ArvostelutHuaweiYleinen

Testissä Huawei FreeBuds Pro 3 – Pienet uudistukset parantavat kokemusta

Huawei FreeBuds Pro 3

Huawei toi viime vuonna Suomessa tarjolle FreeBuds Pro 2 -kuulokkeet, jotka edustavat yhtiön täyslangattomien nappikuulokkeiden kärkeä. Aikaisemmin Huawei on päivittänyt Pro-mallistoaan kerran kahdessa vuodessa, mutta nyt vain vuosi myöhemmin markkinoille on tuotu FreeBuds Pro 3 -kuulokkeet.

Vuodessa ei mitään merkittävää ole saatu aikaiseksi, mutta Huawei näyttää lähteneen viilaamaan kokonaisuutta vielä parempaan suuntaan. Yhteistyöstä ääniyritys Devialetin kanssa on luovuttu ja nyt Huawei on korvannut näitä ominaisuuksia omilla ratkaisuillaan. Kuulokkeissa on esimerkiksi Kirin A2 -järjestelmäpiiri, kaksoiskaiutinelementit sekä aikaisempaa älykkäämpi melunvaimennus.

Suomessa Huawei FreeBuds Pro 3 -kuulokkeet ovat tulleet myyntiin marraskuussa 2023. Suositushinta on 199 euroa, joka vastaa edeltäjien hintatasoa. Huawei tarjoaa kuulokkeita kolmessa väriversiossa, jotka ovat vihreä Green, hopea Silver Frost sekä valkoinen Ceramic White.

Alapuolella on listattuna vielä yhteenvetona Huawei FreeBuds Pro 3 -kuulokkeiden tärkeimpiä teknisiä tietoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei FreeBuds Pro 3 tekniset tiedot

  • Elementti: 11 mm dynaaminen + UHF Planar -kalvo
  • Melunvaimennus: Aktiivinen taustamelun vaimennus (ANC)
  • Yhteys: Bluetooth 5.3 (Profiilit: A2DP, AVRCP, HFP | Koodekit: SBC, AAC, LDAC, L2HC 2.0), kantama 10 metriä
  • Kuulokkeiden akku: 55 mAh
  • Kotelon akku: 510 mAh
  • Ohjattavuus: Pyyhkäisy- tai nipistysohjaus kuulokkeissa
  • Lataus: USB-C-liitännällä 6 watin teholla tai langattomasti 2 watin teholla
  • Muuta: pop-up-pariliitos, tunnistaa korvassa olemisen, 3x mikrofoni
  • Kuulokkeiden mitat: 23,7 x 29,1 x 21,8 mm
  • Kotelon mitat: 65,9 x 46,9 x 24,5 mm
  • Kuulokkeen paino: 5,8 g
  • Kotelon paino: 45,5 g
  • Vedenkestävyys: IP54
  • Väriversiot: Silver Frost, Ceramic White, Green
  • Hinta: 199 euroa

Tuttu muotoilu pienillä parannuksilla

Ulkoisesti Huawei FreeBuds Pro 3 -kuulokkeet eivät ole juurikaan muuttuneet verrattuna edeltäjäversioon, vaan Huawei on lähtenyt ainoastaan viilaamaan pikkuasioita. Mielestäni on hyvä, että Huawei ei ole tehnyt merkittäviä muutoksia muotoiluun, sillä itse olen tykännyt aina Huawein pro-malliston hieman uniikista toteutuksesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valmistusmateriaalina on käytetty muovia, joka on väriversion mukaan viimeistelty joko kiiltäväksi tai mattapintaiseksi. Testiin saadussa vihreässä väriversiossa viimeistely oli mattapintainen, josta henkilökohtaisesti pidän todella paljon. Mattapinta pysyy parempana käytössä, sillä se ei kerää samalla tavalla naarmuja tai sormenjälkiä kuin kiiltävät muovipinnat. Mattapinnan ansiosta kuulokkeet eivät ole myöskään liian liukkaat.

Testijakson aikana latauskoteloon ei saatu aikaiseksi naarmuja tai muita kulumisen jälkiä. Yleiseltä toteutukseltaan latauskotelo on miellyttävän pyöristetty, eikä siinä ole teräviä kulmia. Tämän ansiosta kotelon saa helposti myös tiukempien housejen taskuun.

Latauskotelon etuosan Huawei on jättänyt lähes tyhjäksi lukuun ottamatta LED-ilmaisinvaloa. Takaosassa on esillä tällä kertaa lasi, jossa on peilimäinen toteutus. Lasissa on Huawein logo sekä se on osa uutta piilotettua metallista saranaa. Huawei lupaa saranan kestävän 100 000 avausta ja sulkemista, jonka myötä kestävyyden luvataan parantuneen 32 prosentilla. Sarana on mielestäni kuulokkeiden yksi selvä vahvuus, sillä se ei tuntunut olevan väljä tai epälaadukas.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Latauskotelon oikeassa reunassa on yhteyspainike, mutta vasemmassa reunassa ei ole mitään. Alareunassa on USB-C-liitin sekä uudistuksena kaiutinritilä. Latauskotelossa on oma kaiuttimensa, jota ei ollut vielä edeltäjämallissa.

Huawei on ilmoittanut kotelon mitoiksi 65,9 x 24,5 x 46,9 millimetriä ja painoksi 45,5 grammaa. FreeBuds Pro 3 -kuulokkeiden latauskotelo on siis hieman aikaisempaa pienempi sekä kevyempi, mutta ei kuitenkaan merkittävästi. Kotelo ei ole mielestäni liian suuri, jonka ansiosta sen pitäminen mukana on miellyttävää.

Kotelon sisuksista paljastuu tuttuun tyyliin kuulokkeet, jotka ovat kotelosta poiketen nyt kiiltäväpintaiset. Kuulokkeet ovat kauttaaltaan metallisenvihreän sävyiset ja tällä kertaa muotoilu. Kuviin vihreää sävyä oli haastava saada esille, sillä tietyssä valossa kuulokkeet näyttävät enemmän hopeiselta.

Huawei on suunnitellut kuulokkeiden ottamisen kotelosta yllättävän helpoksi, joten kiiltävä sekä liukas muoviviimeistely ei suuremmin haittaa. Yksinkertainen kuulokkeiden vetäminen itseen päin, nostaa kuulokkeita kolosta pois, jolloin ne saa helposti nostettua kokonaan pois.

Kuulokkeet pysyvät latauskotelossa hyvin paikallaan omien magneettiensa avulla. FreeBuds Pro 3 -kuulokkeita ei saa helposti pois edes ylösalaisin ravisteltaessa. Kuulokkeet eivät myöskään lähde kotelosta liian helposti, vaikka kotelo tippuisi maahan. Tämä johtuu siitä, että latauskotelon sarana ei aukea liian helposti, joka oli hienoa havaita.

Kuulokkeiden mitat ovat 29,1 x21,8 x 23,7 millimetriä ja painoksi on kerrottu 5,8 grammaa. Huawei on onnistunut saamaan painoa hieman pois, vaikka mitat ovat identtiset edeltäjän kanssa.

Korviin uutuuskuulokkeet istuvat jälleen erinomaisesti, eikä ainakaan itsellä tullut vastaan ongelmia. Kuulokkeiden silikonitulpat tiivistävät FreeBuds Pro 3:t korviin hyvin, mutta muotoilun ansiosta tukea otetaan myös korvalehdestä. Ainakin itse tykkäsin käyttää kuulokkeita, sillä ne eivät liiaksi rasittaneet korvakäytävää ja ne pysyivät hyvin korvissa myös lenkillä.

Silikonitulppia Huawei toimittaa kuulokkeiden mukana tällä kertaa neljää kokoa, jotka ovat XS, S, M ja L. XS-koko on täysin uusi, joten kuulokkeista saa nyt miellyttävämmät myös pienissä korvissa.

Huawei on laittanut kuulokkeisiin kolme mikrofonia, joista kaksi on ulospäin nähtävillä ja yksi on sisäpuolella. Kuulokkeiden varsiosassa on Huawein logo sekä alareunassa on latauspinnit. Varsiosassa on myös hieman korostettu ja aikaisempaa suurempi ohjausanturi, jolla kuulokkeita voidaan hallita.

FreeBuds Pro 3 -kuulokkeissa on IP54-luokituksen mukainen pölyn- ja vedenkestävyys. Kyseessä on roiskevedenkestävyys, joten kuulokkeiden käyttöä esimerkiksi kevyessä vesisateessa ei tarvitse pelätä. Lisäksi kuulokkeiden pitäisi kestää hyvin hikisempiäkin lenkkejä, eikä pieni määrä nestettä vaikuta käyttöön. Täydellistä vedenkestävyyttä ei kuitenkaan ole tarjolla.

Jälleen erinomainen ääni ja melunvaimennus

Huawei kertoo panostaneensa FreeBuds Pro 3 -kuulokkeissa tällä kertaa vahvasti ääneen. Vaikka yleisesti kokonaisuus näyttää pysyneen ennallaan, niin Huawei on tehnyt uudistuksia muun muassa järjestelmäpiiriin edesauttaakseen parempaa ääntä.

Huawei hyödyntää kuulokkeissa niin sanottua integroitua kahden kaiutinelementin järjestelmää, joka koostuu diskantti- ja bassoelementeistä. Käytössä on 11 tuuman kokoinen dynaaminen elementti, jonka rinnalla on lisätehoa tarjoava UHF Planar -kalvo. Yhdessä näiden pitäisi tuottaa parempi basso sekä selkeä ääni.

Tällä kertaa Huawei lupaa, että FreeBuds Pro 3 -kuulokkeiden äänentoistosta vastaava Hi-Res Dual Driver -järjestelmä mahdollistaisi korkeat äänet jopa 48 kHz:n taajuudella ja matalat jopa 14 Hz:n taajuudella. Peruskäyttäjälle tämä ei kuitenkaan kerro oikeastaan mitään ja parhaimpiin tuloksiin päästään ainoastaan jos kuulokkeita käytetään Huawein laitteiden kanssa.

Itse en ole mikään ääniasiantuntija, mutta osaan kuitenkin erottaa hyvät kuulokkeet huonoista. FreeBuds Pro 3 -kuulokkeet asettuvat mielestäni hyvien kuulokkeiden parhaimmistoon. Suurta eroa en huomannut esimerkiksi verrattaessa FreeBuds Pro 2 -kuulokkeisiin, vaan Huawei jatkaa vahvalla linjalla.

Äänessä tulee hyvin esille erilaiset äänitasot, sillä FreeBuds Pro 3 osaa tuoda esille kappaleista erilaiset soittimet ja äänet, joita ei välttämättä edes huomaa kaikilla kuulokkeilla. Bassoakin kuulokkeista löytyy mukavasti, mutta onneksi Huawei ei korosta sitä liiaksi ainakaan oletusasetuksilla kuunnellessa. Kokonaisuus on tasapainossa ja mielestäni kyseessä on yhdet parhaimmista kuulokkeista alle 200 eurolla.

Mielestäni ääni ei ole aivan samalla tasolla kuin esimerkiksi hiljattain testatuissa Sony WF-1000XM5 -kuulokkeissa, mutta Huawei ei jää kuitenkaan kovin kauaksi.

Ääntä pystyy myös itse optimoimaan hieman taajuuskorjaimen avulla. Uutuutena on nyt myös niin sanottu Triple Adaptive EQ -algoritmi, joka optimoi äänen käyttäjien mukaan. Algoritmi tunnistaa äänenvoimakkuuden tason, korvakäytävän muodon ja käyttöasteen reaaliajassa ja hyödyntää sen perusteella optimaalista äänitasoa ja taajuuskorjaimen asetuksia.

FreeBuds Pro 3 -kuulokkeisiin on saatu nyt uusin Kirin A2 -piiri, joka vastaa esimerkiksi Bluetooth-tuesta sekä monista moista tehtävistä. Järjestelmäpiiristä ei ole kuitenkaan tarjolla kovastikaan enempää tietoja. Kuulokkeissa on tuki Bluetooth 5.3 -yhteydelle ja ainakin testijakson aikana yhteyden kanssa ei havaittu mitään ongelmia.

Kuulokkeissa on tuettuna perinteiset koodekit AAC ja SBC, mutta myös huippukuulokkeille ominainen Sonyn kehittämä LDAC. LDAC:n avulla kuulokkeilla voidaan lähettää Bluetoothin kautta Hi-Res-ääntä 990 Kbps:n tasolla, kun normaalilla SBC-koodekilla se on mahdollista vain 328 Kbps:n tasolla. Tuettuna on myös L2HC 2.0 -tuki, mutta se on käytettävissä ainoastaan Huawein puhelimien kanssa. Ääniprofiileista tuettuna ovat A2DP, AVRCP ja HFP.

Kuulokkeissa on myös tuki yhteydelle kahteen laitteeseen samanaikaisesti. FreeBuds Pro 3 voidaan yhdistää siis esimerkiksi puhelimeen ja tietokoneeseen samaan aikaan. Laitteiden välillä vaihtaminen on helppoa, eikä yhteyttä tarvitse aina erikseen luoda.

Huawei kertoo FreeBuds Pro 3 -kuulokkeiden parantavan erityisesti melunvaimennusta. Jo aikaisemmin melunvaimennus on ollut hyvä Huawein pro-kuulokkeissa, mutta nyt sen luvataan suodattavan jopa 50 prosenttia enemmän taustamelua. Sonyn tasolle Huawei ei pääse, mutta melunvaimennus on monessa tilanteessa riittävä.

Siinä missä Sony WF-1000XM5 -kuulokkeilla ei juurikaan kuullut mitään läpi, niin FreeBuds Pro 3 päästää läpi selvästi enemmän esimerkiksi korkeita ääniä. Yleisessä puheensorinassa melunvaimennus on parhaimmillaan. Itse käytin jatkuvasti kuulokkeiden ”ultra” -tilaa, jonka pitäisi olla niin sanotusti paras melunvaimennuksen tila.

Ultra-tilan ohella Huawei tarjoaa myös muita tiloja. Yleinen-tilassa melunvaimennus on hieman pienempi ja kotoinen-tila on suunnattu paikkoihin, joissa melua ei ole paljoa. Dynaaminen tila toimii älykkäästi, sillä se säätää melunvaimennuksen tasoa automaattisesti ympäristön äänien mukaisesti. Itse käytin dynaamista tilaa vain vähän, mutta kokemuksien mukaan se hoiti homman ihan hyvin.

Huawei on toteuttanut FreeBuds Pro 3 -kuulokkeisiin myös läpikuuluvuustilan, joka on vastakohta melunvaimennukselle. Kyseisessä tilassa päästetään ympäristöäänet läpi, jotta käyttäjä pysyy tietoisena ympäröivästä maailmasta. Kyseessä on hyvä ominaisuus esimerkiksi lenkillä tai keskustellessa jonkun toisen kanssa. Itselle ominaisuudesta ei ole juurikaan käyttöä, jonka takia sen testaamiset jäivät hyvin vähäiselle.

FreeBuds Pro 3 -kuulokkeet ovat loistavat myös puheluita ajatellen, ja Huawei kertoo parantaneensa erityisesti myös tätä osa-aluetta. Päivitetty Pure Voice 2.0 -teknologia takaa Huawein mukaan 2,5 kertaa paremman puheen erottelun video- ja äänipuheluissa. Testijakson aikana ainakin puheluissa vastaanottaja kuuli äänen selvästi, sillä kuulokkeet saivat vaimennettua muuta ympärillä olevaa melua, eikä myöskään tuuli häirinnyt mikrofoneja.

Akunkesto kaipaisi parannusta

Akunkeston osalta Huawei FreeBuds Pro 3 on saanut hieman parannuksia, mutta ei kuitenkaan merkittävästi. Viime vuonna testattujen FreeBuds Pro 2 -kuulokkeiden todettiin tarjoavan kohtuullisen akunkeston, joka voisi olla myös parempi. Uutuusversioissa akut ovat pysyneet ennallaan, mutta käyttöaika on hieman pidentynyt.

Huawei on laittanut kuulokkeisiin itsessään 55 milliampeeritunnin kokoiset akut, mutta latauskotelossa on 510 milliampeeritunnin akku. Huawei lupaa FreeBuds Pro 3:n akun kestävän 4,5 tunniksi musiikin kuuntelua melunvaimennuksen kanssa sekä 6,5 tunniksi ilman melunvaimennusta. Latauskotelon kanssa virtaa riittää yhteensä 22 tunniksi melunvaimennuksella ja 31 tunniksi ilman sitä.

Testijakson aikana itse tykkäsin käyttää kuulokkeista jatkuvasti tehokkaimman melunvaimennuksen kanssa, jolloin akunkesto ylsi yleisesti noin 4 tuntiin. Itse saatan toisinaan käyttää kuulokkeita pitkiäkin aikoja, ja esimerkiksi jos laitan kuulokkeet korviin aamulla töitä aloitellessa, niin ne saattavat jo ilmoittaa alle 20 prosentin varauksesta ennen lounastaukoa.

Akunkesto kuulokkeissa itsessään ei ole siis erikoinen, vaan edelleen keskivertoa. Itse kaipaisin tähän osa-alueeseen edelleen parannusta. Esimerkiksi aikaisemmin testatut Sony WF-1000XM5 -kuulokkeet tarjoavat 8 tunnin akunkeston melunvaimennuksen kanssa. Huaweilla olisi siis vielä tekemistä akunkeston kanssa, jotta se pystyisi kilpailemaan suurimpien haastajiensa kanssa.

FreeBuds Pro 3 -kuulokkeiden vain noin 4 tunnin akunkesto koituu kuitenkin ongelmaksi esimerkiksi yli neljän tunnin lennoilla tai vaikkapa junamatkoilla. Itse käytän lennoilla aina melunvaimennusta, jonka takia haluaisin akun riittävän vähintäänkin lyhyillä 4-5 tunnin lennoilla jatkuvasti. Latauskotelosta saa kuitenkin nopeasti virtaa lisää, ja yhdessä sen kanssa akku riitti usein lähes viikoksi. Kuulokkeita ei siis tarvinnut laittaa laturiin liian usein. Latauskotelossa kuulokkeiden akut latautuvat tyhjästä täyteen noin 40 minuutissa.

FreeBuds Pro 3 -kuulokkeita voidaan ladata kahdella tavalla. Ensimmäinen on perinteinen USB-C-lataus, mutta tuettuna on luonnollisesti myös langaton lataus. Huawein mukaan latauskotelon latausaika on 60 minuuttia USB-C-liittimellä ja langattomasti 150 minuuttia. 2 watin langaton lataus on selvästi hitaampi, mutta se on mukava lisätoiminto sitä kaipaaville.

Huawei on uudistanut FreeBuds Pro 3 -kuulokkeiden kohdalla eleohjauksen. Kuulokkeiden varteen on nyt tuotu ura, joka osoittaa paremmin kosketuspinnat. Kosketuspinnat ovat aikaisempaa suuremmat ja sen myötä Huawei lupaa ohjauksen olevan tarkempaa ja vaivattomampaa. Henkilökohtaisesti en huomannut mitään merkittävää parannusta, mutta ohjaus toimi yhtä helposti kuin edeltäjäversiossa.

Eleohjausta voidaan hallita sovelluksen kautta, josta käyttäjät voivat optimoida sen toimimaan halutulla tavalla. FreeBuds Pro 3 -kuulokkeissa on niin sanottu ”nipistysohjaus”, josta ainakin itse tykkään paljon. Kuulokkeiden vartta nipistämällä saadaan aikaan eri toimintoja. Esimerkiksi kerran nipistämällä saadaan toistettua musiikkia tai tuplanipistyksellä voidaan toistaa seuraava kappale. Lisäksi kuulokkeiden melunvaimennustilojen välillä voidaan vaihtaa nipistämällä vartta pitkään. Myös vartta pyyhkäisemällä voidaan säätää äänenvoimakkuutta.

Latauskotelon pohjasta löytyy kaiutin.

Yksi jo ohimennen mainittu uudistus on kuulokkeiden latauskotelon kaiutin. Huawei ei kovin laajasti ominaisuutta näytä mainostavan, eikä sen todellinen käyttötarkoitus selvinnyt testijakson aikana. Itse huomasin testijakson aikana latauskotelon kaiuttimen pitävän äänimerkin aina kun kuulokkeet ottaa pois kotelosta tai asettaa ne takaisin koteloon. Ilmoitusäänen saa myös otettua pois käytöstä sovelluksen kautta.

Kaiuttimen käyttötarkoitus on siis todella olematon. Todennäköisesti kaiuttimella on jokin muukin käyttötarkoitus, mutta se saattaa rajoittua vain Huawein ekosysteemiin. Esimerkiksi kuulokkeiden etsintää varten kaiutin voisi olla kätevä, mutta se ei kuitenkaan toiminut kolmannen osapuolen Android-puhelimien kanssa. Kaiutin on siis enemmän kuin turha FreeBuds Pro 3 -kuulokkeiden latauskotelossa.

AI Life hallintaa varten

Huawei jatkaa jälleen oman AI Life -sovelluksen hyödyntämistä myös FreeBuds Pro 3 -kuulokkeiden jatkeena. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin iOS-laitteille, joten uutuuskuulokkeiden käyttö ei rajoitu vain esimerkiksi Huawein puhelimiin. Huawei ei kuitenkaan tarjoa sovellusta Google Play -sovelluskaupassa, vaan se on ladattava Huawein sivujen kautta tai käyttäen QR-koodia myyntipakkauksen kyljestä.

AI Life -sovelluksessa nähdään muun muassa kuulokkeiden akun ja kotelon akun varaustaso. Lisäksi sovelluksessa voidaan säätää kuulokkeiden taustamelun vaimennus päälle tai pois. Melunvaimennuksessa on neljä tilaa, jotka ovat ”kotoinen”, ”yleinen”, ”ultra” sekä ”dynaaminen”. Dynaamisessa tilassa melunvaimennusta säädetään automaattisesti ympäristön perusteella. Samasta valikosta voidaan myös ottaa melunvaimennus kokonaan pois tai aktivoida läpikuuluvuustila.

AI Life tarjoaa myös ”yhteyskeskuksen”, jossa voidaan valita laitteet, joihin kuulokkeet ovat yhdistettynä. Lisäksi FreeBuds Pro 3 -kuulokkeista löytyy äänitehosteet-valikko, josta voidaan vaihtaa kuuden äänitilan välillä, jotka ovat ”oletus”, ”bassotehostus”, ”diskanttitehostus”, ”ihmisäänet”, ”sinfonia” ja ”Hi-Fi Live”. Lisäksi on mahdollista luoda omia äänitiloja taajuuskorjaimen kautta.

Sovelluksen kautta voidaan suorittaa myös kuulokkeiden sovitustesti, jonka tarkoituksena on tarkistaa, ovatko käytössä olevat kuuloketulpat oikean kokoiset. AI Life antaa myös mahdollisuuden käyttäjälle päättää poistetaanko käytöstä käytön havaitsemistila. Oletusarvoisesti ominaisuus on päällä ja kuulokkeet tunnistavat automaattisesti, jos ne ovat korvassa. Esimerkiksi ääni keskeytyy aina, kun kuuloke otetaan korvasta pois tai sitä jatketaan automaattisesti, kun kuuloke asetetaan korvaan takaisin.

AI Life -sovelluksesta voidaan lisäksi etsiä kuulokkeet, jos ne ovat kadonneet. Käyttäjät voivat päivittää kuulokkeet uusimpaan ohjelmistoon sovelluksen avulla. FreeBuds Pro 3 -kuulokkeissa Huawei käyttää HarmonyOS 4 -käyttöjärjestelmää.

AI Life on jälleen tuttua Huawein laatua, vaikka mukaan ei ole tällä kertaa saatu mitään mullistavasti uutta. Sovellus on itsessään todella selkeä ja helppo käyttää. Asetukset löytyvät loogisista paikoistaan ja ominaisuudet ovat monipuoliset. AI Life -sovellus on siis enemmän kuin suositeltavaa ladata kuulokkeiden kaveriksi.

Yhteenveto

SuomiMobiili suosittelee Huawei FreeBuds Pro 3 -kuulokkeita.

Huawei FreeBuds Pro 3 on uuden sukupolven versio Huawein monesti kehutuista huippuluokan täyslangattomista kuulokkeista. Huawei on jälleen onnistunut luomaan todella hyvän kokonaisuuden vieden kokemusta eteenpäin. Tämän ansiosta Huawei FreeBuds Pro 3 -kuulokkeet ovat ansainneet SuomiMobiilin suosituksen.

Alle 200 euron hintapisteessä Huawei on mielestäni onnistunut luomaan miellyttävän kokonaisuuden. Itse tykkäsin kuulokkeiden tutusta muotoilusta ja huipputason äänenlaadusta. FreeBuds Pro 3 -kuulokkeet ovat vahvoilla myös melunvaimennuksen kanssa sekä kokonaisuutena kyseessä ovat miellyttävät kuulokkeet.

Mitään merkittäviä heikkouksia ei mielestäni olut. Toki akunkesto on vain välttävä verrattuna esimerkiksi Sonyyn, mutta se ei ole liian heikko. Erikoisuuksia löytyy kuitenkin, joista erityisesti latauskotelon oma kaiutin tuntui olevan hämmentävä. Lisäksi tietyt ominaisuudet ovat käytettävissä vain Huawein omien laitteiden kanssa. Huawei on myös tehnyt AI Life -sovelluksen asentamisesta turhan hankalaa Android-latteilla.

Suomessa Huawei FreeBuds Pro 3 -kuulokkeet ovat tulleet myyntiin marraskuussa 2023 ja hintaa niillä on 199 euroa. Kuulokkeet ovat tarjolla kolmessa väriversiossa, jotka ovat vihreä Green, valkoinen Ceramic White sekä hopea Silver Frost.

Hyvää

  • Tuttu muotoilu ja tyylikkäät värit
  • Huipputason äänenlaatu
  • Riittävä melunvaimennus monessa tilanteessa
  • Tuettuna pikalataus ja langaton lataus
  • AI Life -sovellus tarjoaa monipuoliset ominaisuudet

Huonoa

  • Akunkesto voisi olla parempi
  • Latauskotelon kaiutin aika turha
  • AI Life -sovellus ei löydy Google Play -kaupasta

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut