden melunvaimennusta, ohjauseleitä, käytön havaitsemista sekä päivityksiä. Huawein ja Honorin puhelimissa kuulokkeiden paritusilmoitus ponnahtaa aina automaattisesti esiin. Ilmoituksesta nähdään myös kuulokkeiden ja latauskotelon akun varaustaso.

Jos Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeet yhdistetään johonkin muuhun kuin Honorin tai Huawein puhelimeen, niin silloin kannattaa ladata Huawein kehittämä AI Life -sovellus. Honorilla ei ole vielä omaa sovellusta kuulokkeiden hallinnointia varten, mutta Huawei on lisännyt tuen omaan sovellukseensa. AI Life -sovelluksen kautta voidaan säätää kuulokkeiden asetuksia, ominaisuuksia sekä päivittää ohjelmisto. Käytännössä kuulokkeet ovat yhteensopivat kaikkien Bluetooth-yhteyttä tukevien laitteiden kanssa, eli Earbuds 2 Lite -kuulokkeita voidaan käyttää niin Androidilla kuin iOS:lla.

Toki Earbuds 2 Lite -kuulokkeiden melunvaimennuksen ja läpikuuluvuustilan välillä voidaan helposti vaihdella myös vasenta kuuloketta napauttamalla hieman pidempään, joten asetuksia ei välttämättä tarvitse aina säätää puhelimen kautta. Kuulokkeiden testaamisen aikaan AI Life -sovellus ei kuulokkeita vielä tukenut, mutta nyt myyntiin saapuessa ongelma on ratkaistu.

Laadukkaat ja hyvillä ominaisuuksilla varustellut kuulokkeet

Kokonaisuudessaan Honor on tuonut markkinoille jälleen laadukkaat kuulokkeet, jotka tarjoavat rahalle vastinetta. 80 eurolla kuulokkeissa on paljon ominaisuuksia, joita ei monista samanhintaisista kuulokkeista löydy.

Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeissa on mukavan kevyt tulpallinen rakenne, jonka ansiosta ne ovat lähes huomaamattomat korvissa ja pysyvätkin paikallaan erinomaisesti. Kuulokkeissa on lisäksi hintaluokassaan tasavahva äänenlaatu ja erityisesti aktiivinen taustamelun vaimennus on mahtava lisäominaisuus, vaikka mistään voimakkaimmasta melunvaimennuksessa ei ole kysymys. Melunvaimennus on tässä hintapisteessä harvinainen edelleen. Earbuds 2 Lite -kuulokkeet tarjoavat mielestäni myös vakaan yhteyden puhelimen kanssa sekä pitkäkestoisen akunkeston. Myöskin edullista hinnoittelua voidaan pitää valttikorttina, sillä ostaja saa todella rahalle vastinetta.

Suurempia ongelmia tai puutteita kuulokkeissa ei mielestäni ollut. Kuulokkeiden rakenteessa häiritsemään jäi kiiltävä viimeistely, sillä erityisesti latauskotelo tuntui liukkaalta sekä kiiltävän pinnan takia muovi naarmuuntuu herkästi. Lisäksi varmasti rakenteen suurin heikkous on vedenkestävyyden puuttuminen.

Suomessa Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeet ovat myynnissä 23. elokuuta 2021 alkaen ja hintaa niillä on 79 euroa. Kuulokkeet ovat tarjolla kahdessa väriversiossa, jotka ovat valkoinen Glacier White sekä musta Midnight Black. Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeita tarjoavat jälleenmyyjät sekä edullisimmat hinnat löytyvät kootusti Hintaseuranta.fi -palvelun kautta.

Hyvää

 • Kevyt tulpallinen rakenne
 • Hyvä äänenlaatu
 • Laadukas taustamelun vaimennus
 • Vakaa ja viiveetön yhteys puhelimen kanssa
 • Loistava akunkesto ja nopea lataus
 • Erinomainen hinta-laatusuhde
 • Kuulokkeiden ominaisuuksia voidaan säätää AI Life -sovelluksen kautta

Huonoa

 • Taustamelun vaimennus ei joka tilanteessa tarpeeksi tehokas
 • Kiiltävämuovinen kotelo on liukas ja naarmuuntuu herkästi
 • Ei vedenkestävää rakennetta

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

 1. Ensilukemalla jätin lukemisen kesken koska sanottiin että taustamelun vaimennuksen saa vain päälle tai pois, muita tiloja ei ole. Hylkäsin siis kuulokkeet jos ei olisi läpikuuluvuustilaa, joka onneksi onkin kun myöhemmin viitsin lukea läpi asti vaikka tuohon asiaan olinkin pettynyt. Nyt nämä taas takaisin vaihtoehtojen listalla.

 2. Jos laittaa vain vasemman puoleisen kuulokkeen korvaan, niin toimiiko se vai vaatiiko molempien kuulokkeiden yhtäaikaisen käytön?

  1. Honor Earbuds 2 Lite -kuulokkeista voit käyttää jompaakumpaa kuuloketta itsenäisesti ja toinen kuulokkeista voi olla kotelossa.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut