MetaYleinen

Uudet Ray-Ban Meta -älylasit tulevat saataville Instrumentarium-myymälöihin Suomessa 17. lokakuuta

Meta julkisti jo syyskuun lopulla uuden sukupolven Ray-Ban Meta -älylasit, joiden kerrottiin jo tuolloin tulevat Suomessa myyntiin. Tänään Instrumentarium on ilmoittanut ottavansa lasit valikoimiinsa valittujen myymälöiden toimesta.

”Osana maailman johtavaa optisen alan toimijaa, EssilorLuxotticaa, olemme ylpeitä saadessamme tuoda markkinoille kiinnostavia, uudenlaisia tuotteita. Uudet Ray-Ban Meta -älylasimme ovat täysin omassa sarjassaan ja sisältävät ominaisuuksia, jotka eivät ole koskaan ennen mahtuneet lasien sisään”, kertoo Instru Optiikan toimitusjohtaja Pasi Anttila.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älylaseja on saatavana Ray-Banin Wayfarer-kehyksellä kolmessa eri värissä ja kahdessa eri koossa joko aurinkolaseina tai silmälasilinsseillä omilla vahvuuksilla. Ray-Ban Meta -älylasien hinta on alkaen 329 euroa, mikä sisältää myös kompaktin latauskotelon. Lasit saapuvat valittuihin myymälöihin 17. lokakuuta 2023.

Tällaiset ovat Ray-Ban Meta -älylasit

Ray Ban Meta

Laseille on keksitty kaksi avainominaisuutta, joista yksi on korvata perinteiset kuulokkeet. Meta on toteuttanut älylaseihin äänijärjestelmän, jonka avulla voi kuunnella musiikkia tai muuta ääntä. Toteutukseltaan se on tehty niin, että vain käyttäjä kuulisi äänen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Meta on tehnyt päivityksiä myös mikrofonijärjestelmään, sillä mukana kerrotaan nyt olevan viisi mikrofonia. Nyt äänen pitäisi kuulua aikaisempaa selkeämmin puheluissa sekä videoissa. Edeltäjämallissa oli vain yksi mikrofoni.

Toinen avainominaisuus on toimia kamerana. Älylasien kehyksessä on kaksi pientä kameraa, joiden tarkkuus on 12 megapikseliä. Kuvien ohella voidaan taltioida 1080p-tason videota. Laseissa on 32 gigatavun verran sisäistä tallennustilaa, johon mahtuu Metan mukaan 500 valokuvaa sekä 100 kappaletta 30 sekunnin mittaisia videoita. Taltioidut kuvat synkronoidaan Meta View -sovelluksen avulla, josta ne voi jakaa nopeasti Metan moniin sosiaalisen median palveluihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älylasit mahdollistavat nyt myös livestreamin lähetyksen Facebookiin tai Instagramiin napauttamalla muutaman kerran lasien kehykseen. Kameroiden ympärillä olevan valkoisen valon kerrotaan myös vilkkuvan, kun laseilla kuvataan.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon AR1 Gen 1 -järjestelmäpiiri, jossa on kerrottu olevan paljon tekoälyä mukana. Meta kertoo älylasien akun kestävän neljästä kuuteen tuntia aktiivista käyttöä. Mukana tuleva kotelo myös mahdollistaa lasien lataamisen kahdeksan kertaa.

Älylaseista on pyritty tekemään mahdollisimman tyylikkäät yhteistyössä Ray-Banin kanssa. Laseista on tarjolla useita ei tyylejä. Esimerkiksi pyöreämpi toteutus kantaa nimeä ”Headliner” ja kulmikkaampi nimeä ”Wayfarer”.

Lähde: Instrumentariumin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Meta