AppleYleinen

Tulevan OLED-näytöllä varustetun iPad Pron ohut rakenne paljastui mallinnoksista

Apple iPad Pro

Applelta on huhuiltu pitkään AMOLED-näytöllä varustettua iPad-tablettia, joka on antanut odottaa itseään. Huhujen mukaan Applelta kuitenkin viimein nähtäisiin AMOLED-näytöllä varustettu iPad Pro -tabletti maaliskuussa. 

Nyt tulevasta iPad Prosta on paljastunut pääasiassa tietoja tabletin mitoista. Piirretyistä mallinnoskuvista huomaa myös sen, että tabletti tulee olemaan aiempia ohuempi, joka on ohuemman AMOLED-paneeliin ansiota. AMOLED-paneeli mahdollistaa tuleville tableteille myös aiempaa paremmat värit ja syvän mustan. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

CAD-piirroksissa on sekä pienempi noin 11-tuumainen sekä suurempi noin 13-tuumainen iPad Pro -tabletti. 

Tulevan 11-tuumaisen iPad Pron mitoiksi on ilmoitettu kuvissa 249,7 mm x 177,5 mm x 5,1 mm verrattuna edeltäjänsä mittoihin, jotka ovat 247,6 mm x 178,5 mm x 5,9 mm. Uutuus olisi siis 0,8 millimetriä ohuempi. Muutoin tämän vuoden iPad Pro olisi 2,1 milliä pidempi ja tasan millin leveämpi. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

13-tuumaisen iPad Pron mitoiksi ilmoitetaan CAD-piirroksissa 281,5 mm x 215,5 mm x 5,0 mm. Vertailukelpoisia mitat eivät ole, sillä nykyisellään Apple myy 12,9 tuuman iPad Pro -tablettia. Kuitenkin vanhan iPad Pron paksuus on 6,4 millimetriä, joten uudessa iPad Prossa paksuudesta on saatu viilattua pois jopa 1,4 millimetriä. 

Teknisten tietojen osalta iPad Pro -tableteista löytynee Applen M3-järjestelmäpiirit, jotka yhtiö esitteli MAC-tietokoneille viime vuoden loppupuolella. M3-piirit on valmistettu 3 nanometrin tekniikalla. Ydinkokoonpano on muotoa neljä suorituskykyistä- ja neljä vähävirtaisempaa ydintä. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple saattaa tarjota iPad Pro -tableteille jopa neljä teratavua tallennustilaa. Huhuissa on pyörinyt myös päivitetty Magic Keyboard sekä Apple Pencil 3 -kynä. 

Lähde: MacRumors 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple