HMDNokiaYleinen

Vilauttaako HMD tulevaa uutuuspuhelintaan tässä kuvassa?

Suomalainen HMD Global valmistelee oman HMD-brändin esittelemistä yhtiön tähän asti käyttämän Nokia-brändin rinnalle. Aikaisemmin nettiin on jo vuodettu yksi kuva väitetystä ensimmäisestä HMD-brändiä kantavasta puhelimesta, mutta nyt HMD Global on itse lisännyt Nokia.com-sivustolle uuden, jopa hieman mystisen kuvan.

Uudella HMD-brändistä kertovalla sivustolla on esillä mystinen kuva, jossa nähdään erikoinen puhelin. Kuvassa nainen istuu syaanin värisen puhelimen päällä. Puhelin näyttää enemmän jonkinlaiselta 3D-mallinnokselta kuin todelliselta puhelimelta. Se voi kuitenkin antaa pienen vilauksen siihen, mitä HMD on mahdollisesti suunnitellut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin vuotanut kuva HMD-puhelimesta.

Kuva paljastaa puhelimen takaosasta tiettyjä yksityiskohtia. Laitteessa on vanhojen Nokian Lumia-puhelimien tyylinen muotoilu, jollaista ei HMD Globalin aikana Nokia-puhelimissa nähty. Puhelimen takaosassa on myös laatikkomainen kamera-alue, jossa on nähtävästi kolme kameraa ja salamavalo. Lisäksi kamera-alueessa lukee ”108 MP OIS”, joka viittaa laitteen 108 megapikselin optisesti vakautettuun kameraan. Kuvan mukaan laitteen takaosassa on myös HMD-logo.

Valitettavasti tässä vaiheessa on vaikea sanoa, että kyseessä olisi todella laite, jonka HMD aikoo tuoda markkinoille. Kuva ei ole liian yksityiskohtainen, joten se saattaa olla ainoastaan jonkinlainen mallinnus, jota HMD on halunnut kuvassa käyttää. On myös mahdollista, että jossain kohtaa vastaavanlainen puhelin tullaan HMD-brändin alaisuudessa näkemään, mutta aikaisemmin vuotanut kuva ei ole ainakaan yhtään samanlainen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tietosivu on nähtävästi ilmestynyt Nokia.comiin liian aikaisin, sillä mukana on myös upotettu video, jota ei pääse vielä katsomaan. Sivustolla HMD Global kertoo yhtiön tavoitteen olevan yksinkertainen: ”haluamme tehdä puhelimia, joihin haluat sitoutua. Puhelimia, jotka ovat kestäviä, hauskoja, turvallisia, nopeita ja edullisia. Kaikkea edellä mainittua. Koko paketti. Todellista laatua”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD kertaa sivustolla myös yhtiön tietoja. HMD Globalin tarina alkoi vuonna 2016, jonka jälkeen on myyty jo 400 miljoonaa laitetta. Lisäksi yritys kertoo olevansa toiseksi suurin valmistaja peruspuhelimien markkinoilla. HMD työllistää yli 500 työntekijää ja toimintaa sillä on 200 maassa. Sivusto ei näytä tällä hetkellä täysin valmiilta, joten sieltä myös puuttuu tietoja.

HMD Globalin odotetaan julkaisevan ensimmäisiä omia puhelimiaan tänä vuonna. Odotettavasti lisätietoja kuullaan MWC-messuilla helmikuun lopulla.

Lähde: Nokia.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD