Huawei

Huawein toimitusjohtaja vihjaa: tulossa QHD-näyttöisiä puhelimia

a61126303d56fe7c_orgHuawei julkaisi muutama viikko sitten uudet P9-puhelimet, joiden heikoin kohta verrattuna kilpailijoiden puhelimiin lienee näytöntarkkuus. Huawei pitäytyi uutuuspuhelimissaan vielä Full HD -tarkkuudessa, kun kilpailioiden puhelimista löytyy QHD-tasoisia näyttöjä.

Todellisuudessa Full HD -tarkkuus riittää hyvin nykyisissä puhelimissa, mutta puhelimien rinnalle kasvaneessa virtuaalitodellisuudessa tarkkuus ei enää riitä. Niin Huaweilla kuin Samsungillakin on saatavilla puhelimien rinnalla virtuaalilasit, jotka käyttävät hyödyksi puhelinta. QHD-tarkkuus on riittävä virtuaalilaseille, jonka takia Full HD -tasoinen näyttö ei tuota yhtä laadukasta tulosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

huawei-vr

Huawei on kuitenkin tekemässä muutosta linjaukseensa, sillä yhtiön johtaja on kommentoinut asiaa Weibo-tilillänsä. Vuosi sitten Richard Yu sanoi, että QHD -näytöt ovat liioiteltuja mobiililaitteissa ja ettei siinä olisi mitään eroa käyttäjien silmissä verrattuna Full HD-tarkkuuteen. Hän myös puolustelu Full HD:ta kertomalla QHD-tarkkuuden vain heikentävän suorituskykyä sekä akunkestoa.

Tällä viikolla Richard Yu on kommentoinut QHD -näyttöjä uudemman kerran ja muuttanut kantaansa vuoden varrella. Hän totesi Weibo -tillänsä, ”viime vuonna en oli ostanut QHD -laitetta virrankulutuksen ja olemattoman eron takia. Mutta nyt olen muuttanut mieleni ja minun seuraavassa puhelimessa on QHD-näyttö, koska pidän virtuaalitodellisuudesta!”.

Virtuaalitodellisuus on varmasti seuraava isojuttu, mutta tekniikan pitää vielä kehittyä, että siitä tulisi samanlainen hitti kuin puhelimista aikoinaan.

Lähde: GizmoChina

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei