HuaweiYleinen

Yhdysvallat kiristi otettaan Huaweista ja tiukensi rajoituksia – saattaa vaikuttaa myös kuluttajatuotteisiin

Huawei on ollut Yhdysvaltojen kieltolistalla jo vuoden 2019 toukokuusta lähtien, joka on vaikuttanut kiinalaisjätin toimintaan monella osa-alueella. Kieltolistalla oleminen on vaikuttanut dramaattisesti yhtiön kuluttajaliiketoimintaan, sillä yritys ei ole pystynyt käyttämään Googlen palveluita ja puhelimien valmistuksen kanssa on ongelmia komponenttien saatavuuden takia.

Tuoreimpien tietojen mukaan Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden on allekirjoittanut lain, jonka mukaan Yhdysvaltain televiranomainen FCC ei voi tarkistaa tai hyväksyä lupahakemuksia laitteille, jotka aiheuttavat liiallisen riskin kansalliselle turvallisuudelle. Aikaisemmin Huawei, ZTE ja muutama muu kiinalaisyritys on nimetty kansallisiksi turvallisuusriskeiksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

FCC:n on kerrottu hyväksyneen vuodesta 2018 lähtien yli 3000 Huawein hakemusta. Uuden lain kerrotaan auttavan varmistamaan, ettei Huawein ja ZTE:n kaltaisten yrityksien laitteita enää voida lisätä yhdysvaltalaisiin viestintäverkkoihin.

Jo aikaisemmin Yhdysvallat on kieltänyt operaattoreita ostamasta Huawein ja ZTE:n laitteita ja käyttämästä valtion varoja näiden valmistajien laitteiden ostamiseen. Edelleen on kuitenkin epäselvää, koskeeko uusi laki vain verkkoja ja niihin liittyviä laitteita, vai tarkoitetaanko sillä myöskin Huawein ja ZTE:n kuluttajalaitteita.

Laitteet, jotka eivät ole saaneet FCC:n hyväksyntää, eivät yleisesti löydy myynnistä Yhdysvalloista. Jos tuorein laki koskee myös kuluttajatuotteita, niin käytännössä Huawein ja ZTE:n laitteita ei pystytä myymään enää Yhdysvalloissa millään tasolla.

Lähde: Reuters.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Ei näytä hyvältä USAn kannalta – voi voi. Eivät itse saa edistyksellisintä tekniikkaa ja Huawei se kun porskuttaa. Parin vuoden kuluttua taitaa olla oma siru.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei