XiaomiYleinen

Xiaomi 12 Lite julkaistiin vihdoin – 120 hertsin AMOLED-näyttö, Snapdragon 778G ja 108 megapikselin kolmoiskamera

Xiaomi 12 Lite

Xiaomi on esitellyt tänään ainakin Azerbaidžanissa uuden Xiaomi 12 Lite -älypuhelimen, jota on odotettu hyvin pitkään. Kyseessä on keskihintainen tulokas Xiaomi 12 -mallistoon. Puhelimen ennakkomyynti on aloitettu ja se on tulossa myyntiin heinäkuussa. Suomen osalta Xiaomi ei ole vielä tiedottanut mitään.

Xiaomi 12 Litessä on panostettu tyylikkääseen muotoiluun sekä ohueen ja kevyeen rakenteeseen. Puhelin on vain 7,29 millimetriä paksu ja sen painoksi on ilmoitettu 173 grammaa. Puhelin on valmistettu muovikehyksestä sekä lasipinnoista. Xiaomi 12 Lite esiteltiin kolmessa väriversiossa, jotka ovat vihreä, vaaleanpunainen sekä harmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuspuhelimessa on 6,55 tuuman kokoinen AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ tarkkuus, 120 hertsin virkistystaajuus sekä HDR10+ sekä Dolby Vision -tekniikat. Näyttö on kokonaan tasainen ja siinä on melko kapeat kehykset. Näytön yläreunassa on keskitetty etukameraa varten tehty reikä.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri, joka takaa edelleen hyvää suorituskykyä keskihintaluokassa sekä 5G-yhteydet. Xiaomi 12 Litessä on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akku on kooltaan 4300 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 67 watin tehoisella pikalatauksella. Xiaomin mukaan akku latautuu 50 prosenttiin vain 13 minuutissa. Lisäksi Xiaomi mainostaa laturin tulevan puhelimen mukana, joka on ”vastoin viime vuosien trendejä”.

Kameroita Xiaomi 12 Liten takaosassa on kolme, joista tärkein on 108 megapikselin tasoinen pääkamera. Lisäksi puhelimessa on 8 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Xiaomi lupaa kameroiden tarjoavan studiotasoisen kokemuksen. Etuosaan on laitettu 32 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Azerbaidžanissa Xiaomi 12 Lite on ennakkomyynnissä tästä päivästä lähtien vain Xiaomin virallisen fyysisen myymälän kautta Bakussa. Hintaa puhelimella on 8 + 128 gigatavun muistiversiossa 999 manattia, joka vastaa 561 euroa. Ennakkomyynti on käynnissä 30. kesäkuuta ja 8. heinäkuuta välisenä aikana. Varsinainen myynti alkaa 9. heinäkuuta. Toistaiseksi Xiaomi ei ole kertonut puhelimen saatavuudesta muilla markkinoilla.

Lähde: Xiaomin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi