SponsoroituXiaomi

Etsinnässä kompakti puhelin huippuominaisuuksilla? Xiaomi 12 on loistava valinta

Xiaomi 12

Markkinoiden parhaimmilla teknisillä toteutuksilla varustellut Xiaomi 12 -sarjan älypuhelimet ovat saatavilla Suomessa. Xiaomi 12 Prossa on malliston kaikista kehittyneimmät kamerat ja latausratkaisut, mutta Xiaomi 12 -perusmalliin on saatu samoja ominaisuuksia selvästi kompaktimpaan pakettiin.

Xiaomi 12 on tällä hetkellä markkinoiden yksi kompakteimmista älypuhelimista ja se on luotu erityisesti käyttäjäystävällisyys mielessä pitäen. 6,28 tuuman kokoinen näyttö tekee uutuuspuhelimesta kompaktin ja samalla laitetta pystyy käyttämään selvästi paremmin yhdellä kädellä. Xiaomi 12 on varusteltu tutulla ammattitason 50 megapikselin kamerajärjestelmällä, tehokkaalla Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirillä sekä nopeilla latausratkaisuilla.

Suomessa Xiaomi 12 -puhelimet ovat saatavilla kolmessa tyylikkäässä väriversiossa, jotka ovat sininen, violetti sekä harmaa. Xiaomi 12 Prosta on saatavilla 12 + 256 gigatavun muistiversio 1099 euron hintaan ja Xiaomi 12 -puhelimesta on saatavilla 8 + 256 gigatavun muistiversio 849 euron hintaan. Puhelimet ovat nyt saatavilla lukuisien jälleenmyyjien kautta.

Puhelimiin voi käydä tutustumassa Xiaomin verkkosivuilta alapuolella olevien linkkien takaa.

Kompakti koko parantaa käyttömukavuutta

Älypuhelimet ovat kasvaneet vuosien varrella kookkaiksi, jonka takia kompaktit puhelimet ovat harvassa. Xiaomi 12 erottuu joukosta kompaktilla koollaan ja sen avulla Xiaomi vastaa kuluttajien tarpeeseen saada huipputason tekniset ominaisuudet pienemmässä paketissa. Xiaomi 12 on suunniteltu käyttökokemus ja tyylikkyys edellä.

Laadusta Xiaomi 12 -puhelimen kohdalla ei ole tingitty, sillä puhelin on valmistettu laadukkaasta alumiinikehyksestä sekä kestävästä Gorilla Glass -lasista. Ergonomisesta otteesta huolen pitää 69,9 millimetrin leveys, joten Xiaomi 12 istuu pienempäänkin käteen luonnollisesti.

Xiaomi 12 -puhelimessa on myös tarkasti viimeistelty muotoilu, jonka keskiössä on kaartuva ja samettinen toteutus. Takaosan lasipinta kaartuu yhdessä näyttölasin kanssa reunoilta yhdistyen saumattomasti alumiinikehykseen. Puhelimesta saa tukevan otteen, eikä laitteessa ole häiritseviä teräviä saumoja, joten käyttömukavuus on alansa huippua. Huolellinen mattapintainen viimeistely tuo puhelimelle pitoa sekä miellyttävän käsituntuman.

Kompaktin kokonsa ansiosta Xiaomi 12 mahtuu myös taskuun helposti, eikä sen koko häiritse. Painoa puhelimella on kohtuullisesti, sillä 180 gramman ansiosta Xiaomi 12 -puhelinta on miellyttävää käyttää pidempiä aikoja.

Xiaomi 12 on muotoilultaan samanlainen kuin isovelimallinsa, joten mistään kohdasta ei ole karsittu. Muotoilussa jokainen yksityiskohta on otettu huomioon, joka näkyy muun muassa tyylikkäänä kaiutinritilänä sekä yksityiskohtaisena kamera-alueena.

Xiaomi 12 on valittavissa kolmesta tyylikkäästä väriversiosta. Harmaa ilahduttaa käyttäjiä, jotka haluavat perinteikkään tumman puhelimen. Sininen väriversio tuo pirteän ilmeen yhdessä tyylikkään violetin värin kanssa, jotka erottuvat joukosta.

Kompaktin kokonsa ansiosta Xiaomi 12 tarjoaa myös miellyttävän kompaktin 6,28 tuuman näyttöpaneelin, joka on varusteltuna huipputason tekniikoilla. Kompaktin kokonsa ansiosta puhelinta on helppo käyttää yhdellä kädellä. Näyttö on saanut tunnetulta näyttötestaaja DisplayMatelta parhaimman A+ -luokituksen.

Näytöstä erinomaisen tekee AMOLED-tekniikka ja se toistaa yli 68 miljardia väriä, joten jokainen kuva on näytöltä katseltuna vakuuttava. Lisäksi tuettuna on DCI-P3-värimaailma ja kirkkautta ei puutu edes auringonvalossa 1100 nitin kirkkauden ansiosta. Xiaomi 12:n näytössä on korkea 120 hertsin virkistystaajuus, jonka avulla kokemus on aina sulava. Näyttö tukee kehittyneitä HDR10+- ja Dolby Vision -tekniikoita, jotka tekevät katselukokemuksesta aikaisempaakin paremman.

Suorituskyvystä ei tarvitse tinkiä

Kompakti puhelin tarkoittaa usein tinkimistä teknisistä ominaisuuksista, kuten suorituskyvystä. Xiaomi 12 on varusteltu edelleen täysin samoilla tekniikoilla kuin Xiaomi 12 Pro. Suorituskyky on huippuluokkainen, äänentoisto on markkinoiden kärkeä ja puhelimen omistajat saavat käyttöönsä kaiken, mitä voikin huippupuhelimelta odottaa.

Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin avulla Xiaomi 12 on yksi tämän hetken tehokkaimpia älypuhelimia. Suorituskykyinen järjestelmäpiiri on valmistettu 4 nanometrin prosessilla ja siinä käytetään Cortex-X2-tekniikkaa. Suorituskykyä on 20 prosenttia enemmän kuin aikaisemmin ja grafiikkasuorituskyky on parantunut 30 prosentilla. Snapdragon 8 Gen 1 vie myös tekoälyn laskentatehon aivan uudelle tasolle parantamalla sitä 400 prosentilla.

Kompaktista koosta huolimatta Xiaomi on saanut puhelimeen todella suuren jäähdytysjärjestelmän. Xiaomi 12:n sisällä on suuri 2600 mm² höyrykammio, joka on paksuudeltaan ainoastaan 0,3 millimetriä. Suuren jäähdytysjärjestelmän ansiosta nopeutetaan lämmön liikkumista ja se alentaa tehokkaasti laitteen lämpötilaa.

Loistavan suorituskyvyn ohella Xiaomi 12 on varusteltuna kahdella laadukkaalla kaiuttimella, jotka luovat yhdessä vakuuttavan stereoäänentoiston. Täysin symmetriset kaiuttimet takaavat mukaansatempaavan kokemuksen musiikkia kuunnellessa tai elokuvista nauttiessa. Äänentoisto on viritetty yhteistyössä Harman Kardonin ääniammattilaisten kanssa ja Xiaomi 12 tukee kehittynyttä Dolby Atmos -tekniikkaa.

Käyttöjärjestelmänä uutuuspuhelimessa on tuorein Android 12, jonka päällä on Xiaomin monipuolinen MIUI 13 -käyttöliittymä. Uusi käyttöliittymä antaa käyttäjille vapauden kustomoida kokemuksen aikaisempaa monipuolisemmin omakseen. Xiaomi 12:lle luvataan myös yksi markkinoiden parhaimmista päivitystuista, sillä puhelin on pitkäaikainen kumppani 3 vuoden Android-päivityksien sekä 4 vuoden tietoturvapäivityksien ansiosta.

Huipputason kamerat

Kamerat ovat Xiaomi 12 -puhelimen keskiössä ja puhelimelta voi odottaa samaa huippuluokan kamerakokemusta kuin Xiaomi 12 Prolta. Xiaomi 12:n takaosassa on kolmoiskamera, jolla onnistuu yksityiskohtaisten kuvien taltioiminen jopa heikossa valaistuksessa.

Pääkamera perustuu laadukkaaseen Sony IMX766 -sensoriin. Kyseessä on 1/1.56 tuuman sensori, jossa on 2.0 mikronin pikselikoko käytettäessä pikseleiden yhdistämistekniikkaa. Pääkameran linssissä on valovoimainen f/1.88-aukko sekä kamerassa on optinen kuvanvakain. Pääkameraa ei ole suunniteltu ainoastaan hyvien kuvien ottamiseen päivänvalossa, vaan sen avulla onnistuu yksityiskohtaiset kuvat hämärässä valaistuksessa.

Toinen kameroista on 13 megapikselin ultralaajakulmakamera laajalla 123 asteen kuvakentällä sekä f/2.4-aukolla varustellulla linssillä. Xiaomi 12 -puhelimen kameroilla onnistuu loistavat muotokuvat uudessa yökuvaustilassa, jolloin saadaan kuvattua kristallinkirkkaita muotokuvia myös heikossa valaistuksessa.

Xiaomi 12 -puhelimen pääkameralla taltioitu kuva.

Xiaomi 12 -puhelimen ultralaajakulmakameralla taltioitu kuva.

Xiaomi 12 -puhelimen kameran kohokohtana on ProFocus-tarkennus, joka pitää kuvattavan kohteen aina tarkkana. ProFocus on tekoälyyn pohjautuva tekniikka, jolla pystytään taltioimaan jopa liikkuva kohde aikaisempaa tarkempana. Liikkeen seuraamisen ohella ProFocus on varusteltu silmän seurannalla, jolloin kamera tunnistaa kuvattavan kohteen silmän ja pitää kohteen aina tarkkana.

Videokuvaajille Xiaomi 12 on loistava valinta, sillä tarkat kamerasensorit luovat jo itsessään huipputason jälkeä. Puhelin tulee jopa 8K-videokuvausta ja erilaiset vlog-tilat helpottavat tarinankerrontaa videoiden avulla.

Selfiekuvat onnistuvat erittäin tarkalla 32 megapikselin tasoisella kameralla, joka tukee myös monipuolisesti erilaisia tekniikoita. Etukamera erottuu muista erityisesti kehittyneellä Selfie Night -kuvaustilalla, joka tuottaa tarkkoja kuvia heikossa valaistuksessa. Tekoälyllä parannetulla muotokuvatilalla saadaan selfiekuviin miellyttävä syvyysterävyys ja HDR-tuki elävöittää kuvia.

Kookas akku latautuu nopeasti

Kompakti koko ei aina tarkoita huonoa akunkestoa, vaan Xiaomi on pakannut kompaktiin pakettiin suuren 4500 milliampeeritunnin akun. Sen ansiosta Xiaomi 12 -puhelimen käyttäjien ei tarvitse huolehtia akun loppumisesta kesken päivän. Jos akku uhkaa kuitenkin loppua, tehokas 67 watin pikalataus pitää huolen nopeasta latauksesta.

67 watin tehoisen langallisen pikalatauksen avulla suuri akku latautuu vain 39 minuutissa tyhjästä täyteen, mikä on juuri sopiva aika esimerkiksi kahvikuppisen äärellä rentoutuessa. Xiaomi 12:n mukana toimitetaan oletusarvoisesti tehokas pikalaturi, joten sellaista ei tarvitse erikseen ostaa.

Langallisen latauksen ohella Xiaomi 12 tukee tehokasta 50 watin langatonta latausta. Voit helposti asettaa puhelimen langattoman latausalustan päälle, jossa puhelin latautuu huomaamatta täyteen. Xiaomi 12:lla onnistuu lisäksi muiden laitteiden lataaminen 10 watin tehoisen käänteisen langattoman latauksen ansiosta. Puhelimen päälle voi asettaa esimerkiksi kuulokkeet tai älykellon, eikä erillisiä latureita enää kaikille laitteille tarvita.

Tutustu Xiaomi 12 -puhelimeen tarkemmin Xiaomin sivuilta tämän linkin takaa.

Xiaomi 12:n tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,28 tuumaa, OLED, Full HD+ (2400 x 1080), 20:9-kuvasuhde, 120 Hz, HDR10+, 1100 nitiä
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
 • RAM-muisti: 8 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 256 gigatavua (UFS 3.1)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 12 + MIUI 13
  • Päivityslupaus: 3 vuotta Android-päivityksiä ja 4 vuotta tietoturvapäivityksiä
 • Takakamera: Kolmoiskamera + salama
  • Pääkamera: 50 MP (Sony IMX766, f/1.88, 1/1.56”, 2.0 μm, OIS)
  • Ultralaajakulma: 13 MP (f/2.4, 12 mm, 123 astetta)
  • Telemakro: 5 MP (50 mm)
 • Etukamera: 32 MP
 • Akku: 4500 mAh, 67 W langallinen pikalataus, 50 watin langaton lataus, 10 watin käänteinen langaton lataus
 • Muuta: Bluetooth 5.2, USB-C, NFC, 5G-yhteydet, sormenjälkilukija näytössä
 • Ääni: Kaksi kaiutinta, Harman Kardon, Dolby Atmos
 • Mitat: 152,7 x 69,9 x 8,16 mm
 • Paino: 180 g
 • Värit: Harmaa, sininen, violetti
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:Sponsoroitu