AppleYleinen

Tunnettu analyytikko: iPhone 14 Plussan ennakkotilaukset jopa katastrofi – Applen uusi älypuhelinstrategia epäonnistui

Apple iPhone 14 ja iPhone 14 Plus

Viime vuonna julkaistun iPhone 13 mini -mallin pois jääminen ja sen korvaaminen suuremmalla iPhone 14 Plus -mallilla näyttää ennakkotilausten mukaan epäonnistuneen, kertoo etenkin Apple-analyyseistä tunnettu Ming-Chi Kuo. Medium-sivustolle tekemässään artikkelissa Kuo kertoo, että iPhone 14 Pro- ja 14 Pro Max -mallien myynti näyttää tällä hetkellä neutraalilta ja hyvältä, kun verrataan viime vuoden iPhone 13 Pro- ja 13 Pro Max -älypuhelimiin.

iPhone 14 Pro -mallien toimitusajat ovat venyneet yli neljään viikkoon, joka voi olla merkki hyvästä kysynnästä. Vastaavasti tämän hetkisessä tilanteessa Apple voi joutua leikkaamaan iPhone 14- ja iPhone 14 Plus -mallien tilauksia tehtailta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuon mukaan iPhone 14- ja 14 Plus -mallien ennakkotilausmäärät alittavat tällä hetkellä iPhone 13 Minin lisäksi jopa kolmannen sukupolven iPhone SE -puhelimen ennakkotilausmäärät. Apple tiedettävästi leikkasi sekä kolmannen sukupolven iPhone SE:n että iPhone 13 minin tilauksia alkuvuodesta 2022 heikon kysynnän takia.

Lopuksi Kuo pohtii, että näiden tilastojen pohjalta etenkin Applen iPhone 13 mini -mallin korvannut 6.7-tuumaisella näytöllä varustettu iPhone 14 Plus on ollut pettymys ja mallin ennakkotilaukset ovat alittaneet Applen odotukset. Täten Applen tuotesegmentointistrategia on perusmallien osalta epäonnistunut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple julkaisi uudet iPhone 14 -sarjan älypuhelimet viime viikolla yhdessä Apple Watch Series 8 -älykellon, toisen sukupolven Watch SE:n ja Apple Watch Ultran kanssa. Lisäksi Apple julkaisi uudet toisen sukupolven AirPods Pro -kuulokkeet. Kaikki tuotteet ovat olleet ennakkotilattavissa viime perjantaista asti.

Lähde: Macrumors

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple