Yleinen

Venäjällä julkaistiin Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmään perustuva AYYA T1 -älypuhelin – kamerat ja mikrofonit pystyy poistamaan käytöstä kytkimellä

Venäjällä on kehitetty suomalaisen Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmään perustuvaa Aurora OS -käyttöjärjestelmää, joka on suunnattu erityisesti Venäjän valtion ja valtion omistamien yrityksien käyttöön. Nyt Venäjällä on julkaistu myös uusi AYYA T1 -älypuhelinmalli, joka perustuu Aurora OS -käyttöjärjestelmään. Lisäksi puhelimen erikoisuus on kytkin, jolla voidaan pakottaa kamera ja mikrofoni pois käytöstä.

Puhelimessa on oletusarvoisesti Android 11 -käyttöjärjestelmä, mutta Venäjän valtion virkamiehille laite on tulossa tarjolle Aurora OS -käyttöjärjestelmällä. Laitteita on toimitettu jo 500 kappaletta Venäjän puolustusministeriölle, mutta tulevaisuudessa määrä saattaa nousta jopa 500 000 kappaleeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

AYYA T1 ei ole mitenkään kovin erikoinen älypuhelin, sillä siinä on MediaTekin kehittämä Helio P70 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Näyttö on kooltaan 6,5 tuumaa ja se tarjoaa perinteikkään 60 hertsin virkistystaajuuden. Laitteessa on myös 12 ja 5 megapikselin takakamerat, NFC-tuki sekä 4000 milliampeeritunnin akku.

Uutuuspuhelimen erikoisuus on kytkin, josta voidaan poistaa manuaalisesti käytöstä kamerat ja mikrofonit. Tämä estää vakoiluyritykset ja lisää turvallisuuden tunnetta. Lisäksi AYYA T1 -puhelimeen on laitettu erityinen LED-ilmaisin, joka ilmoittaa käyttäjälle, jos kamera on päällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

AYYA T1 on saatavilla Venäjällä mustassa ja vihreässä väriversiossa. Hintaa laitteella on noin 265 dollaria.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen