XiaomiYleinen

Ukraina nimitti kiinalaisen Xiaomin sodan kansainväliseksi sponsoriksi – Xiaomi: ”Emme tue sotatoimia”

Xiaomin logo

Ukrainan korruptiontorjuntavirasto (National Agency on Corruption Prevention, NACP) on nimittänyt kiinalaisen Xiaomin sodan kansainväliseksi sponsoriksi. Kyseessä on ensimmäinen puhelinvalmistaja, joka on päätynyt listalle. Ukrainan mukaan Xiaomin liiketoiminnan jatkaminen Venäjällä tukee Venäjän armeijaa.

Xiaomi on tällä hetkellä 21. yritys, joka on lisätty Ukrainan toimesta sodan kansainvälisten sponsorien listalle. Syyksi on kerrottu, että Xiaomi on jatkanut toimintaansa Venäjällä sodan alkamisen jälkeen, jonka lisäksi yritys on jatkanut siitä huolimatta älypuhelimien myyntiä maassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ukrainan julkaiseman tiedotteen mukaan vuodesta 2018 lähtien tähän päivään asti Xiaomi on ollut Venäjän verkkokauppojen suosituin brändi, ja yrityksellä on laaja verkosto virallisia Mi Storen valtuutettuja vähittäismyyntiliikkeitä ympäri Venäjää.

”Kun venäläiset pommittivat rauhanomaisia ​​Ukrainan kaupunkeja, Xiaomi onnistui lisäämään toimituksia Venäjällä 39 prosentilla vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä edelliseen verrattuna”, väitetään Ukrainan korruptiontorjuntaviraston tiedotteessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomin on kerrottu kaksinkertaistaneen markkinaosuutensa vuoden 2022 aikana Venäjällä, ja nyt kyseessä on Venäjän suurin älypuhelinvalmistaja. Heinäkuussa 2022 Xiaomin ja sen alabrändi POCOn kerrottiin valloittaneen 42 prosenttia koko Venäjän älypuhelinmyynnistä.

Venäjän markkinat ovat Xiaomille erittäin tärkeät, minkä vuoksi Xiaomi ei edes ilmoittanut suunnitelmistaan ​​lähteä Venäjältä. Xiaomi ei ole kuitenkaan tiettävästi tehnyt markkinointia Moskovassa kevään 2022 jälkeen. Xiaomi on myös jatkanut aktiivisesti rekrytointia Venäjän toimistoihinsa, jonka lisäksi yhtiö on hiljattain ilmoittanut lippulaivapuhelimien myynnin alkavan maassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ukrainan mukaan nämä toimet osoittavat Xiaomin aikomukset palauttaa täysivaltainen läsnäolo Venäjän markkinoille. Korruptiontorjuntaviraston mukaan ”Xiaomi sponsoroi terroristivaltion sotilaallista hyökkäystä ja sen on kannettava sekä maineeseen liittyvät että oikeudelliset seuraukset toimistaan”.

Xiaomi on antanut nyt oman lausuntonsa asiasta. Xiaomi kertoo vastustavansa jyrkästi Ukrainan korruptiontorjuntaviraston syytöstä. Xiaomi kertoo toimivansa yli 100 massa ja alueella ympäri maailmaa, jonka lisäksi yhtiö kertoo noudattavansa kaikkia lakeja.

”Xiaomi on kulutuselektroniikkayritys, joka tarjoaa tuotteita vain siviili- ja kaupalliseen käyttöön. Uskomme, että jokaisella kuluttajalla maailmassa on oikeus käyttää viestintävälineitä ja tietoa internetissä. Meillä on kuluttajaliiketoimintaa yli 100 maassa ja alueella, ja noudatamme kaikkia lakeja ja määräyksiä kaikilla lainkäyttöalueilla, joilla toimimme.

Vastustamme jyrkästi Ukrainan kansallisen korruptiontorjuntaviraston (NACP) syytöstä, jonka mukaan olemme ”kansainvälinen sodan sponsori”. Emme tue sotatoimia. Omaksumme täysin maailmanrauhan. Missiomme on antaa kaikille mahdollisuus nauttia paremmasta elämästä innovatiivisten teknologioiden avulla”, kerrotaan Xiaomin lausunnossa.

Lähde: NACP (ukrainaksi), Xiaomin lausunto

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Ukrainan propaganda ministeriön sontaa ei kannattaisi lukea saati julkaista. Ukrainan pitäisi keskittyä kitkemään omaa suunnatonta korruptiota. Siellä ne ovat heidän huutokaupoissa suomalaiset aggregaatit. Jenkit kertoivat että Ukrainan ministerit perustavat innolla omia yhtiöitä joiden kautta häviää satoja miljoonia dollareita heidän ja kavereidensa omiin taskuihin.

    1. Peku puhunee Pietarin mafian suulla Ukrainan asioista?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi