HMDNokiaYleinen

Uusi vuosi teki Nokia-puhelimien kameroista käyttökelvottomia – kamerasovelluksessa valtava ongelma

Uusi vuosi on täällä, ja niin ovat myös Nokia-puhelimien uudet ongelmatkin. HMD Globalin tuoreimmissa Nokia-puhelimissa kamerasovellus on lakannut toimimasta monilla käyttäjillä erityisesti tuoreimmilla Nokia 8.3 5G- ja Nokia 3.4 -älypuhelimilla. Vielä viime vuonna kamerasovelluksen raportoidaan toimineen normaalisti, mutta vuoden 2021 puolella kamerasovellus on kaatunut aina kuvaushetkellä.

Ongelma on tehnyt kamerasovelluksesta käyttökelvottoman, eikä kuvien ottaminen Nokia 8.3 5G- ja Nokia 3.4 -puhelimilla ole mahdollista HMD Globalin omalla kamerasovelluksella. Asiasta on keskusteltu muun muassa Nokia Community -foorumilla, jossa kymmenet puhelimien käyttäjät ovat kertoneet ongelmasta. Myöskin SuomiMobiilin Nokia 8.3 5G -testilaitteella ei kamerasovellus näyttänyt enää toimivan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ongelman syystä ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta todennäköisesti kyseessä on jonkinlaisen sertifikaatin päättymisestä aiheutuva ongelma. Esimerkiksi puhelimen päivämäärän asettaminen joulukuulle 2020, alkaa kamerasovellus jälleen toimimaan ilman ongelmia. Ongelmaan on kuitenkin ratkaisu, jonka avulla kamerasovelluksen saa jälleen toimimaan, sillä ongelma on saatu paikannettua kamerasovelluksen Tilanteen tunnistus -ominaisuuteen.

Näin korjaat kamerasovelluksen:

  • Vaihda puhelimen päivämäärä vuoteen 2020 (jos kamerasovellus ei aukea ollenkaan)
  • Avaa kamerasovellus ja mene sovellusasetuksiin
  • Ota asetuksista Tilanteen tunnistus -asetus pois käytöstä
  • Vaihda puhelimen päivämäärä takaisin oikeaksi
  • Nyt kamerasovelluksen pitäisi toimia ilman kaatumista

Toistaiseksi HMD Global ei ole millään tavalla kommentoinut Nokia 8.3 5G- ja Nokia 3.4 -puhelimissa havaittua kameraongelmaa, eikä ole kertonut milloin ongelmaan on tulossa korjausta. Todennäköisesti puhelimille tullaan julkaisemaan ohjelmistopäivitys, jossa kameraongelma tullaan korjaamaan. Vielä ei ole kuitenkaan tarkkaan tiedossa, kuinka kauan puhelimien omistajien täytyy ongelmasta kärsiä.

Lähde: Nokia Community

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

5 Kommenttia

  1. Kiitokset. Tämä auttoi

  2. Onneks en ole huomannut puhelimessa mitään vikaa kamerassa NOKIA 8.3 5g. Ihmettelen vain että missä viipyy Android 11 päivitys. Melkein kaikki muut puhelin valmistajat ovat jo päivittäneet lippulaiva puhelimensa.ei tullut päivitystä vuonna 2020 tuleekohan edes 2021 niin kuin kävi Nokia 9.3 vai onko se nyt sit 10. Siks piti ostaa Nokia 8.3 5g edellinen puhelin Nokia 8 sirocco. En jaksanut odotella.

  3. Sanoisin että täysin käyttökelvoton puhelin!!!

  4. Minulle tuli Android 11 päivitys,ja sen jälkeen lakkas puhelut toimimusta …..kun tulee puhelu niin näyttö menee täysin jumiin mikään toiminto ei toimi,puhelimen runko vaan sykkii eikä mikään toimi!!!

  5. Kun päivitin 11/2021 Android 11 kamera ei toimi enään kunnolla, puhelin sammuilee itsekseen, latauksessa oli häikkää jne. Ei kannata ladata uutta päivitystä. Vein puhelimen huoltoon 12/2021 ja se oli sielä kaksi viikkoa ja ladattiin toimiva softa. Kun päivitin puhelimen 1/2022 samat ongelmat palasivat joten ei ole vikoja vielä korjattu. Ärsyttävää kun ei edes tiedä koska saisi toimivan päivityksen niin ehkä vaa helpompi vaihtaa puhelinta (nyt siis Nokia 7.2). Nokiaa en enää osta…

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD