HMDNokiaYleinen

100 euron hintainen Nokia 1.4 julkaistaan hyvin pian kahdessa väriversiossa

HMD Global julkaisi vuoden lopulla kaksi uutta Nokia-älypuhelinta, jotka olivat Nokia C1 Plus sekä Nokia 5.4. Valikoima on kuitenkin laajentumassa jo mahdollisesti lähipäivien aikana uudella edullisella Nokia 1.4 -älypuhelimella (TA-1322). Kyseinen älypuhelin nähtiin jo aikaisemmin FCC:n tietokannassa, mutta nyt samainen puhelin löytyy jo suomalaistenkin jälleenmyyjien listoilta.

Jälleenmyyjiltä paljastuneiden tietojen mukaan puhelimessa olisi 1 gigatavu RAM-muistia sekä 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Nokia 1.4 on listattu kahdessa väriversiossa, jotka ovat harmaa sekä sininen. Julkaisua odotetaan vielä tammikuun aikana, ja puhelimen hinnaksi on ilmoitettu 100 euroa. Todennäköisesti Nokia 1.4 on jälleen kerran HMD Globalilta yksi Android Go -pohjainen älypuhelin lisää, jossa on dual-SIM-tuki.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo aikaisemmin FCC:n julkaisemat tiedot paljastivat Nokia 1.4 -puhelimessa olevan 4000 milliampeeritunnin akku, 5 watin lataus, micro-USB-latausliitin sekä Bluetooth 4.2 -yhteys. Paljastuneiden kuvien perusteella puhelimen takaosassa on pyöreä kamera-alue, jossa on kaksi kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Nokia 1.4:n takaosaan on sijoitettuna myös perinteikäs sormenjälkilukija sekä kaiutin.

HMD Globalilta on tulossa siis nyt jo tammikuun aikana uusi Nokia 1.4 -älypuhelin, joka asettuu hinnaltaan 100 euroon.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

 1. ”1 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 16 gigatavun tallennusmuistilla”

  Eli tuo puhelin ei siis ole älypuhelin, vaan lähinnä pelkkään ”perinteiseen” puhelujen soitteluun, sillä nuo muistimäärät eivät riitä juurikaan mihinkään sovvelluskäyttöön.

  Toki se 1 piste ehkä tuolle, että jos tuo julkaistaan viime alkusyksyn Android Go 11 -versiolla ja jos HMD Global lupaa (eikä mene konkurssiin sitä ennen) pari vuosiversiopäivitykstä + 1 tietoturvapäivitykset, niin saattaa olla ihan ok peruspuhelin.

  Mutta kuka nykyään haluaa ostaa ihan vain peruspuhelimen, edes ns. kehittyvissä maissakaan (joissa etenkin yhteiskuntapalveluita digitalisoidaan kovastikin) tai pikkulapsi/vanhusväessäkään.

  Ja 100 euron hinta, vain tuon tasoisesta peruspuhelinluurista on kyllä varsin kiskurihinta.
  Etenkin kun samalla tai liki samalla hinnalla saa ihan perus-älypuhelintason varustelun älypuhelimenkin.
  Ihan perusälypuhelimen minimimuistimääräthän ovat kyllä 3Gb ja 64Gb, jotta sillä voisi sovelluksiakin käyttää ja älypuhelintoimintoja hyödyntää edes minimissään. Noissahan muistien ei tarvitse olla huippunopeaa tyyppiä, kunhan vain noita muisteja on tuo vähimmäisminimi. Mutta edes HMD Globalin Nokia 2.4 ei yllä noihin (vaan siinä on vain vaivaiseet 2Gb ja 32Gb, eli monen vuoden takaisten luurien perusmäärät).

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD