ArvostelutXiaomiYleinen

Testissä Xiaomi Mi Smart Band 6 – loistava aktiivisuusranneke

Xiaomi Mi Smart Band 6

Xiaomin varmasti yksi suosituimmista tuotteista on ollut vuosien varrella Mi Band -aktiivisuusrannekkeet ja kevään aikana on julkaistu uusi versio. Kyseessä on tietysti Xiaomi Mi Smart Band 6, joka on ollut myös SuomiMobiilin testattavana viimeisien viikkojen aikana. Suurin haastaja Suomen markkinoilla rannekkeelle on Honor Band 6, johon on tutustuttu jo aikaisemmin SuomiMobiilissa.

Kyseessä on varmasti yksi markkinoiden kehittyneimmistä aktiivisuusrannekkeista, jonka valttikortti on erityisesti kilpailukykyinen hinnoittelu. Xiaomi on varustellut Mi Smart Band 6 -rannekkeen suurella 1,56 tuuman AMOLED-näytöllä, 30 erilaisella urheilutilalla, sykkeen mittauksella, SpO2-seurannalla sekä erittäin pitkällä 14 päivän akunkestolla. Suomessa Xiaomi Mi Smart Band 6 on myynnissä 59 euron hintaan, joten kovinkaan kalliista laitteesta ei ole kyse.

Tulemme tässä artikkelissa tutustumaan Xiaomin tuoreimpaan Mi Smart Band 6 -aktiivisuusrannekkeeseen muutaman viikon mittaisen käytön perusteella. Katsomme hieman millainen laite on laadultaan, millaisia ominaisuuksia se tarjoaa ja millaista tekniikkaa aktiivisuusranneke pitää sisällään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi Mi Smart Band 6 tiedot:

  • Näyttö: 1,56 tuumaa, AMOLED (486 x 152), tukee kosketusta
  • Yhteydet: Bluetooth 5.0, BLE
  • Akku: 125 milliampeerituntia (ei irrotettava)
  • Lataus: Magneettinen laturi (toimitetaan mukana)
  • Sensorit: kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, sykeanturi, SpO2
  • Mitat: 47,4 x 18,6 x 12,7 millimetriä
  • Paino: 12,8 grammaa
  • Valmistusmateriaalit: Muovirunko ja silikoniranneke
  • Vedenkestävyys: 5ATM-luokitus
  • Värit: Musta
  • Hinta: 59 euroa

Myyntipakkaus

Xiaomi Mi Smart Band 6:n myyntipakkaus ja sisältö.

Xiaomi toimittaa Mi Smart Band 6 -aktiivisuusrannekkeen varsin pienessä myyntipakkauksessa, joka on ulkoisesti musta. Myyntipakkausta koristaa laitteen mallinumero, Xiaomin logo sekä kuva itse laitteesta. Myyntipakkauksen kyljissä on mainittuna aktiivisuusrannekkeen tärkeimpiä teknisiä ominaisuuksia. Takaosassa on esillä Mi Smart Band 6 -laitteen malli- ja yhteystukitietoja, joiden lisäksi erillisessä tarrassa on ilmoitettuna laitteen väriversio ja valmistusmaa.

Myyntipakkausta avatessa esille tulee pahvinen laatikko, johon on yksinkertaisesti laitettu muovipusseihin Mi Smart Band 6 -aktiivisuusranneke, magneettinen laturi sekä erittäin paksu käyttöopas, jossa on ohjeet useilla eri kielillä, kuten suomeksi. Myyntipakkaus on mielestäni varsin odotuksien mukainen, eikä aktiivisuusrannekkeen pakkaustyyli ole yhtä viimeistelty kuin usein älypuhelimissa. Xiaomi toimittaa laitteen mukana kaiken käytön aloittamiseen vaadittavan, mutta ei juurikaan muuta.

Ulkoisesti laadukas ja todella kompakti

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomin aktiivisuusrannekkeet on tunnettu kevyestä ja kompaktista muotoilusta, eikä nyt Mi Smart Band 6 tee asiassa poikkeusta. Aktiivisuusranneke on valmistettu pääosin muovista sekä silikonista, joten mitään erikoisuuksia ei Xiaomi tarjoa. Mi Smart Band 6 on kuitenkin edelleen perinteisen aktiivisuusrannekkeen muodossa, joka on varmasti monien mielestäni erinomainen toteutus, vaikka monet muut valmistajat ovat kasvattaneet aktiivisuusrannekkeidensa kokoa.

Mi Smart Band 6 -aktiivisuusranneke on toteutettuna tuttuun tyyliin irrotettavasta rannekkeesta sekä itse laiteosasta. Laite on itsessään mitoiltaan erittäin kompakti 47,4 x 18,6 x 12,7 millimetriä (K x L x S) ja painoa on vain 12,8 grammaa. Oletusarvoisesti laitteen mukana toimitetaan musta silikoninen rakenne, joka tuntuu kädessä todella mukavalta. Toisinaan se toki hieman hiostaa, mutta omassa hintaluokassaan se on todella ymmärrettävä ratkaisu. Mi Smart Band 6:n suurin vahvuus on mielestäni vaihdettavat rannekkeet, joita on tarjolla useita erilaisia värejä, kuten sininen, oranssi ja keltainen. valitettavasti rannekkeet eivät ole kovin laajasti artikkelin kirjoitushetkellä myynnissä.

Kompaktin koon ja kevyen rakenteen ansiosta Mi Smart Band 6:sta on erittäin miellyttävää pitää ranteessa. Testijakson aikana itse ainakin usein jopa unohdin rannekkeen olevan kädessä, joka on aina todella hyvä seikka. Jos hakusessa on kompakti aktiivisuusranneke, joka ei ole yhtä suuri kuin monet älykellot, niin silloin Mi Smart Band 6 on varmasti hyvä vaihtoehto. Mattapintainen silikoniranneke on pääasiassa erittäin miellyttävä ja myöskin Xiaomin toteuttama lukitusratkaisu tuntui hyvältä ja yksinkertaiselta. Toki testijakson aikana tuli muutaman kerran vastaan tilanne, jossa lukon avasi vahingossa esimerkiksi johonkin osumalla sopivassa kulmassa, mutta onneksi laite ei siltikään lähtenyt kovin helposti pois kädestä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aktiivisuusrannekkeen etuosassa on esillä ainoastaan kookas näyttöpaneeli, jota kiertää varsin ohuet kehykset. Etuosassa tai kyljillä ei ole mitään painikkeita, joten ohjaus on ainoastaan kosketusnäytön varassa. Etuosassa on Xiaomin mukaan kestävä lasipinta, mutta lasin valmistajaa ei tällä kertaa ole kerrottu. Mi Smart Band 6:n takaosassa on kaikki sensorit, joilla voidaan mitata sykettä ja veren happipitoisuutta. Takaosassa on myös latausliittimet, joihin magneettinen laturi yhdistetään. Laitteen takaosassa on lisäksi Mi-logo ja muita vaadittuja merkintöjä.

Rakenteeltaan Xiaomi on saanut aktiivisuusrannekkeesta luonnollisesti 5ATM-vedenkestävän, joten sen käyttämistä veden lähettyvillä ei tarvitse pelätä. Mi Smart Band 6 voi olla esimerkiksi kädessä uidessa, sillä 5ATM tarkoittaa laitteen kestävän upotuksen jopa 50 metrin syvyyteen. Testijakson aikana laitetta käytettiin monesti vesisissä oloissa, eikä se ottanut siitä itseensä, joten vedenkestävyys on erittäin hyvä.

Kokonaisuudessaan Xiaomi on onnistunut Mi Smart Band 6 -laitteen rakenteen kanssa, sillä se ei tuota suurempia pettymyksiä tai valituksen aiheita. Toki erilaisia värivaihtoehtoja saisi olla Suomessa saatavilla, mutta monet varmasti myös tyytyvät nykyiseen mustaan väriversioon.

Tyylikäs näyttö ja loistava akunkesto

Mi Smart Band 6 -aktiivisuusrannekkeen yksi selvistä erikoisuuksista on kustomoitu AMOLED-näyttöpaneeli, joka on kooltaan 1,56 tuumaa. Näytöstä mielenkiintoisen tekee sen kapeat kehykset sekä pyöristetyt ylä- ja alaosa. Näytössä on myös 152 x 486 pikselin tarkkuus, joka takaa 326 pikseliä tuumaa kohden. Näytössä on lisäksi mukavan korkea 450 nitin maksimikirkkaus. Näyttö on todella miellyttävä ja suuri verrattuna siihen, mitä aikaisemmin on aktiivisuusrannekkeissa totuttu näkemään. Näyttöä on lisäksi suojaamassa 2,5D-kaartuva lasi, joka tekee kosketustoimintojen toteuttamisesta todella intuitiivista.

Näyttö on lisäksi mukavan tarkka, sillä se vastaa varsin hyvin älypuhelimien tarkkuutta. Yksittäisien pikseleiden havaitseminen paljain silmin on vaikeaa, jonka ansiosta erilaisen sisällön näkyminen näytöllä on aikaisempaa tarkempaa. Näyttö todettiin testijakson aikana yhdeksi parhaimmaksi, joita on aktiivisuusrannekkeissa nähty. Suuri näyttö tarjoaa enemmän tilaa sisällölle ja samalla näyttö on toteutettuna täydentämään laitteen muotoilua.

450 nitin kirkkaus on hyvällä tasolla, mutta luettavuus esimerkiksi suorassa auringonpaisteessa on hieman haastavaa. Kirkkaus riittää kuitenkin erinomaisesti lähes kaikkiin muihin tilanteisiin. Näytön kirkkautta voidaan säätää viiden oletustason väliltä, mutta automaattista näytön kirkkauden säätöä ei ole tuettuna. Toki tämä on ymmärrettävää akunkeston kannalta, mutta nyt kirkkautta täytyy säätää laitteen asetuksien kautta manuaalisesti.

Xiaomi on luonnollisesti tuonut mukaan myös vaihdettavat ja kustomoitavat kellotaulut. Mi Smart Band 6 pitää sisällään oletusarvoisesti kolme kustomoitavaa kellotaulua, jotka näyttävät erittäin paljon tietoja, kuten askeleet, kellonajan, kalorit ja sykkeen. Xiaomi tarjoaa yli 60 erilaista kellotaulua myös Mi Fit -sovelluksen kautta asettavaksi kelloon, joilla laitteen pystyy personoimaan juuri itselle sopivaksi. Lisäksi sovelluksen kautta löytyy myös kellotauluja, joiden värimaailmaa pystyy kustomoimaan tai laittamaan taustakuvaksi jonkin kuvan omasta galleriasta.

Uudistetun näytön ohella Mi Smart Band 6 -aktiivisuusrannekkeen toinen selvä valttikortti on akunkesto. Laitteen sisuksissa on 125 milliampeeritunnin akku, joten kovin suuresta akusta ei ole kyse. Xiaomi mainostaa rannekkeen tarjoavan jopa 14 päivän mittaisen akunkeston, jonka todettiin testijakson aikana pitävän paikkansa. Toki jos haluaa käyttää kaikkia aktiivisuusrannekkeen ominaisuuksia jatkuvasti sekä käy muutamalla lenkillä viikon aikana, niin akun saa kulumaan nopeamminkin. Testijakson aikana yleinen akunkesto oli noin viikon verran, jonka jälkeen ranneke täytyi ladata.

Mi Smart Band 6 -aktiivisuusranneketta ladataan mukana toimitettavalla magneettisella laturilla, joka helpottaa käyttöä suuresti. Laitteen magneetti on mukavan voimakas, jonka avulla laturi pysyy hyvin paikallaan ja asettuu myös yleensä heti ensimmäisellä yrittämällä juuri oikeaan kohtaan. Lataus ei ole millään tasolla kovinkaan nopea, sillä lataus kestää noin kaksi tuntia. Lataus on kuitenkin hyvällä tasolla ja tarpeeksi nopea ainakin omassa käytössäni. Kun akku on loppumassa, niin Mi Smart Band 6:n voi helposti laittaa latautumaan esimerkiksi töitä tehdessä työpöydän ääressä, jolloin ei yleensäkään liiku kovinkaan paljoa.

Mukana toimitettava laturi.

Valitettavasti kovinkaan tarkasti muita teknisiä ominaisuuksia Xiaomi ei ole aktiivisuusrannekkeen osalta eritellyt. Laitteessa on Bluetooth 5.0 -yhteystuki, kiihtyvyysanturi, gyroskooppi sekä PPG-sykesensori. Xiaomi ei ole varustellut aktiivisuusranneketta valitettavasti GPS-yhteydellä, joten harjoitteita tehdessä täytyy olla puhelin mukana, jos haluaa tallentaa GPS-tietoja puhelimen kautta. Laitteessa on myös Xiaomin itse kehittämä kevyt aktiivisuusrannekkeisiin suunnattu käyttöjärjestelmä, mutta kovin tarkasti sen yksityiskohtia ei ole paljastettu. Valitettavasti suomen kieltä ei käyttöjärjestelmässä ole tuettuna, mutta mukana on tuki silti englannin kielelle.

Kattavat ominaisuudet

Xiaomi Mi Smart Band 6 tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia, vaikka kyseessä onkin aktiivisuusranneke. Mukana on tutut ominaisuudet, kuten jatkuva sykkeen mittaus, unen seuranta sekä useita erilaisia urheilutiloja. Kaikkia kalleimmista älykelloista tuttuja ominaisuuksia ei valitettavasti rannekkeeseen ole saatu, vaan muutamia mielenkiintoisia toimintoja myös Mi Smart Band 6 tarjoaa.

Sykkeen mittaus tuntui testijakson aikana toimivan aktiivisuusrannekkeessa hyvin, joka on myös vaadittavaa, sillä kyseessä on varsin perusominaisuus. Laitteen yksi mielenkiintoinen ominaisuus on ilmoitus korkeasta sykkeestä, sillä käyttäjä pystyy asettamaan tietyn rajan, jolloin Mi Smart Band 6 ilmoittaa, jos se havaitsee liian korkean sykkeen. Itselle kaikista mielenkiintoisin ominaisuus on aina unen seuranta, joka tuntui Mi Smart Band 6:n kohdalla olevan vähintäänkin hyvä. Laite tunnistaa hyvin nukahtamisajankohdan sekä heräämisen. Xiaomi on myös onnistunut varsin hyvin tarjoamaan tietoja unen eri tasoista, sillä aktiivisuusranneke pystyy tunnistamaan syvän unen, kevyen unen sekä REM-unen. Unen seuranta tuntui antavan testijakson aikana varsin samanlaisia tuloksia, kuin muutkin kilpailevat laitteet.

Tärkeimpien ominaisuuksien joukkoon Mi Smart Band 6 -laitteessa kuuluu myös veren happipitoisuuden mittaus (SpO2), jonka mittaamista tuetaan manuaalisesti. Valitettavasti SpO2-arvoa ei voida mitata automaattisesti jatkuvasti, sillä se täytyy mitata aina erikseen, jos veren happipitoisuus kiinnostaa. Toki ominaisuutta käytetään unenseurannassa, jolloin unen aikana tapahtuvan hengityksen laatua mitataan ja arvot perustuvat veren happipitoisuuteen. Xiaomi on laittanut aktiivisuusrannekkeeseen myös stressitasojen mittaamisen, jolla käyttäjä pystyy seuraamaan päivän aikana omia stressitasojaan automaattisesti. Stressin helpottamiseksi mukaan on laitettu myös hengitysharjoitustoiminto, jonka avulla aktiivisuusranneke antaa ohjeita hengittämiseen.

Monelle aktiivisuusrannekkeiden tärkein ominaisuus on kuitenkin askeleiden laskeminen sekä yleinen päivittäinen aktiivisuuden seuranta. Testijakson aikana Mi Smart Band 6 tuntui mittaavan askeleita luotettavasti ja myöskin päivän aikana kulutettujen kaloreiden määrä oli hyvin verrattavissa moniin kalliimpienkin puettavien laitteiden ilmoittamiin tietoihin. Yksi tärkeä mittari aktiivisuusrannekkeessa on PAI-arvo, joka on Xiaomin mittari käyttäjän terveydestä. PAI on syketietoihin perustuva fyysisen aktiivisuuden ilmaisin, jossa yhdistyvät päivittäisen toiminnan rasittavuus ja moniulotteinen dynaaminen arviointi. PAI-arvon pitäisi olla Xiaomin mukaan päivittäin yli 100, joka parantaisi sydämen ja hengitysteiden kuntoa.

PAI-arvo on mielestäni varsin mukava tapa ilmoittaa käyttäjän aktiivisuus. PAI kasvaa aina kun harrastaa aktiviteetteja tai urheilua. Jos esimerkiksi päivässä ansaitsee 30 PAI-pistettä, niin silloin 100 PAI:n tavoite pysyy hyvin kasassa. PAI-arvoon lasketaan aina seitsemän päivän pisteet ja aina viikon vanhat pisteet vanhenevat. Perus aktiivisuusseuranta ominaisuuksien ohella Mi Smart Band 6 tarjoaa lisäksi erilaisia urheilutiloja sekä seurantaominaisuuksia, joilla pystytään seuraamaan omia harjoituksia kätevästi.

Mi Smart Band 6 pitää sisällään 30 erilaista urheilutilaa, joka on enemmän kuin monissa muissa saman hintaluokan aktiivisuusrannekkeissa. Laitteessa olevat tilat ovat listattuna alapuolella:

  • juoksumatto, freestyle, ulkojuoksu, pyöräily, kävely, uiminen altaassa, soutulaite, elliptinen, sisäpyöräily, jooga, hyppynaru, tanssi, sisäkuntoilu, voimistelu, HIIT, core training, venyttely, keilaus, sulkapallo, nyrkkeily, stepper, pilates, koripallo, lentopallo, pöytätennis, kriketti, luistelu, potkunyrkkeily, katutanssi, zumba

Lisäksi Mi Smart Band 6 pystyy tunnistamaan kuusi eri urheilutilaa automaattisesti, joita ovat kävely, juoksu (sisä ja ulko), pyöräily, elliptinen ja suotulaite. Testijakson aikana ei havaittu kertaakaan, että aktiivisuusranneke olisi tarjonnut automaattisesti harjoitusta esimerkiksi koiralenkillä kävellessä, joten kovin herkästi laite ei tarjoa harjoitustiloja, jos sellaisen unohtaa laittaa manuaalisesti päälle.

Testijakson aikana Mi Smart Band 6:ssa käytettiin kuitenkin muutamia kertoja erilaisia urheilutiloja, jotka tuntuivat toimivan luvatusti. Toki laite täytyy olla yhdistettynä puhelimeen GPS-yhteyden puuttumisen vuoksi, joka hieman hankaloittaa seurantaa. Laite kuitenkin mittaa askeleet ja sykkeen todella tarkasti urheilun aikana ja myös hienoa oli havaita loistavasti toimiva tauotus. Mi Smart Band 6 huomaa, jos harjoituksen ollessa käynnissä päättää pitää pienen tauon ja lähtee liikkeelle. Laite huomaa pysähtymisen lähes välittömästi ja laittaa harjoituksen tauolle. Lisäksi sama tapahtuu toisinpäin lähtiessä liikkeelle.

Aktiivisuus- ja urheiluominaisuuksien ohella Xiaomi on laittanut mukaan myös monia muita toimintoja aktiivisuusrannekkeeseen. Mi Smart Band 6 osaa muun muassa ilmoittaa, jos on ollut liian kauan paikallaan ja samalla näytöltä voidaan tarkastella ilmoituksia sekä saapuvia puheluita. Aktiivisuusrannekkeen kautta on myös mahdollista ohjata musiikkia, etsiä puhelin sekä tarkistaa esimerkiksi sää. Xiaomi Mi Smart Band 6 tarjoaa todella kattavia ominaisuuksia, vaikka kyseessä onkin vain aktiivisuusranneke.

Toimii Xiaomi Mi Fit -sovelluksen kanssa

Xiaomi on suunnitellut Mi Smart Band 6 -aktiivisuusrannekkeen käytettäväksi yhdessä yhtiön Mi Fit -sovelluksen kautta, kuten muutkin yhtiön puettavat älylaitteet. Sovellus on ladattavissa Android- ja iOS-laitteille, ja myöskin Mi Smart Band 6 tukee molempia käyttöjärjestelmiä. Aktiivisuusranneke voidaan yhdistää laitteisiin, joissa on Android 5.0 tai iOS 10.0 tai suurempi käyttöjärjestelmäversio, joten ranneketta voidaan käyttää lähes kaikissa laitteissa.

Mi Fit -sovellus kerää yhteen kaikki tiedot, mitä Mi Smart Band 6 -aktiivisuusranneke kerää ja sen kautta on yksinkertaisesti helppo seurata omaa terveyttä sekä kehitystä. Sovelluksen kautta aktiivisuusrannekkeen tiedot pystytään synkronoimaan myös Google Fit -sovelluksen kanssa, joten jos on tottunut käyttämään Googlen ratkaisua, niin se ei ole mikään ongelma.

Sovelluksen päänäkymässä on heti esillä kaikki tarvittavat tiedot, joita ovat muun muassa askelmäärä, PAI-arvo, stressitaso sekä veren happipitoisuus. Tarkemmin tietoihin päästään käsiksi kattavammassa näkymässä, johon päästään päänäkymästä, jossa on mainittuna myös unitiedot ja syke. Päänäkymässä ilmoitetaan myös viimeisimmän harjoituksen tietoja lyhyesti ja samalla mukana on tavoiteputkinäkymä, joka ilmoittaa tavoitteiden saavutuksen. Erilliset ja tarkemmat tiedot tietyistä alueista saadaan näkyviin painamalla tarkemmat tiedot esiin, jolloin nähdään muun muassa kaavioissa syketiedot tai unentasot. Lisäksi sovellus osaa antaa erilaisia vinkkejä, joilla pystytään parantamaan unenlaatua tai vähentämään stressiä.

Mi Fit -sovellukseen voidaan liittää myös kavereita, jolloin pystyy näkemään myös kavereiden terveystietoja ja samalla vertaamaan niitä omiin tietoihin. Laitekohtaiset asetukset saadaan auki myös sovelluksen kautta, jolloin pystytään muuttamaan Mi Smart Band 6:n asetuksia. Sovelluksessa voidaan määrittää rannekkeeseen saapuvat ilmoitukset, värinäpalaute sekä muutamia terveysominaisuuksia voidaan aktivoida käyttöön. Käyttäjä voi esimerkiksi asettaa aikavälin sykkeen mittaamiselle sekä aktivoida kokeellisia ominaisuuksia, kuten unen aikana tapahtuvan hengityksen seurannan. Lisäksi on mahdollista asettaa stressitasojen seuranta jatkuvasti käyttöön.

Sovelluksen kautta on myös mahdollista päivittää Mi Smart Band 6 -aktiivisuusranneke aina uusimpaan ohjelmistoversioon. Testijakson aikana laite sai pari päivitystä, ja ainakin päivitysprosessi tuntui olevan mukavan nopea. Mi Fit pitää sisällään myös kellotaulukaupan, jonka kautta on mahdollista asentaa aktiivisuusrannekkeeseen uusia kellotauluja tai hallita jo laitteessa olevia kellotauluja.

Xiaomin kehittämä Mi Fit -sovellus on käyttökokemukseltaan hyvällä tasolla, vaikka aivan loogisin sovellus ei olekaan. Sovellus tarjoaa kaikki tarvittavat tiedot ja näyttää aktiivisuusrannekkeen keräämät tiedot mukavan ymmärrettävässä muodossa. Sovellus on myös suurimmaksi osaksi suomeksi, vaikka itse Mi Smart Band 6 -aktiivisuusranneke onkin englanniksi. Mi Fit -sovellus on kuitenkin sellainen, joka on pakko ladata, jotta aktiivisuusranneke saadaan toimimaan ja hyödynnettyä kaikkia ominaisuuksia. Tietyt ominaisuudet Mi Smart Band 6 -rannekkeesta on kuitenkin valitettavasti käytettävissä vain Xiaomin omien puhelimien kanssa, mutta kaikki pääominaisuudet ja toiminnot toimivat kaikilla tuetuilla Android- ja iOS-laitteilla.

Yhteenveto

SuomiMobiili suosittelee Xiaomi Mi Smart Band 6 -aktiivisuusranneketta.

Xiaomi on mielestäni onnistunut tuomaan mielenkiintoisen ja monipuolisen uutuuslaitteen aktiivisuusrannekkeiden markkinoille, joka ei jätä varmasti kohderyhmäänsä kylmäksi. Mi Smart Band 6 tarjoaa kompaktissa paketissa todella kattavia ominaisuuksia, erinomaisen akunkeston sekä mielenkiintoisen näyttötoteutuksen. Jos hakusessa on alle 60 euron aktiivisuusranneke, niin Xiaomi Mi Smart Band 6:sta on erittäin helppo suositella.

Testijakson aikana tykästyin aktiivisuusrannekkeessa erityisesti kevyeen ja kompaktiin rakenteeseen, jonka ansiosta laitteen olemassaolon lähes unohtaa. Toinen selvä valttikortti on tarkka ja hieman normaalista poikkeava AMOLED-näyttöpaneeli, jonka kautta laitteen käyttäminen on todella miellyttävää. Lisäksi Xiaomi on saanut ahdettua aktiivisuusrannekkeeseen kattavia ominaisuuksia niin päivittäistä aktiivisuuden seurantaa ajatellen kuin urheilusuorituksiakin ajatellen. Mi Smart Band 6:sta on myös helppo kustomoida oman mielen mukaisesti erilaisilla kellotauluilla sekä vaihdettavalla rannekkeella. Laite vakuuttaa myös hyvällä akunkestollaan, vedenkestävyydellään sekä kilpailukykyisellä hinnoittelulla.

Kovankaan montaa heikkoutta tai puutetta ei alle 60 euron hintaluokassa Mi Smart Band 6 -aktiivisuusrannekkeesta löydy. Suurin puute on mielestäni sisäänrakennetun GPS:n puuttuminen, sillä nyt harjoituksien seurantaan tarvitaan puhelinta, jotta GPS:ää voidaan käyttää. Lisäksi toinen selvä ongelma on suomen kielen puuttuminen, jonka takia aktiivisuusranneke ei varmasti ole sopiva aivan kaikille. Jos englannin kieli ei kuitenkaan tuota ongelmia, niin Mi Smart Band 6:n käyttäminen on helppoa. Lisäksi Xiaomi on rajoittanut tietyt ominaisuudet vain yhtiön omilla puhelimilla käytettäväksi, mutta onneksi kaikki tärkeimmät toiminnot ovat käytettävissä kaikilla laitteilla. Muita suurempia heikkouksia ei Mi Smart Band 6:ssa tullut testijakson aikana vastaan, joten Xiaomi on tehnyt varsin hyvää työtä uuden aktiivisuusrannekkeensa kanssa.

Suomessa Xiaomi Mi Smart Band 6 on tullut myyntiin kevään aikana ja hintaa sillä on 59 euroa. Xiaomi on tuonut toistaiseksi tarjolle vain mustan väriversion, mutta todennäköisesti myöhemmin on tulossa myyntiin myös vaihdettavia silikonirannekkeita eri väreissä, joilla omaa persoonallisuuttaan voi tuoda paremmin esille. Xiaomi Mi Smart Band 6 -laitetta tarjoavat jälleenmyyjät sekä edullisimmat hinnat löytyvät kootusti Hintaseuranta.fi -palvelun kautta.

Hyvää

  • Kevyt ja kompakti rakenne
  • Tarkka ja moderni AMOLED-näyttö
  • Monipuoliset toiminnot päivittäisen aktiivisuuden seurantaan
  • Selkeä käyttää ja kellotaulut kustomoitavissa
  • 30 erilaista urheilutilaa
  • Mittaa sykettä jatkuvasti ja kattava unen seuranta
  • Hyvä akunkesto (jopa 14 päivää) sekä toimiva latausratkaisu
  • 5ATM-sertifikaatin mukaisesti vedenkestävä
  • Kilpailukykyinen hinnoittelu

Huonoa

  • Mi Smart Band 6 ei tue suomen kieltä
  • Ei tukea GPS-yhteydelle
  • Tietyt ominaisuudet rajoittuvat Xiaomin laitteisiin

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Kiitos kattavasta arvostelusta! Mulle jäi kuitenkin vähän epäselväksi se, että mihin GPS:ää tarvitsee, ts. miksi se olisi välttämätön? Eikö vaikka uinnin käyttö/tunnistaminen toimi, jos vehje ei ole yhdistettynä puhelimeen?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut