HMD Global on julkaissut ensimmäinen Nokia-tablettinsa ja kyseessä on myös yksi harvoista Nokia-brändiä kantavista tablettilaitteista. HMD Global lähtee valloittamaan tablettimarkkinaa yksinkertaisella ja edullisella tabletilla, joka tarjoaa samoja vahvuuksia kuin yhtiön Nokia-puhelimet. Kyseessä on siis Android-tabletti, jolle luvataan hyvin päivityksiä.
Nokia T20 -tabletin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat 10,36 tuuman kokoinen 2K-näyttöpaneeli, stereokaiuttimet, 8200 milliampeeritunnin kokoinen akku sekä Unisocin kehittämä Tiger T610 -järjestelmäpiiri. Tabletti tukee siis mobiiliverkkoja, mutta samalla tarjoaa hintaluokassaan kohtalaista suorituskykyä. Vaikka kyseessä on tabletti, niin HMD Global antaa sille puhelimiensa tapaisesti hyvän päivityslupauksen. Tabletille on luvattu 2 vuotta Android-versiopäivityksiä ja 3 vuotta tietoturvapäivityksiä. Suomessa Nokia T20 on tulossa myyntiin edullisimmillaan 229 euron hintaan ja tarjolla on sininen Ocean Blue -väriversio.
SuomiMobiilissa Nokia T20 -tablettia on testattu viikon verran ja nyt on aika tarkastaa arvostelun muodossa, mihin tabletista todellisuudessa onkaan. Tulemme tarkastelemaan muun muassa tabletin rakennetta, teknisiä ominaisuuksia, akunkestoa sekä ohjelmistoa. Alapuolella on listattuna vielä erikseen tabletin kaikki tekniset tiedot.
Nokia T20 (TA-1397) | |
---|---|
Mitat: | 247.6 x 157.5 x 7.8 mm |
Paino: | 470 g |
Rakenne: | alumiini / muovi / lasi edessä |
Näyttö: | 10.36 tuumaa / 2K (2000 x 1200) / 5:3-kuvasuhde / LCD / 60 Hz / 400 nitiä |
Järjestelmäpiiri: | 8-ytiminen Unisoc T610 (2x 1.8 GHz Cortex-A75 & 6x 1.8 GHz Cortex-A55) |
Grafiikkasuoritin: | Mali G52 MP2 |
Muisti: | 3 tai 4 Gt RAM-muistia / 32 tai 64 Gt sisäistä tallennustilaa / muistikorttipaikka max. 512 Gt |
Takakamera: | 8 megapikseliä (AF) + LED-salama |
Etukamera: | 5 megapikseliä |
Akku: | 8200 mAh (ei irrotettava) |
Käyttöjärjestelmä: | Android 11 + Android One (sisältää Googlen palvelut) |
Muuta: | Single-SIM / 15 watin pikalataus (10W laturi mukana) / stereokaiuttimet |
Liitännät: | USB-C / USB 2.0 / Kuulokeliitin |
Ääni: | Kuulokeliitin / stereokaiuttimet / Bluetooth 5.0 |
Tunnistimet: | valoisuustunnistin / etäisyystunnistin |
Värit: | Sininen (Ocean Blue) |
Hinta: | 229 € (Wi-Fi / 3 + 32 Gt) / 269 € (LTE / 4 + 64 Gt) |
Myyntipakkaus
HMD Global toimittaa Nokia T20 -tabletin varsin tutussa myyntipakkauksessa, jonka ulkoinen olemus on tuttu jo yhtiön puhelimista. Myyntipakkauksen päälipuolta koristaa kuva tabletista sekä laitteen mallinimi, Nokia-logo sekä Android-logo. Pakkauksen takaosassa on myös tabletin kuva sekä listattuna joitakin tärkeimpiä teknisiä tietoja. Myyntipakkauksen ulkopuolelta käy ilmi myös tabletin päivityslupaus, IMEI-tiedot, väriversio sekä muistiversio.
Myyntipakkausta avatessa ensimmäisenä esille tulee Nokia T20 -tabletti muovipussiin asetettuna. Tabletin alapuolelta löytyy pikakäyttöopas usealla eri kielellä sekä erillisessä pahvilaatikossa on vielä myös USB-C-lataus- ja tiedonsiirtokaapeli sekä 10 watin tehoinen laturi. Myyntipakkaus pitää sisällään myös metallisen SIM-korttiluukun avaustyökalun.
Nokia T20 -tabletin myyntipakkaus ei tarjoile siis suuria yllätyksiä, vaan kaiken käytön aloittamiseen vaadittavan. Erikoisesti HMD Global ei ole laittanut mukaan tabletin tukemaa tehokkaampaa laturia, mutta muilta osin pakkaus jatkaa yhtiön tuttua ratkaisua. Jonkinlainen suojakuori tabletille olisi varmasti voinut löytyä suoraan paketista, mutta onneksi sellaisia on myös ostettavissa erikseen.
Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot
Rakenteellisesti Nokia T20 -tabletissa on koitettu saada premium-tuntumaa edullisempaan hintapisteeseen. HMD Global käyttää rakennusmateriaaleina alumiinia, lasia ja muovia, joiden avulla on pystytty rakentamaan ulkoisesti varsin laadukas laite. Tabletista on olemassa ainoastaan yksi väriversio, joka on sininen Ocean Blue.
Heti käsituntumalta Nokia T20 tuntuu hintaluokkansa tabletilta, mutta henkilökohtaisesti olen tyytyväinen HMD Globalin ratkaisuun käyttää alumiinirunkoa muovirungon sijasta. Alumiini tuntuu tabletissa erinomaiselta ja tuo mieleen hieman HMD Globalin ensimmäiset Nokia-puhelimet. Tabletin yläreunaan on laitettu muovinen kaistale antenneja varten. Alumiinin ja näyttölasin välissä on myös todella paksu musta muovikaistale, joka voitaneen antaa anteeksi tämän hintaluokan tabletille.
Muotoilultaan Nokia T20 on geneerinen, mutta sillä tuskin on väliä tabletissa. Nykytrendeihin suhteutettuna tabletti on leveä, mutta se tuskin on kovin monille tabletin käyttäjille ongelma. Testijakson aikana alumiinikehys keräsi jonkin verran likaa, jota oli hyvin vaikea saada pois pyyhkimällä. Alumiini ei kuitenkaan naarmuuntunut missään, joten laite on varsin laadukas. Nokia T20 etuosan lasipinnan HMD Global on viimeistellyt likaa hylkivällä pinnoitteella, joten sormenjäljet saa helposti pois. Myöskään näyttölasiin ei tullut huomattavia naarmuja.
HMD Global on ilmoittanut tabletin mitoiksi 247,6 x 157,5 x 7,8 millimetriä ja painoksi 470 grammaa. Kyseessä on kookas ja sen vuoksi painava laite. Suuren koon selittää reilu 10 tuuman näyttö, joten kovinkaan paljoa pienempää laitetta ei tässä hintapisteessä pysty edes tekemään. Kokoon kyllä tottuu, eikä se ole merkittävästi suurempi kuin monissa saman kategorian tableteissa.
Vaikka kyseessä on kookas laite, niin tabletti ei pääse taipumaan juurikaan käsien välissä taivuteltaessa. Toki hieman tabletti antaa periksi, mutta se on myös aika normaalia. Rakenne päästää myös hieman natinoita, mitä ei kuitenkaan ole havaittavissa peruskäytössä. Tabletista HMD Global on tehnyt IP52-luokituksen mukaisesti roiskevettä kestävän, eli tabletti kestää hieman vettä, mutta kokonaan sitä ei auta upottaa veteen.
Nokia T20:n takaosan oikeassa yläkulmassa on hieman ulkoneva kamera-alue, jossa on yksi kamera sekä LED-salamavalo. HMD Global on laittanut kameran päälle muovin lasin sijasta, joten kamera on usein täynnä sormenjälkiä. Tabletin takaosassa on myös Nokia-logo sekä vaadittuja tietoja pienellä präntillä. Etuosassa on kookas näyttöpaneeli, jota kiertää tasapaksut kehykset. Näytön kehykset eivät ole pienimmästä päästä, mutta tässä hintaluokassa harvoin nähdään pienempiäkään. Näytön yläpuolelle on asetettu etukamera sekä valaisuuden tunnistin.
Tabletin yläreunaan HMD Global on asettanut äänenvoimakkuuspainikkeet, kaksi mikrofonia sekä SIM-korttiluukun, jonne on mahdollista asettaa nano-SIM-kortti ja microSD-muistikortti. Nokia T20:n alareuna on jätetty kokonaan tyhjäksi, mutta vasemmassa reunassa on esillä virtapainike ja yksi kaiutin. Oikeassa reunassa on toinen kaiuttimista, USB-C-liitin sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitin.
Näyttö, tekniikka ja suorituskyky
Näyttö on osa-alue, johon HMD Global on päättänyt Nokia T20 -tabletissa panostaa. Kyseessä on kookas 10,36 tuuman näyttöpaneeli, jossa on 5:3-kuvasuhde. Näyttö on siis vaakasuunnassa varsin leveä ja matala, vaikka nykypäivänä trendi on selvästi toiseen suuntaan. Näytössä on kerrottu olevan 2K-tarkkuus, eli 2000 x 1200 pikseliä. Näyttö itsessään perustuu LCD-tekniikkaan, joka on edullisimmissa tableteissa yleinen. Näyttö yltää HMD Globalin mukaan parhaimmillaan 400 nitin kirkkauteen. HMD Global ei ole kertonut näyttölasin valmistajaa, vaan kertoo kyseessä olevan ”vahvistettua lasia”.
Testijakson aikana näytön todettiin ajavan asiansa, vaikka mistään parhaimmasta näytöstä ei ole kyse. 230 pikseliä tuumaa kohden ei ole kovinkaan paljoa tabletissa ja ainakin itse koin näytön olevan hieman epätarkka tietyissä tilanteissa. Näytöltä on kuitenkin mukava katsoa videoita ja kuluttaa muuta sisältöä, mihin Nokia T20 on myös luotu. Itse koin näytössä olevan jokseenkin liikaa sinertävyyttä, mikä rasitti enemmän silmiä esimerkiksi tekstiä luettaessa. HMD Global on kuitenkin kertonut tabletilla olevan matalan sinisen valon sertifikaatti.
60 hertsin virkistystaajuus tuntuu näytössä jokseenkin vanhanaikaiselta, sillä monet laitteet tarjoavat jo korkeampia virkistystaajuuksia. Tämän hintaluokan tabletissa 60 hertsiä on vielä kuitenkin hyvin yleinen, joten kyseessä ei ole merkittävä miinuspuoli. Testijakson aikana näyttö tuntui ottavan hyvin kosketuksia vastaan ja katselukulmat olivat laajat. Näytön 400 nitin kirkkaus on kirkkaassa valossa pieni ongelma, sillä ainakin ulkona luettavuus tuntui toisinaan olevan heikkoa.
Näyttöä varten HMD Global ei ole tuonut mitään merkittäviä erikoisasetuksia, vaan mukana on yhtiön puhelimistakin tutut asetukset. Käyttäjät voivat säätää näytön valkotasapainoa, mutta ei oikeastaan muuta. Näyttö tukee myös kosketusherkkyyden parantamista, joka antaa mahdollisuuden käytölle myös käsineillä. Nokia T20 -tabletilla on tuki ainoastaan Widevine L3 -sertifikaatille, joten suoratoistopalveluissa tabletti tukee korkeintaan HD-tasoista sisältöä.
Tekniikan osalta Nokia T20 ei pääse tarjoilemaan mitään kovin erikoista, sillä tehoista on vastaamassa Unisocin kehittämä edullisiin laitteisiin suunnattu T610-järjestelmäpiiri. Kyseessä on 4G-modeemilla varusteltu piiri, joka on totuttu näkemään alle 200 euron puhelimissa erityisesti Kiinan markkinoilla. Unisoc on Euroopan markkinoilla varsin tuntematon piirivalmistaja ja Nokia T20 on yksi harvoista HMD Globalin laitteista, jossa ei ole Qualcommin järjestelmäpiiriä.
Unisoc on esitellyt järjestelmäpiirin jo vuonna 2019, joten kyseessä on jo iäkäs piiri. Myös tuoreempi versio olisi ollut saatavilla, mutta HMD Global luottaa erikoisesti vanhaan järjestelmäpiiriin. Unisoc T610 on valmistettu 12 nanometrin prosessilla ja siinä on kahdeksan ydintä. Piiri koostuu kahdesta tehokkaammasta 1,8 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A75-ytimestä sekä kuudesta 1,8 GHz:n kellotaajuudella toimivasta Cortex-A55-ytimestä. Grafiikkaprosessorina toimii Mali-G52 MP2.
HMD Global tarjoilee Nokia T20 -tabletista kahta muistiversiota, jotka ovat 3 + 32 gigatavua ja 4 + 64 gigatavua. Mitään huimia muisteja ei tabletista siis löydy ja myös muististandardit ovat varsin odotella tasolla. Tabletin RAM-muisti perustuu LPDDR4X-standardiin ja tallennustila eMMC 5.1 -standardiin. Tallennustilaa Nokia T20 -tablettiin on mahdollista saada lisää microSD-muistikortin avulla jopa 512 gigatavua.
Suorituskyvyltään Unisoc T610 ei pääse yllättämään, vaan asettuu tuttuun alempaan tasoon. Ajoimme Nokia T20 -tabletissa läpi testijakson aikana muutamia suorituskykytestejä ja niiden perusteella suorituskyky olisi selvästi heikompi kuin monissa alle 200 euron puhelimissa. Suoraa vertailukohdetta ei tablettivalikoimasta löydy, sillä SuomiMobiilissa edullisia tabletteja testataan vain harvoin. Alapuolella on muutamia kuvakaappauksia, joissa näkyy suorituskykytestin tuloksia.
Testijakson aikana Nokia T20:n suorituskyky tuntui olevan kohtuullisella tasolla, sillä tabletti toimi pääosin ongelmitta. Testikäyttö oli pääosin varsin kevyttä, mutta Unisoc T610 tarjoaa mielestäni hyvän suorituskyvyn esimerkiksi Netflixin, YouTuben tai muiden viihdepalveluiden pyörittämiseen. Varmasti myös kevyet Android-pelit toimivat ongelmitta, mutta mitään raskaita pelejä tai ohjelmia ei kannata tabletilla käyttää. Ainakin puhdas Android tuntui toimivan hyvin ja kokemus oli yllättäen jopa parempi kuin monissa edullisissa Nokia-puhelimissa.
Teknisessä toteutuksessa yksi mainittava seikka Nokia T20 -tabletissa on stereokaiuttimet, jotka tukevat Nokian kehittämää OZO Playback Panorama -tekniikkaa. Testijakson aikana stereokaiuttimet todettiin korkeintaan hyviksi, mutta mitään mullistavaa ei kannata odottaa. Ääntä kaiuttimista lähtee todella paljon, mutta ainakin itse jäin kaipaamaan kaiuttimilta syvyyttä. Nyt stereokaiuttimet tuottavat ainoastaan tasapaksua ääntä.
Nokia T20 -tablettiin on saatu myös perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitin, joten myös langalliset kuulokkeet on mahdollista laitteeseen yhdistää. Tabletissa on FM-radio, joka vaatii toimiakseen langalliset kuulokkeet. Langattomiin kuulokkeisiin yhteys on Bluetooth 5.0 -version varassa.
Sormenjälkilukijaa tablettiin ei ole saatu, jonka voisi olettaa olevan vakiovaruste tableteissa jo tässä hintapisteessä. HMD Global tarjoaa Nokia T20 -tablettia kahdessa versiossa, jotka ovat Wi-Fi- ja LTE-variantit. LTE-versio tarjoaa luonnollisesti SIM-korttipaikan ja tuen mobiiliverkoille, kun Wi-Fi-versiossa on vain tuki langattomalle verkolle. LTE-versio pitää sisällään myös GPS-yhteyden, jota ei Wi-Fi-versiosta löydy.
Akunkesto
Koska kyseessä on kookas tabletti, niin myös akunkestoon on pystytty panostamaan. Nokia T20 pitää sisuksissaan kookkaan 8200 milliampeeritunnin akun, joka ei lopu kovinkaan nopeasti kesken. Testijakson aikana varsin aktiivista käyttöä tabletti kesti 4 päivää, joten akkua ei tarvitse olla lataamassa joka päivä.
Aktiivinen käyttö tabletilla on selvästi erilaista kuin puhelimilla, sillä ainakin itsellä tablettia tulee käytettyä noin 1-3 tuntia päivässä. Yleensä käyttö on vain Netflixin ja YouTube-videoiden katselua, mutta toisinaan myös netin selaamista. Oikeastaan muuhun käyttöön en tablettia tarvitse, sillä itse en ole koskaan tottunut pelaamaan sellaisella.
Tablettia pystytään lataamaan korkeintaan 15 watin teholla USB-C-liittimen kautta, mutta HMD Global toimittaa laitteen mukana vain 10 watin tehoisen laturin. Testijakson aikana lataustestiä ei suoritettu tabletille, koska kookkaan akun hidasta latausta ei ole mielenkiintoista testata. Muutaman latauskerran jälkeen todettiin akun lataamisen kestävän todella kauan, sillä siihen meni useampi tunti. Tämän takia tabletti kannattaa laittaa yöksi laturiin, jos se tarvitsee ladata.
Kamerat
Edullisissa tableteissa usein joudutaan karsimaan kameroiden laadusta ja sama tilanne on myös Nokia T20:n kohdalla. Tablettiin on saatu yhdet etu- ja takakamerat, jotka ajavat asiansa, mutta ei niiltä mitään kovin kummoista jälkeä kannata odottaa.
Nokia T20:n takaosassa on 8 megapikselin tasoinen kamerasensori, jonka tärkein ominaisuus on automaattitarkennus. Takakameran kuvien laatu on kuvaamista varten todella heikko, sillä kuvien yksityiskodat ovat olemattomia ja pehmeys on vahvasti läsnä. Kameraa ei ole tarkoitettu peruskuvaamista varten, vaan ehkä suurimmat hyödyt siitä saadaan irti esimerkiksi dokumentteja skannatessa tai tilanteissa, joissa laatu ei ole kaikista tärkein asia.
Alapuolella on muutamia kuvia, jotka ovat otettuna Nokia T20 -tabletin pääkameralla, joten kukin voi itse katsoa millaista jälkeä kamera tekee.
Etuosan kamera on Nokia T20 -tabletissa 5 megapikselin tasoinen ja se tarjoaa kohtalaisen kuvauskokemuksen. Mihinkään selfiekuvaamiseen sitä ei ole tarkoitettu, sillä kuvat eivät ole kovinkaan tarkkoja, mutta videopuheluihin se on varmasti täysin riittävä. Videopuheluissa kuvanlaatu ei ole kaikki kaikessa, joten heikompi kamera ei varmasti ole kovinkaan suuri ongelma.
Nokia T20 tukee myös videokuvaamista, mutta mitään kovin erikoista ei kannata odottaa. Videokuvaus rajoittuu takaosan kameralla ainoastaan 1080p-tasolle eikä ainakaan muutamien testien perusteella laatu suuremmin vakuuttanut. Myös etukameralla videokuvauksen laatu rajoittuu 1080p-tasolle.
HMD Global on uudistanut hieman kamerasovellustaan Nokia T20 -tablettia varten ja sovellus kantaakin nimeä Camera 2. Kamerasovellus ei tarjoa kovinkaan paljoa säätömahdollisuuksia, mutta käyttöliittymää on uudistettu. Sovellus on optimoitu suurelle näytölle, sillä vasemmassa reunassa on yleiset asetukset (salama, zoomi, kuvasuhde, liike sekä asetusvalikko) ja oikeassa reunassa on mahdollisuus vaihtaa kuvaustiloja, filttereitä, ajatusta sekä kaunistusta. Lisäksi oikeassa reunassa on laukaisinpainike, kameran kääntö sekä viimeksi otetut kuvat. Kameran kuvaustilat ovat panoraama, pysty (muotokuva), auto sekä video.
Kamerasovellus on Nokia T20 -tabletissa siis hyvin yksinkertainen, eikä mukana ole monista Nokia-puhelimista tuttua manuaalitilaa. Kamerasovellus on saanut hieman modernimman ilmeen, jota on toivottu jo kauan. Kokemuksena kamerasovellus tuntui nopealta, kuvien ottaminen oli nopeaa ja kuvaustilojen välillä vaihtamisessa ei havaittu suuria viiveitä.
Käyttöjärjestelmä
HMD Global tarjoaa Nokia T20 -tabletissa saman ohjelmistokokemuksen kuin yhtiön älypuhelimissa, eli mukana on lähes puhdas Android 11. Käyttöjärjestelmä pohjautuu Android One -projektiin, joten siinä ei ole suurempia valmistajan omia optimointeja, vaan se on juuri sellainen kuin miten Google on Androidin luonut. Nokia T20:n kohdalla huomaa heti puhtaan Androidin vahvuudet ja heikkoudet.
Testijakson aikana Nokia T20 sai yhden päivityksen, jonka mukana tabletille tuotiin Googlen 5. elokuuta julkaisemat tietoturvakorjaukset. Päivitettävyys on ollut HMD Globalin laitteiden valttikortti ja nyt Nokia T20 tarjoaa samaan päivityslupauksen kuin edullisemmat Nokia-puhelimet. HMD Globalin mukaan tabletti saa kaksi vuotta Android-versiopäivityksiä sekä kolme vuotta joka kuukausi julkaistavia tietoturvapäivityksiä. Käytännössä Nokia T20 tulee saamaan siis Android 12- ja Android 13 -päivitykset sekä tietoturvakorjauksia vuoden 2024 lokakuuhun asti.
Android 11 tuntui testijakson aikana toimivan Nokia T20:ssä sulavasti ilman suurempia ongelmia tai bugeja. HMD Global on esiasentanut tablettiin muutaman kolmannen osapuolen sovelluksen, joita ovat Netflix, Spotify sekä ExpressVPN. Lisäksi mukana on ainoastaan pari HMD Globalin omaa sovellusta, joita ovat kamera sekä My Phone.
Koska kyseessä on tabletti, niin muutama eroavaisuus löytyy verrattaessa Nokia-puhelimiin. Nokia T20 tarjoilee Googlen kehittämän Google Entertainment Space -tilan, joka kokoaa helposti yhteen paikkaan videot, pelit ja kirjat eri palveluista. Suositukset perustuvat Google-tilin toimintaan ja tabletilla oleviin sovelluksiin ja Entertainment-tilasta päästään helposti käsiksi esimerkiksi YouTube-videoihin. Google Entertainment Space on oletusarvoisesti käytössä ja löytyy aloitusnäytössä pyyhkäisemällä näytön vasemmasta laidasta.
Toinen Nokia T20:n erikoisuuksista on erillinen Googlen Kids Space -sovellus, joka on yksinkertaisesti lapsille suunnattu tila. Tilasta löytyy lapsille esiladattuja sovelluksia, kirjoja sekä videoita. Lapsi voi suunnitella tilassa myös itselleen avatarin, joka personoi kokemuksen. Kids Space toimii saumattomasti yhteen myös Google Family Link -palvelun kanssa, jossa lapselle voi asettaa käyttöaikoja tai rajoja.
Mitään tabletille tarkoitettuja optimointeja ei Nokia T20:n puhtaasta Androidista löydy. Edelleen on tyydyttävä ainoastaan kahden sovelluksen yhtäaikaiseen moniajoon, mutta siinä suurimmat hyödyt suuremmasta näytöstä taidettiinkin jo ottaa. Monien valmistajien tabletit tarjoavat selvästi parempia optimointeja tablettikäyttöön ja näytöstä otetaan selvästi paremmin hyöty irti. Nyt Nokia T20:n kohdalla Android toimii kuten puhelimessa, eikä esimerkiksi asetusvalikkoja ole optimoitu suurelle näytölle. Mielestäni HMD Globalin olisi pitänyt pyrkiä optimoimaan Android paremmin tabletille, koska puhdas Android ei päästä suurta näyttöä etuuksiinsa.
Ohjelmiston osalta Nokia T20 on tuttua HMD Globalia ja vahvuutena on edelleen yksinkertaisuus sekä hyvä päivityslupaus. Heikkoutena on heikommat optimoinnit tabletille, vaikka Googlen palvelut tarjoavatkin hieman helpotusta muun muassa viihdekäyttöön.
Yhteenveto
Nokia T20 on hyvin mielenkiintoinen tulokas tablettimarkkinoille, sillä Nokia-brändi on nähty vain todella harvoin tässä tuotekategoriassa. Nokia T20 ei pääse erottumaan joukosta ainakaan teknisien ominaisuuksiensa osalta, mutta mukaan on saatu Nokia-puhelimista tutuksi tulleet valttikortit.
Itse tykkäsin tabletin laadukkaasta alumiiniviimeistelystä, sillä se muistuttaa HMD Globalin laadukkaita ensimmäisiä Nokia-puhelimia. Nokia T20 tarjoilee lisäksi suuren näytön, jolta on mukava katsoa videoita ja kuluttaa sisältöä. Akunkesto on varmasti suurimpia tabletin valttikortteja, sillä 8200 milliampeeritunnin akusta riittää virtaa moneksi päiväksi. HMD Global on saanut nyt tablettiin puhelimista tutun hyvän päivityslupauksen, jonka avulla Nokia T20 erottuu tablettimarkkinoilla.
HMD Global on joutunut myös hieman karsimaan, sillä Unisoc T610 -järjestelmäpiiri on useamman vuoden vanha ja sen tarjoama suorituskyky ei ole parasta tässä hintapisteessä. Kamerat eivät myöskään pääse herättämään suuria tunteita, sillä kuvien laatu on heikko. Vaikka akunkesto todettiin tabletin valttikortiksi, niin valitettavasti mukaan ei ole saatu mitään kunnollista pikalatausta. Akku latautuu todella hitaasti. HMD Global ei myöskään ole tuonut Nokia T20 -tabletille ohjelmistollisia optimointeja, joilla olisi saatu kaikki hyöty irti suuresta näytöstä.
Suomessa Nokia T20 on tullut myyntiin tänään 6. lokakuuta kahdessa versiossa. Wi-Fi-yhteyksiin rajoittuva versio tarjoaa 3 + 32 gigatavun tallennustilan ja hintaa on 229 euroa. LTE-versiossa on suurempi 4 + 64 gigatavun tallennustila ja hintaa sillä on 269 euroa. Nokia T20 -tabletista on olemassa ainoastaan yksi väriversio, joka on sininen Ocean Blue.
Nokia T20
SuomiMobiilissa testattiin HMD Globalin ensimmäinen tabletti, eli Nokia T20. Kyseessä on edullinen tabletti suurella näytöllä.
Hyvää
- Laadukas alumiinirakenne takaa mukavan viimeistelyn
- Suuri näyttö tarjoaa hyvän katselukokemuksen
- Massiivinen 8200 milliampeeritunnin akku
- Stereokaiuttimet ja kuulokeliitin
- Puhdas Android 11 ja pitkä päivityslupaus
Huonoa
- Unisoc T610 on jo vanha piiri, eikä tarjoa kummoista suorituskykyä
- Kameroilta ei kannata odottaa paljoa
- Ei kunnollista pikalatausta suhteutettuna akkuun
- Puhdas Android ei tarjoa tableteille juurikaan lisätoimintoja