JollaSailfish OSYleinen

Uusi Sailfish X tukee nyt Xperia XA2 -puhelimia – tarjolla ilmainen kokeiluversio

Jolla on ilmoittanut blogissaan uudesta Sailfish X -versiosta, joka pohjautuu Sailfish 3 -käyttöjärjestelmäversioon. Sailfish X on tarkoitettu Sonyn Xperia-älypuhelimille, joita Jolla virallisesti tukee. Alun perin tuettavissa laitteissa on ollut ainoastaan Xperia X, mutta tästä päivästä lähtien Jolla tukee myös Xperia XA2 -puhelimia, joita on yhteensä kolme.

Toistaiseksi Jolla kertoi tuovansa saataville ainoastaan ilmaisen kokeiluversion Sailfish X:stä Xperia XA2-, Xperia XA2 Plus- ja Xperia XA2 Ultra -puhelimille. Sailfish X -kokeiluversiosta puuttuu muutamia tärkeitä ominaisuuksia. Kokeiluversiossa ei ole esimerkiksi Android-sovellustukea tai MS exchange -tukea. Sailfish X:n täysiversio maksaa 49,90 euroa, mutta se tulee tarjolle Xperia XA2 -puhelimille myöhemmin tänä vuonna. Jolla kertoi myös julkaisevansa myöhemmin julkisen beetaversion Gemini PDA -laitteelle. Lisätietoja Sailfish X:stä ja kokeiluversiosta voi käydä lukemassa Jollan blogista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jollan tuore Sailfish 3 tuo mukanaan lukuisia uudistuksia ja parannuksia verrattuna edellisiin versioihin. Paikallisten mobiiliekosysteemihankkeiden paremmaksi tukemiseksi Sailfish 3 mahdollistaa entistä varmemmat ja tasaisemmat ohjelmistopäivitykset, palvelut itsenäisten tuotekehityskeskusten luomiseen, paikallisen ylläpidon, koulutukset sekä asiakaskohtaisesti räätälöitävät ohjelmisto-ominaisuudet. Sailfish 3:ssa on myös merkittävästi laajemmat turvallisuustoiminnot, joiden ansiosta käyttöjärjestelmä on entistäkin vahvempi ja soveltuu näin erinomaisesti erilaisiin yritystarpeisiin.

Lähde: Jolla Blog

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla