Yleinen

Tiltagon – ajantappopelien uusi kuningas?

Muistatte varmaan viime vuosien mobiilipelimarkkinoita hallinneet pelit, kuten Angry Birds, Candy Crush Saga (ja sen kaikki variaatiot), Clash Of Clans jne. Miljoonat ihmiset pelaavat näitä pelejä päivittäin tappaakseen aikaa, mutta ollakseni täysin rehellinen, en henkilökohtaisesti pidä edellä mainituista peleistä juurikaan. Olen pelaillut ajantappotarkoituksessa peliä nimeltä ”Impossible Game”. Ärsyttävän tunnusmusiikkinsa ja äärettömän vaikeiden tasojen vuoksi se alkaa kuitenkin ärsyttää melko nopeasti, eikä tilannetta helpota edes äänten pois laittaminen, sillä musiikki on olennainen osa pelin sisältöä vaikka se kaikessa kamaluudessaan voikin viedä miehen sairastuvalle.

tiltagon2

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vähän aikaa sitten törmäsin Googlen Play kaupassa Tiltagoniin ja uskaltauduin sitä kokeilemaan. Pelin ideana on saada pallo liikuteltua radan läpi käyttämällä laitteen gyroskooppia ja matkalla pallon tielle tulee erinäisiä esteitä. Radan kulkemiseen ei kuitenkaan voi käyttää loputtomasti aikaa sillä vähän väliä palikoita joiden kautta olet kulkenut tippuu pois, ja jos et ehdi seuraavalle palikalle niin tiput sen mukana. Tämä tuo peliin mukavaa haastetta ja jännitystä sekä pitää pelaajan liimattuna näyttöön kiinni. Peli myös toimii todella hyvin ja sen tekemiseen käytetty aika näkyy pelistä. Myös pelimusiikit kuulostaa omaan korvaan varsin hyvältä ja pidän siitä. Lyhyehkön kokeilun jälkeen kuitenkin puhelimella pelailu jäi jostain syystä.

tiltagon3

Hieman tämän jälkeen sain selville että peli on tulossa PC alustalle. Sain käsiini kopion pelistä ja yllätyksekseni pelin pelattavuus on ainakin omasta mielestäni ohjaimen kanssa paljon parempi kuin kännykän näytöllä. Nyt voin siis vihdoinkin vaihtaa ikivanhan ”Mahdottoman Pelin” uudempaan Tiltagoniin ja nautin erittäin paljon sen pelaamisesta. Ainakin minulle Tiltagon on täydellinen peli siihen tarkoitukseen johon mobiilipelejä ylipäätään käytän, ajan tappamiseen. Suosittelenkin Tiltagonia kaikille mobiilipelaamisen ystäville. Peli on ilmainen ja saatavilla iOS, Android, OS X, Linux ja Windows käyttöjärjestelmille sekä Apple TV:lle. joko sovelluskauppojen tai Steamin kautta.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen