ArvostelutHMDNokiaYleinen

Testissä Nokia 5.1 – luonnollinen seuraaja edeltäjälleen

Olemme SuomiMobiilissa aikaisemmin testanneet ja arvioineet HMD Globalin edullisen Nokia 3.1 -älypuhelimen. Tällä kertaa arviotavaksi päätyi Nokia 5.1 -älypuhelin, joka on seuraaja Nokia 5 (2017) -puhelimelle ja samalla isovelimalli Nokia 3.1 -puhelimesta. Kyseessä on noin 200 euroa maksava älypuhelin, joka tarjoaa hintaluokassaan perusominaisuuksia, mutta on varusteltu HMD Globalin Nokia-puhelimille tyypillisillä vahvuuksilla.

Suomessa Nokia 5.1 -puhelimen suositushinta on 229 euroa ja sen myynti alkoi heinäkuussa. Kyseessä on kohtuullisen tuore älypuhelin, mutta suurta huomiota laite ei silti ole saanut. Nokia 5.1 on seuraaja viime vuoden Nokia 5 -puhelimelle, joka maksoi aikoinaan 199 euroa. HMD Global jatkaa päivitetyn puhelimen kanssa siitä mihin edellisen mallin kanssa jäi. Nokia 5.1 -versioon on päivitetty ominaisuuksia selvästi parempaan suuntaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tässä artikkelissa tulemme tutustumaan HMD Globalin Nokia 5.1 -älypuhelimeen. Artikkelissa tulen kertomaan henkilökohtaisen mielipiteeni sekä kokemukset Nokia 5.1 -puhelimesta. Testi tulee koostumaan perinteisistä ulkoisista seikoista, puhelimen ominaisuuksista, teknisen toteutuksen tutkimisesta sekä kameroihin tutustumisesta. Lisäksi testaamme Nokia 5.1:n kestävyyttä pakkasessa, joka on uusin osio SuomiMobiilin testeissä. Pakkastestissä tutkimme kuinka hyvin puhelin pärjää kylmissä olosuhteissa.

Tekniset tiedot
Nokia 5.1 (TA-1075)
Mitat: 151.1 x 70.7 x 8.2 mm
Paino: x g
Rakenne: Alumiinirakenne / Gorilla Glass
Näyttö: 5.5 tuumaa Full HD+ (1080 x 2160) / 18:9-kuvasuhde
Suoritin: 8-ytiminen MediaTek Helio P18 (Mali-T860MP2)
Muisti: 2 tai 3 gigatavua RAM-muistia / 16 tai 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa (muistikorttipaikka max 256 Gt)
Kamera: 16 MP / kaksois-LED-salama ja 8 megapikselin etukamera
Akku: 2970 mAh (ei irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Android 8.0 Oreo (1. syyskuuta 2018 tietoturva)
Muuta: Dual-SIM
Liitännät: micro-USB / USB 2.0 / NFC
Ääni: Yksi kaiutin / Bluetooth 4.2
Tunnistimet: etäisyystunnistin / kiihtyvyystunnistin / E-kompassi / gyroskooppi /  sormenjälkilukija
Värit: Kupari / Sininen / Musta
Hinta: 229 euroa

Myyntipakkaus

Nokia 5.1 toimitetaan vaaleassa myyntipakkauksessa, jonka etuosaa koristaa kuva laitteen etuosasta ja taustalla on kahden ihmisen kädet ristissä. Myyntipakkauksessa on useaan otteeseen mainittu puhelimen mallinimi, jonka lisäksi paketissa on monta Android One- ja Nokia-logoa. Myyntipakkauksen takaosassa on jälleen kuva puhelimesta sekä laitteen tärkeimpiä teknisiä tietoja listattuna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myyntipakkausta avatessa ensimmäisenä esille paljastuu muoveihin käärittynä itse Nokia 5.1. Puhelimen alapuolella on metallinen SIM-korttiluukun avaustyökalu sekä käyttöohjeet usealla eri kielellä. Pakkauksesta löytyy myös 3,5 millimetrin liitännällä varustellut perinteiset Nokia WH-108 -nappikuulokkeet, micro-USB-lataus- ja tiedonsiirtokaapeli sekä laturi.

Nokia 5.1 -puhelimen myyntipakkaus on siis täysin identtinen kuin monissa muissakin uuden sukupolven Nokia-puhelimissa. Suuria yllätyksiä paketista ei löydy, vaan kaikki käytön aloittamiseen tarvittava.

Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ulkoiselta toteutukseltaan HMD Global on päättänyt tyytyä jo alkuperäisestä versiosta löytyneeseen rakenteeseen. Nokia 5.1 on valmistettu 6000-sarjan kestävästä alumiinista. Muovia puhelimesta löytyy vain vähän ja se on tarkoitettu antennien toimivuuden parantamiseen. Nokia 5.1:n muoviset antennijuovat löytyvät puhelimen päädyistä. Lisäksi muovia laitteessa on hieman näytön ja alumiinirungon välissä, mutta ei mitenkään kovin paljon. Henkilökohtaisesti en kuitenkaan pidä muovista näytön ympärillä.

Nokia 5.1 -puhelin tuntuu käsissä kevyeltä sekä miellyttävältä käsitellä. Matta-alumiinirunkoinen puhelin on kuivissa käsissä liukas, mutta muuten laitteesta saa hyvän otteen. Lisäksi Nokia 5.1:n pyöristetyt reunat parantavat käyttömukavuutta. Puhelimessa ei ole havaittavissa teräviä kulmia tai häiritseviä saumakohtia. Puhelinta väännellessä kevyesti ei ollut havaittavissa minkäänlaista natinaa tai muuta laaduttomuuden merkkejä. Myöskin Nokia 5.1:n rakenteessa oli havaittavissa Nokia 8 -puhelimen kaltaista natinaa, kun puhelimen takaosaa painoi Nokia-logon kohdalta.

HMD Global on ilmoittanut laitteen mitoiksi 151,1 x 70,73 x 8,27 millimetriä. Verrattuna Nokia 5 (2017) -puhelimeen on HMD Global onnistunut nostamaan korkeutta tehden laitteesta kapeamman, mutta paksuutta on tullut hieman lisää. Nokia 5 (2017) -puhelimen mitat olivat 149,7 x 72,5 x 8 millimetriä. Fyysisesti Nokia 5.1 on siis varsin mukava ja sen käyttäminen yhdellä kädellä on miellyttävää.

Suurimmat muutokset HMD Global on tehnyt Nokia 5.1 -puhelimen etuosaan, jossa fyysiset painikkeet on poistettu ja näyttö on varusteoltu uudella 18:9-kuvasuhteella. Näyttö peittää etuosasta noin 73 prosenttia, mikä on kohtuullinen luku. Näytön alapuolelta ei löydy kuin reilun senttimetrin paksuinen mustakaistale, kun taasen yläpuolella on kaikki perinteinen. Näytön yläpuolella on selfie-kamera, valoisuus-/läheisyysanturi, puheluihin käytettävä kuuloke sekä tuttu Nokia-logo. Nokia 5.1 -puhelimessa ei ole Android-puhelimissa yleisesti nähtävää ilmoitusvaloa, jota ei ole ollut muissakaan Nokia-puhelimissa.

Laitteen takaosa on varsin pelkistetty. Silmiin pistää ensimmäisenä hieman koholla oleva kameraosa, jossa on yksi kamera sekä kaksisävyinen LED-salama. Kameraosion yläpuolella on yksi mikrofoni ja alapuolella on sormenjälkilukija. Nokia 3.1:n takaosassa on myös Nokian logo, Android One -logo, laitteen mallikoodi sekä muun muassa valmistusmaa.

Nokia 5.1:n oikeassa reunassa on äänenvoimakkuuspainikkeet sekä käynnistyspainike, kun taasen vasemmassa reunassa kaksi luukkua, joiden takaa löytyy paikka muistikortille sekä kahdelle nano-SIM-kortille. Puhelimen painikkeet on valmistettu myös alumiinista ja niiden tuntuma on hyvä. Nokia 5.1:n yläreunassa on tavallinen 3,5 millimetrin kuulokeliitin ja alareunaan on sijoitettu yksi kaiutin, micro-USB-liitin sekä mikrofoni. Kuten jo Nokia 5.1 -puhelimen edeltäjässä, niin myös uudessa versiossa muoviset antennijuovat on tuotu puhelimen ylä- ja alapäätyihin. Kyseessä on todella uniikki ratkaisu HMD Globalilta.

Näyttö

Yksi suurimmista kehityksen kohteista Nokia 5.1 -puhelimessa on ollut näyttö. HMD Global on tehnyt massiivisia muutoksia verrattuna Nokia 5 (2017) -malliin. Näytön koko on noussut 5,2 tuumasta 5,5 tuumaan ja 16:9-kuvasuhde on vaihtunut tuoreempaan 18:9-kuvasuhteeseen. Lisäksi HD-tarkkuus on vaihdettu Full HD+ -tarkkuuteen, eli siinä on 1080 x 2160 pikseliä. Tuumaa kohden pikseleitä kertyy Nokia 5.1:ssä 439, kun taasen viime vuoden mallissa vastaava luku oli ainoastaan 282 pikseliä. Näyttö perustuu IPS LCD -teknologiaan ja sitä suojaamassa on Corningin Gorilla Glass -lasi, joka estää naarmuuntumista. Näytössä on myös pyöristetyt kulmat.

Nokia 5.1:n näyttö on omassa hintaluokassaan mielestäni yksi parhaista. Näyttö toistaa värit hyvin, vaikkakin hieman haaleina. Pieni heikkous puhelimessa on puuttuvat näytön värilämpötilan säätöasetukset. Näytössä on kuitenkin tuttuun tyyliin hyvät katselukulmat. Luettavuus auringonpaisteessa voisi olla hieman parempi, mutta mitään kovin kirkasta näyttöä reilulla 200 eurolla on vaikea kuvitella saavansa. Testijakson aikana huomasin myös, ettei Nokia 5.1:n näyttöä ole mahdollista saada kovin himmeäksi, mikä hyödyttäisi käyttökokemusta pimeässä.

Kaiken kaikkiaan näyttö on kuitenkin todella hyvä hintaluokassaan. Henkilökohtaisesti tykästyin näytön nykyaikaisuuteen, sillä HMD Global hyödyntää uutta kuvasuhdetta ja näytön kulmat ovat hieman pyöristetyt. Lisäksi verrattuna Nokia 5.1:n edeltäjään on näyttö saanut huomattavia harppauksia eteenpäin.

Tekniikka ja suorituskyky

Tekniikassa Nokia 5.1 -puhelimen kohdalla HMD Global on vaihtanut leiriä. Vielä viime vuonna luotettiin Qualcommin alemman luokan järjestelmäpiiriin, mutta nyt on vaihdettu MediaTekin leiriin. Puhelimen tehoista vastaa 28 nanometrin valmistusprosessilla valmistettu MediaTek Helio P18 (MT6755S) -järjestelmäpiiri. Kyseinen piiri rakentuu neljästä 2,0 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A53-ytimestä sekä neljästä 1,2 GHz:n taajuudella hyrräävästä samaisesta Cortex-A53-ytimestä. Grafiikkasuorittimen virkaa Nokia 5.1:ssa hoitaa Mali-T860MP2.

Suomessa HMD Global myy Nokia 5.1 -puhelimesta versiota, jossa on 3 gigatavua RAM-muistia sekä 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Testiin toimitettu Nokia 5.1 oli kuitenkin varusteltu 2 gigatavun RAM-muistilla sekä 16 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Jos kuitenkin 32 gigatavua tuntuu loppuvan, on HMD Global säästänyt puhelimessa microSD-muistikorttipaikan.

Testijakson aikana ajoimme perinteiseen tyyliin puhelimessa läpi muutamat suorituskykytestit. Alla olevasta taulukosta puhelimen saamia pisteytyksiä on mahdollista vertailla Nokia 5 (2017) -version sekä edullisemman Nokia 3.1 -puhelimen kesken. Mielenkiintoista Nokia 5.1 -puhelimessa oli se, ettei laiteessa onnistunut AnTuTu-testin ajaminen aivan kuten ei myöskään Nokia 3.1 -puhelimessa. Testeissä Nokia 5.1:n saamat tulokset ovat kohtuullisen hyviä ja selvästi parempia kuin edeltäjällään.

Testitulokset
Nokia 5.1 (MT6755) Nokia 5 (SD430) Nokia 3.1 (MT6750)
AnTuTu: (ei tuloksia*) 44 110 pistettä (ei tuloksia*)
Geekbench 4 (single): 840 pistettä 674 pistettä 649 pistettä
Geekbench 4 (multi): 3261 pistettä 2806 pistettä 2647 pistettä
PCMark 2.0: 3379 pistettä (ei dataa) 3094 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited: 11 755 pistettä (ei dataa) 8 483 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited (graphics): 11 484 pistettä (ei dataa) 8 113 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited (physics): 12 812 pistettä (ei dataa) 10 096 pistettä
3DMark Slingshot Extreme: 276 pistettä (ei dataa) 107 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (graphics): 225 pistettä (ei dataa) 85 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (physics): 1 336 pistettä (ei dataa) 1 181 pistettä

Huom. Mitä korkeammat pisteet, sitä tehokkaampi laite. *Nokia 3.1 ja Nokia 5.1 eivät tuntemattomasta syystä pystyneet suorittamaan AnTuTu-testiä.

Suorituskyvyn osalta Nokia 5.1 on kohtuullinen, vaikka samassa hintaluokassa kilpailevilla valmistajilla on hieman tehokkaampia laitteita. Päivittäisessä käytössä puhelimen tehot riittävät hyvin, mutta esimerkiksi pelaamiseen tai raskaimpien sovelluksien käyttöön ei ole suositeltavaa ostaa Nokia 5.1 -puhelinta. Testijakson aikana huomasin muun muassa hidastelua kameran kanssa.

Akunkesto ja sormenjälkilukija

HMD Global on päättänyt Nokia 5.1:n kohdalla pienentää hieman akkua, sillä 3000 milliampeerituntia on vaihtunut 2970 milliampeerituntiin. Akun kestoltaan Nokia 5.1 ei ole mikään mestariteos, vaan perustasoa. Akku kestää normaalissa käytössä päivän, mutta ei yhtään enempää. Testijakson aikana akkua oli omalla käytölläni iltaisin jäljellä noin 10 prosenttia, joten toista päivää samalla akulla ei olisi voinut ajatellakaan.

Vielä Nokia 5.1 -versiossa saadaan tyytyä edeltäjästään tuttuun micro-USB-latausliitäntään ja mukana toimitetaan varsin hidas 5V/1A-laturi. Puhelimen oman laturin avulla lataaminen tuntui olevan tuskallisen hidasta, sillä tukea pikalataukselle ei ole. Laite on siis suositeltavaa laittaa aina yöksi laturiin, jos haluaa aloittaa päivän täydellä akulla.

Nokia 5.1 on uusista kuluvan vuoden aikana julkaistuista Suomessa myytävistä Nokia-puhelimista edullisin, jossa on sormenjälkilukija. Lukija sijaitsee puhelimen takaosassa, joka on allekirjoittaneen mielestä paras mahdollinen sijainti. Takaosassa olevalla sormenjälkilukijalla puhelimen lukituksen saa avattua heti laitetta otettaessa taskusta, sillä etusormi asettuu luonnostaan lukijan kohdalle.

Testijakson aikana sormenjälkilukija osoittautui varsin nopeaksi, vaikka markkinoiden kärkinopeuksista ei HMD Global vielä pysty kilpailemaan. Sormenjälkilukija on myös hyvin luotettava ja virheellisiä lukukertoja ei ollut monestikaan. HMD Global luottaa vahvasti edelleen sormenjälkilukijaan, sillä älypuhelinmarkkinoilla suosituksi noussutta kasvojentunnistusta ei Nokia 5.1:stä löydy.

Pakkastesti

Olemme SuomiMobiilin uusimmissa arvioissa toteuttanut mielenkiintoa herättäneen pakkastestin, jossa on tarkoitus testata kuinka hyvin puhelimet kestävät pakkasta. Päätimme testata myös Nokia 5.1 -puhelimen pakkaskestävyyden. Laitoimme Nokia 5.1 -puhelimen pakastimeen ja katsoimme kuinka paljon 60 minuutin olo -18 asteessa kulutti akkua. Testi suoritettiin kahdesti: ensimmäisellä kerralla puhelimen näytön ollessa kiinni sekä toisella kerralla YouTube-videon toistuessa näytöllä.

Ensimmäisellä kerralla Nokia 5.1 laitettiin viettämään 60 minuuttia -18 asteen pakkasessa näytön ollessa sammutettuna. Testin jälkeen puhelimesta ei kulunut akkua lainkaan, vaan akunvaraus oli pysynyt 100 prosentissa. Kuten Nokia 3.1 -puhelimen kohdalla, niin myöskään Nokia 5.1:n LCD-näyttö ei tykännyt kylmästä. Näyttö muuttui hyytelömäiseksi, eikä pysynyt kosketuksien perässä. Testin jälkeen puhelimen näytölle oli tullut ilmoitus laitteen alhaisesta lämpötilasta, mutta itse laite ei ollut kuitenkaan sammunut.

Toisella testauskerralla Nokia 5.1 laitettiin jälleen 100 prosentin akunvarauksessa 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen. Tällä kertaa puhelimen näyttö oli päällä koko testin ajan ja toisti YouTube-sovelluksen kautta HD-tasoista videota. Tämän testin jälkeen akkua oli kulunut 19 prosenttia, joten puhelimen akunvaraus oli 81 prosenttia. Myöskin tämän testin jälkeen Nokia 5.1:n näyttö muuttui hyytelömäiseksi, eikä pysynyt kosketuksen perässä. Puhelin ei sammunut, mutta ilmoitti laitteen alhaisesta lämpötilasta.

Pakkastestin perusteella voi ilomielin todeta, että Nokia 5.1 kestää pakkasta varsin hyvin. Eroa ei tuloksissa ollut juurikaan verrattuna viimeksi testattuun Nokia 3.1 -puhelimeen. On siis hyvä olettaa, että Nokia 5.1 tulee kestämään hyvin kylmää, kunhan kovat pakkaset ensin saapuvat Suomeen.

Kamerat

Nokia 5.1 -puhelimessa on yksi pääkamera, joka on kooltaan 16 megapikseliä. Kamerassa on automaattitarkennus sekä tuki Full HD -tasoiselle videokuvaukselle. Etukamerana puhelimessa hyödynnetään tuttua 8 megapikselin sensoria, joka takaa kohtalaisen hyvät selfie-kuvat.

Pääkameralla otetut kuvat olivat testien perusteella tuttua tasoa 200 euron hintaluokassa. Kuvat eivät pääse yllättämään ja mukana on tutut ongelmat. Päivänvalossa kuvista tulee tarkkoja ja väritykseltään hyviä. Hämärämmässä kuvista tulee selvästi pehmeämpiä ja yksityiskohtia on vähemmän. Huomasin myös hämärässä olevan jonkin verran ongelmia kameran tarkennuksen kanssa. Hämärässä Nokia 5.1:n pääkameran avuksi on laitettu myös kaksisävyinen LED-salamavalo, joka antaa mukavasti lisää valoa kuviin erityisesti kohteen ollessa lähellä. Alla on muutamia testikuvia, jotka on taltioitu puhelimen 16 megapikselin pääkameralla. Kukin voi kuvista tehdä omat päätöksensä kameran kyvykkyydestä. Mielestäni Nokia 5.1 -puhelinta ei kuitenkaan kannata ostaa aktiivista kuvaamista varten. 

Puhelimen kamerasovelluksena toimii HMD Globalin vanhempi kameraversio, kun viimeksi testatusta Nokia 3.1 -mallista löytyi jo tuoreempi karusellimaiseen navigointiin perustuva sovellus. Nokia 5.1:n kamerasovellus on tuttu muun muassa Nokia 6.1 -puhelimesta, mutta pro-kameratilaa ei löydy, sillä laitteessa ei ole ZEISS-sertifioituja kameroita. Itse kamerasovelluksen käyttöliittymässä ei ole juurikaan vikaa, mutta sovelluksessa on varsin ikäviä ongelmia. Testijakson aikana oli muutamia kertoja, jolloin sovellus valitti kameravirheestä, eikä näin ollen enää toiminut. Ongelman ratkaisu vaati aina koko puhelimen uudelleen käynnistämisen. Alla on muutamia kuvakaappauksia kamerasta.

Käyttöjärjestelmä

Nokia 5.1 on jälleen varusteltu Android One -käyttöjärjestelmällä, aivan kuten lähes kaikki muutkin HMD Globalin vuoden 2018 aikana julkaistut Nokia-puhelimet. Toistaiseksi Nokia 5.1 -puhelimessa on jo muiden Nokia-puhelimien näkökulmasta vanhentunut Android 8.0 Oreo -versio, jossa on 5. lokakuuta julkaistut tietoturvapäivitykset. On hieman erikoista, ettei puhelinta ole päivitetty vielä Android 8.1 Oreoon, jossa on pieniä uusia ominaisuuksia. HMD Global on luvannut kuitenkin päivittää Nokia 5.1:n myös Android 9.0 Pie -aikakauteen tulevaisuudessa. Tarkkaa aikataulua ei ole kuitenkaan vielä annettu.

Testijakson aikana käyttöjärjestelmän kanssa ei ollut ongelmia. Toisinaan kuitenkin oli havaittavissa, että laitteen tekninen toteutus ei riittänyt pyörittämään perusasioita kovinkaan sujuvasti, sillä muun muassa kamera oli hidas. Yleisesti Android-kokemus oli kuitenkin todella hyvä ja ylittää monet 229 euron hintaisten puhelimien käyttökokemuksen.

Parasta puhtaassa Android One -käyttöjärjestelmässä ovat joka kuukausi päivitettäväksi tulevat tietoturvakorjaukset. Näissä HMD Global on aivan omalla tasollaan ja on onnistunut pitämään lupauksensa myös Nokia 5.1:n kohdalla.

Yhteenveto

Uusi Nokia 5.1 on mielestäni luonnollinen seuraaja viime vuoden Nokia 5 -puhelimelle. HMD Global ei ole tehnyt suuria muutoksia, vaan päivittänyt tärkeimpiä ominaisuuksia paremmiksi. Ulkoinen olemus ja laatutuntuma ovat saaneet pysyä miltei ennallaan, mutta suurin uudistus on tullut näyttöön. Näyttö on nyt selvästi tarkempi ja nykyaikaisempi, minkä ansiosta näyttö on jopa parempi kuin kilpailijoilla. Hyvää puhelimessa olivat myös luotettava sormenjälkilukija sekä puhdas Android One -käyttökokemus.

Nokia 5.1:ssä on kuitenkin edelleen hieman parannettavaa. Puhelimessa hyödynnettävässä MediaTekin järjestelmäpiirissä olisi ollut hieman toivomisen varaa, minkä lisäksi yksi pettymyksistä oli kamera, joka on perustasoa, mutta se ei pääse yllättämään. Olisin myös toivonut, että HMD Global olisi hyödyntänyt tuoreempaa USB-C-tyypin latausliitintä micro-USB:n sijasta. Toivottavasti tähän tehdään muutos viimeistään seuraavassa versiossa. Yllätyin myös puhelimesta löytyvästä ”vanhasta” Android 8.0 Oreo -versiosta, koska HMD Global on yleisesti päivittänyt puhelimensa nopeasti. Jopa edullisemmassa Nokia 3.1 -puhelimessa on Android 8.1 Oreo -päivitys.

Suomessa Nokia 5.1 on myynnissä monien jälleenmyyjien valikoimassa. Puhelimen myynti alkoi heinäkuussa 229 euron hintaan. Artikkelin kirjoitushetkellä monet jälleenmyyjät tarjoavat puhelinta jo 199 euron hintaan, joka tekee laitteesta varsin houkuttelevan. Nokia 5.1 on tarjolla väreissä musta, sininen ja kupari.

Nokia 5.1 -puhelinta tarjoavat jälleenmyyjät sekä edullisimmat hinnat löytyvät kootusti Hintaseuranta.fi -palvelun kautta.

Yhteenveto

7

Hyvää
  • Puhdas Android One -käyttökokemus
  • Mukavan suuri ja tarkka 18:9-kuvasuhteen näyttö
  • Edeltäjästään tuttu ja laadukas alumiinirakenne
  • Nopea sormenjälkilukija
Huonoa
  • Keskiverto akku ja hidas lataus
  • Hieman alimitoitettu MediaTekin prosessori
  • Keskivertainen kamera
  • "Vanha Android 8.0 Oreo"
  • Vanhentunut micro-USB-liitin
  • Kamerasovelluksen ongelmat
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut