LGYleinen

Videolla: Tältä näyttää LG:n julkaisematon rullautuvalla näytöllä varusteltu älypuhelin käytännössä

LG:n julkaisematon rullautuva älypuhelin.

Eteläkorealainen LG lopetti älypuhelinten valmistamisen alkuvuodesta 2021, jonka jälkeen uusia älypuhelimia ei yhtiöltä olla nähty. LG kuitenkin ehti valmistamaan vielä loppuvaiheessa yhden mielenkiintoisen älypuhelimen, joka ei koskaan päätynyt myyntiin asti. Puhelin kuitenkin nähtiin muutamissa kuva- sekä videovuodoissa. Rullattavaa puhelinta ei LG:n toimesta koskaan esitelty yleisölle. Joitakin valmiiksi asti saatuja laitteita LG kuitenkin myi omille työntekijöilleen.

Nyt eteläkorealainen YouTubettaja on esitellyt videolla lopulta hylättyä LG:n rullautuvalla näytöllä varustettua älypuhelinta. Video alkaa puhelimen myyntipakkauksen avaamisella ja ensimmäisenä videolla näytetään puhelimen mukana tullut Korean kieltä sisältävä lappu, jossa kiitetään puhelimen saanutta ja ilmoitetaan, että henkilö on saanut yhden erittäin rajatusta LG:n valmistamasta tuotteesta. Tämän jälkeen itse pakkaus avataan. Pakkauksessa on samaa henkeä, kuin puhelimessa, eli pakkaus ikään kuin rullautuu auki puhelimen näytön tavoin. Pakkauksessa on lisäksi mukana USB-C-virtakaapeli, laturi sekä perinteiset mukana tulevat ohjelaput.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelin itsessään näyttää täysin normaalilta 2020-luvun älypuhelimelta. Kun puhelin on saatu käyntiin, videolla esitellään puhelimen erikoisuutta, eli puhelimen kykyä rullautua auki, jolloin käytössä on huomattavasti isompi näyttö hieman samalla tavalla, kuin Galaxy Z Fold -puhelimissa. Puhelimen näyttö kuitenkin rullautuu laitteen oikeasta kyljestä poispäin, eikä laitetta taiteta auki. Videolla näyttäisi siltä, että mekaniikka toimii hyvin sulavasti. Näytön saa rullattua auki pyyhkäisemällä kahdella sormella vasemmalta oikealle.

LG:n näyttö ei ole paljoa iPad mini -tablettia pienempi.

Normaalissa tilassa P-OLED-näytön koko on 6,8 tuumaa, kun taas avattuna puhelimesta saa 7.4 tuuman kokoisen. Kyseessä on siis vain hieman esimerkiksi Applen iPad mini -tabletin näyttöä pienempi näyttö. Aukaistun näytön kuvasuhde on 3:2. Aukaistussa tilassa useat ohjelmat ottavat käyttöön erilaisen tablettitilan, jolloin sovellus saa käytettyä hyväkseen puhelimen näytön isompaa pinta-alaa.

Muun tekniikan osalta videolla esiintyvän puhelimen sisältä löytyy Qualcommin Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 12 gigatavua RAM-muistia ja 128 gigatavua tallennustilaa. Akun koko on 4500 milliampeerituntia. Puhelimesta löytyy videon mukaan 2 kameraa, joiden tarkkuudet ovat 12 ja 64 megapikseliä. Laitteella on painoa 285 grammaa.

Lähde: Gsmarena, YouTube

Kommentoi

Lisää aiheesta:LG