HuaweiYleinen

Uusi huippuluokan Huawei MateBook X Pro 2022 -tietokone julkaistiin myös Euroopassa – hinta 1899 euroa

Huawei on esitellyt tänään MWC-messujen yhteydessä Euroopan markkinoille uuden huippuluokan MateBook Pro X 2022 -läppärin. Kyseessä on Huawein mukaan yhtiön tähän asti paras kannettava tietokone, joka tarjoaa tuen yhtiön uudelle Super Device -ohjelmistolle sekä muille uusille tekniikoille.

Kyseessä on Kiinassa ja muutamalla muulla markkinalla jo julkaistu kannettava tietokone, mutta nyt en on tulossa saataville myös Euroopassa. Huawei ei ole toistaiseksi Suomessa vahvistanut tietokoneen saatavuutta. Euroopassa hinnaksi on kerrottu 1899 euroa 16 gigatavun ja yhden teratavun versiossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MateBook X Pro 2022 -tietokoneessa on ohut alumiinirunko ja se on vain 1,38 kilon painoinen.  Laitteesta on ainoastaan yksi väriversio, joka on harmaa Space Grey.

Huawei MateBook X Pro 2022

Huawei on panostanut laitteen näyttöön, sillä siinä on 14,2 tuuman kokoinen LTPS-näyttöpaneeli. Näytössä on 3120 x 2080 pikselin tarkkuus, 90 hertsin virkistystaajuus, 500 nitin kirkkaus sekä 3:2-kuvasuhde. Lisäksi näytön on mainostettu tarjoavan loistavan värintoiston ja 92,5 prosentin näyttö-runko-suhteen.

Suorituskyky on 11. sukupolven Intel Core i7 -prosessorin varassa, ja mukana on myös Intel Iris X -grafiikkaprosessori. Huawei kertoo panostaneensa aikaisempaa enemmän parempaan jäähdytysjärjestelmään. MateBook X Pro 2022 tarjoilee lisäksi 16 gigatavua LPDDR4x-RAM-muistia sekä 1 teratavun SSD-tallennustilan. Akku on kooltaan 60 wattituntia ja sitä ladataan jopa 90 watin tehoisella Huawei SuperCharge-pikalatauksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tietokoneessa on neljä USB-C-liitintä, jotka tukevat tiedostojen siirtämistä, lataamista ja DisplayPorttia. Lisäksi Huawei on laittanut mukaan 3,5 millimetrin kuulokeliittimen. Etuosassa on yksi HD-tasoinen ”mikrokamera”, joka on vain 6 millimetrin kokoinen. Äänentoisto on kuuden sisäänrakennetun kaiuttimen varassa ja Huawei kutsuu äänijärjestelmää nimellä Huawei Sound. Yksi kohokohta on myös eleillä varusteltu kosketuspaneeli. Esimerkiksi näytön kirkkautta tai äänenvoimakkuutta voidaan säätää eleillä ja kolmella napautuksella saadaan otettua näyttökuva.

Käyttöjärjestelmänä on Windows 11 Home, ja ohjelmistopuolella on tuettuna Huawein tänään esittelemä Super Device -ohjelmisto.

Lähde: Huawei MateBook X Pro 2022 -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei