HMDNokiaYleinen

HMD Globalin tuleva Nokia-tabletti paljastui FCC:n toimesta – odotettavasti huhuttu Nokia T10

Mainosvideolla nähty pienempi Nokia-tabletti saattaa olla Nokia T10.

HMD Globalilta on huhuttu uutta tablettia, joka kantaisi nimeä Nokia T10. Nähtävästi uuden tabletin julkaisu on lähenemässä, sillä FCC on nyt antanut sertifikaatin uudelle tabletille. Viime vuonna HMD Global esitteli Nokia T20 -tabletin, mutta huhuissa on ollut myös pienemmällä näytöllä varusteltu laite.

FCC:n tietokannasta on paljastunut TA-1462-mallinumeron omaava tabletti, joka on HMD Globalin valmistama. Kyseessä saattaa olla Nokia T10, mutta sitä ei FCC kuitenkaan suoraan vahvista. Sertifiointi paljastaa tabletista yllättävän paljon, muun muassa akun koosta aina näytön kokoon asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia T10 tulee vuodon mukaan saamaan 8 tuuman kokoisen LCD-näyttöpaneelin, jossa on 1280 x 800 pikselin tarkkuus. Odotettavasti näytössä on normaali 60 hertsin virkistystaajuus. Tiedostot vahvistavat tabletissa olevan 5100 milliampeeritunnin akku sekä tuki 10 watin tehoiselle lataukselle.

Tabletissa on kerrottu olevan 8 megapikselin tasoinen takakamera sekä 2 megapikselin etukamera esimerkiksi videopuheluita varten. Nokia T10 -tabletissa on myös Bluetooth-, Wi-Fi- ja LTE-yhteydet.  FCC:n listaus ei kuitenkaan paljasta tabletista juurikaan mitään muuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia T10 -tabletista on huhuttu myös aikaisemmin ja esimerkiksi tunnettu vuotaja Evan Blass on vahvistanut laitteen kantavan myös koodinimeä ”Nokia Penguin”. HMD Globalin tuleva Nokia T10 -tabletti on sertifioitu jo Venäjällä mallinumeroilla TA-1457 ja TA-1472, joiden lisäksi HMD Global itse vilautti mainoksessa aikaisemmin erikoista pientä tablettia. Kyseessä on todennäköisesti Nokia T10.

Toistaiseksi laitteesta ei ole kuitenkaan muita vuotoja tai tietoja olemassa, joten varmuutta Nokia T10:n tarkoista ominaisuuksista ei ole. Todennäköisesti HMD Global tulee esittelemään tabletin lähiaikoina, sillä FCC:n sertifiointi viittaisi siihen.

Lähde: FCC, Mysmartprice.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD