VivoYleinen

Vivo julkaisi APEX 2020 -konseptipuhelimensa – varusteltuna näytönalaisella kameralla ja 120 astetta kaartuvalla näytöllä

Vivo on esitellyt tänään rohkean ja täynnä uusia ratkaisuja olevan APEX 2020 -konseptipuhelimensa. Kyseessä on laite, joka ei tule myyntiin asti, mutta siinä Vivo esittelee tekniikoita, joita yhtiö työstää jatkuvasti. Todennäköisesti APEX 2020 -puhelimessa nähtyjä ratkaisuja tullaan näkemään vuoden sisään Vivon uusissa puhelimissa myös kuluttajamarkkinoilla.

Puhelimessa on 6,45 tuuman Full HD+ -tasoinen näyttöpaneeli, jonka molemmat reunat kaartuvat huimat 120 astetta. Aikaisemmin Vivolta on nähty puhelin, jossa näyttö kaartuu 88 astetta, joten tällä kertaa näyttö taittuu selvästi enemmän. Näytön alapuolelle Vivo on myöskin piilottanut 16 megapikselin tasoisen etukameran. Etukamera yhdistää neljä pikseliä yhdeksi, joten kuvien tarkkuus yltää 4 megapikseliin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Etukamera on piilotettu näytön alapuolelle.

Takaosassa Vivo hyödyntää myöskin mielenkiintoisia kameratoteutuksia. Pääkameran tarkkuus on 48 megapikseliä, mutta siinä on myös gimbal-tyylinen vakautusjärjestelmä. Myös pääkamerassa hyödynnetään pikseleiden yhdistämistä ja kuvat pakataan 12 megapikselin tasoisiksi. Toinen takaosassa oleva kamera on periskooppikamera, eli se pystyy normaalia suurempaan optiseen zoomaukseen. Vivon mukaan kameralla on mahdollista optisesti zoomata aina 5-kertaisesta 7,5-kertaiseksi. Telekamerassa on kaksi paikoillaan pysyvää linssiä sekä kaksi liikkuvaa linssiä, joilla optinen zoomaus pystytään toteuttamaan ilman digitaalista zoomausta.

Erikoisen puhelimesta tekee se, ettei siinä ole yhtään liitäntää, ja muun muassa lataaminen onnistuu vain langattomasti. Langatonta latausta tuetaan jopa 60 watin teholla ja sen kerrotaan lataavan 2000 milliampeerituntia vain 20 minuutissa. Myöskään tuttuja painikkeita ei puhelimessa ole, vaan Vivo on toteuttanut virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet paineentunnistavalla näytöllä. Koska APEX 2020 ei ole missään suhteessa perinteinen puhelin, niin myöskään tuttua kaiutinta ei laitteessa ole. Äänentoisto tapahtuu näytön avustuksella.

Vivo ei ole tuomassa APEX 2020 -puhelinta myyntiin asti, joten kyseessä on nimensäkin mukaisesti konseptipuhelin. Nyt nähtyjä tekniikoita ja toteutuksia Vivo saattaa kuitenkin tuoda tulevaisuudessa uusiin puhelimiinsa.

Lähde: Vivon lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Vivo