SponsoroituXiaomi

Xiaomi 13 ja Xiaomi 13 Pro ovat mobiilikuvauksen mestariteoksia – näin Xiaomin ja Leican kamerayhteistyö näkyy uutuuspuhelimissa

Xiaomi 13 Pro ja Xiaomi 13

Xiaomi 13 -sarja vie kuvauskokemuksen uudelle tasolle yhdessä saksalaisen kameravalmistaja Leican kanssa. Xiaomi 13 ja Xiaomi 13 Pro ovat varusteltuna Leicalle ominaisilla ammattimaisilla optisilla linsseillä sekä useilla laskenta- ja ohjelmisto-ominaisuuksilla, jotka täydentävät kokemusta.

Markkinoiden parhaimpien kameraominaisuuksien ohella Xiaomi 13 -puhelimissa on myös muita vaikuttavia toteutuksia. Puhelimissa on tehokas Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri, jopa 120 watin pikalataus, kirkkaat AMOLED-näytöt sekä huolellisesti viimeistelty IP68-luokituksen mukainen vedenkestävä rakenne.

Suomessa Xiaomi 13 Pro on saatavilla 12 + 256 gigatavun muistiversiossa 1299 euron suositushinnalla. Puhelimesta on kaksi väriversiota, jotka ovat tyylikkäät keraamiset musta ja valkoinen. Xiaomi 13 on vastaavasti saatavilla 8 + 256 gigatavun muistiversiossa 999 euron suositushinnalla. Puhelimesta on tarjolla väriversiot musta ja vihreä.

Xiaomi 13 -sarjan puhelimen voi käydä hankkimassa itselleen Xiaomin virallisien verkkosivujen kautta alapuolella olevan linkin takaa.

Xiaomin ja Leican yhteistyö mestariteoksien takana

Xiaomi 13 Pro

Xiaomi 13- ja Xiaomi 13 Pro -puhelimissa kamerajärjestelmien kaikki osat lähtien laitteistosta, kuvanlaatuun ja aina käyttöliittymäsuunnitteluun on luotu yhteistyössä Leican kanssa. Xiaomin ja Leican yhteistyön tuloksena saadaan aikaiseksi ammattitason kuvauskokemus myös älypuhelimiin.

Molemmissa uutuuspuhelimissa on kolmoiskamera, joista jokaisessa on Leican optiset linssit. Leican linsseissä hyödynnetään pinnoitetta, joka estää heijastukset ja niissä on mustepinnoitetekniikka, joka parantaa valon läpäisykykyä. Kehittyneet linssit mahdollistavat selkeiden valokuvien ottamisen mihin aikaan tahansa päivästä tai yöstä.

Xiaomi 13 Prossa oleva kehittynyt Leica Vario-Summicron 1.19-2.2/14-75 ASPH. – kamerajärjestelmä kattaa polttovälit 14-75 mm. Pääkamerana toimii erittäin suuri 1 tuuman kokoinen 50 megapikselin IMX989-sensori, jossa on 23 mm polttovälillä ja valovoimaisella f/1.9-aukolla varusteltu linssi. Kyseessä on Leican ammattikäyttöön tarkoitettu optinen linssi.

IMX989-sensori on suurin koskaan älypuhelimeen mahdutettu kamerasensori, joka takaa kuville laajan dynaamisen alueen, mahdollisuuden taltioida valoa aikaisempaa enemmän sekä loistavan väritaltioinnin. Xiaomi 13 Pron kamera paljastaa kaikki pienet yksityiskohdatkin.

Toinen kameroista on 14 mm polttovälin linssillä varusteltu 50 megapikselin ultralaajakulmakamera, jonka kaverina on 75 mm polttovälin tarjoava 50 megapikselin telekamera. Kyseessä on Leicalle klassinen polttoväli, joka tekee muotokuvista vähemmän vääristyneitä ja se korostaa kuvattavaa kohdetta.

Xiaomi 13 Pron 75 mm telekamerassa on myös niin sanottu kelluva tarkennusobjektiivi, joka on suunniteltu samalla tavalla kuin SRL-linssit. Se jakaa kuusi linssiä innovatiivisesti kahteen ryhmään, joista kolmella takalinssillä on erittäin vahva tarkennuskyvykkyys ja ne voivat kellua objektiiviryhmän sisällä. Tämän avulla saavutetaan laaja tarkennusalue 10 senttimetristä aina äärettömään asti. Puhelimen telekamera mahdollistaa zoomauskuvien ohella myös terävät lähikuvat. Xiaomi 13 Pron optinen zoomausalue on 0.5x-1x-3.2x.

Xiaomi 13

Xiaomi 13 -puhelimessa optinen zoomausalue on 0.6x-1x-3.2x, joten se ei kalpene Xiaomi 13 Pron rinnalla. Puhelimeen on laitettu 50 megapikselin tasoinen pääkamera, joka tarjoaa f/1.8-aukolla sekä 23 mm polttovälillä varustellun Leican kehittämän 7-osaisen linssin. Puhelimessa on myös laadukas 75 mm 10 megapikselin teleobjektiivi. Optisesti vakautettu telekamera mahdollistaa erinomaiset muotokuvat sekä 3,2-kertaisen zoomauksen.

Leica-optimoinnit yltävät myös 12 megapikselin ultralaajakulmakameraan asti, jossa on f/2.2-aukolla ja 15 mm polttovälillä varusteltu linssi. Molemmat Xiaomi 13 -sarjan puhelimet ovat varusteltu lisäksi erittäin tarkalla 32 megapikselin selfiekameralla, joka mahdollistaa yksityiskohtaiset kuvat jokaisessa tilanteessa.

Leica-optimoinnit vievät kokemuksen uudelle tasolle

Xiaomi 13- ja Xiaomi 13 Pro -puhelimet pitävät sisällään laajan valikoiman yksityiskohtaisia kamera-asetuksia, jotka vievät kokemuksen uudelle tasolle ja ilahduttavat valokuvaajia. Leican laitteistotason ratkaisujen ohella syvällistä yhteistyötä on jatkettu myös kuvaprosessoinnin ja ohjelmistojen osalta.

Käyttäjät voivat valita kahdesta eri valokuvaustyylistä – puhelimet tarjoavat Leica Authentic Look- ja Leica Vibrant Look -kuvaustilat, jotka tuovat kuviin Leica-elämystä. Uusittu kameran käyttöliittymä on myös houkuttelevampi ja helppokäyttöisempi, joka pitää sisällään Leica-suodattimet, Leican vesileiman sekä klassisen Leican suljinäänen.

Leica Authentic Look jäljittelee vahvasti Leica-tyyliä säilyttäen todellisen kontrastin kuvan valon ja tumman sävyn sekä tarkan valkotasapainon välillä, välttäen merkittävää valon ja värin vääristymistä. Tässä tilassa otettuja kuvia voidaan käyttää suoraan, mutta ne jättävät myös tilaa jälkikäsittelylle.

Leica Vibrant Look on kuvaustyyli, joka säilyttää tarkkuuden ja hillityn värimaailman samalla kun se tekee maltillisia kirkkaus- ja värikylläisyyden säätöjä. Näiden avulla kuvista saadaan kirkkaita ja esille tulee teräviä varjoja, sekä eloisia värejä, mikä tekee kuvista sopivampia eloisiin kuvaustilanteisiin.

Leica Authentic Look ja Leica Vibrant Look ovat päivitetty tukemaan P3-väriavaruutta, joka taltioi 25 prosenttia enemmän värejä sekä parantaa merkittävästi punaista ja vihreää sävyä. Tämä tekee Xiaomi 13 -puhelimista täydellisen kumppanin vuorokauden kauneimpien hetkien tallentamiseen.

Xiaomi 13 Pro

Xiaomi Imaging Engine -kuvausmoottorin avulla Xiaomi 13 ja Xiaomi 13 Pro pitävät sisällään markkinoiden vahvimmat laskennalliset valokuvausominaisuudet. Valokuvausnopeuden parantamisen ohella, puhelimet voivat myös tarkentaa automaattisesti tiettyihin liikkeessä oleviin kohtaisiin Xiaomi ProFocus -ominaisuuden avulla, joka parantaa yleistä käyttökokemusta entisestään.

Puhelimissa on erinonomaiset kuvaoptimoinnit ja ne mahdollistavat kuvausparametrien manuaalisen säätämisen pro-tilassa.

Xiaomi 13 Pro tukee 10-bittistä RAW DNG -kuvausta ja Adoben luomia väriprofiileja, mikä mahdollistaa ammattilaisille aikaisempaa monipuolisemman kokemuksen yhdessä Adobe Photoshopin ja Adobe Lightroomin kanssa.

Xiaomi 13- ja Xiaomi 13 Pro -puhelimet vievät myös videokuvauskokemusta eteenpäin. Puhelimet ovat poikkeuksellisen monipuolisia työkaluja videokuvaajille.

Molemmat puhelimet antavat käyttäjälle mahdollisuuden hyödyntää Dolby Visionin mukanaan tuomia eloisia värejä, terävää kontrastisuhdetta ja rikkaita yksityiskohtia. Tuettuna on 4K Ultra Night -yökuvaus sekä HyperOIS-kuvanvakautus pitää videon poikkeuksellisen vakaana.

Xiaomi 13 -puhelimissa on myös monipuoliset Leican filtterit, joilla pystytään hienosäätämään kuvien värimaailmaa. Filttereitä löytyy useita, jotka mahdollistavat tyylikkäät mustavalkokuvat, luonnolliset värit, suuren kontrastin sekä värikkäät yksityiskohdat.

Mestariteoksien taustalla kärkitekniikoita

Xiaomi 13 Pro

Xiaomi 13 -sarjan puhelimia voidaan kuvailla mobiilikuvauksen mestariteoksiksi, sillä vastaavaa Leica-optimoitua kuvauskokemusta eivät muut älypuhelimet pysty tarjoamaan. Ammattitason kuvauksen taustalla on myös paljon markkinoiden kärkitekniikoita, jotka mahdollistavat uskomattoman kokemuksen. Xiaomi 13 ja Xiaomi 13 Pro eivät siis kalpene kilpailijoille myöskään muilla osa-alueilla.

Suorituskyvystä on vastaamassa markkinoiden tehokkain Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri, jonka uusi arkkitehtuuri mahdollistaa paremman suorituskyvyn ja pienemmän virrankulutuksen. Snapdragon 8 Gen 2 parantaa suorituskykyä 37 prosentilla ja vähentää virrankulutusta 47 prosentilla. Xiaomi 13 -puhelimet pitävät sisällään myös poikkeuksellisen tehokasta LPDDR5X-RAM-muistia sekä huippunopeaa UFS 4.0 -tallennustilaa.

Xiaomi 13 Prossa on lisäksi uraauurtava Xiaomi Surge -akunhallintajärjestelmä, joka vastaa tehokkaasta 120 watin pikalatauksesta. Puhelimen suuri 4820 milliampeeritunnin akku latautuu täyteen ainoastaan 19 minuutissa. Tuettuna on myös tehokas 50 watin langaton lataus, jolla onnistuu lataus vaivattomasti.

Xiaomi 13

Näytöt ovat myös markkinoiden kärkeä. Xiaomi 13 Prossa on erittäin tarkka 6,73 tuuman kokoinen AMOLED-paneeli, jossa on ammattitason värihallinta, erittäin korkea 1900 nitin kirkkaus sekä LTPO-tekniikkaa, jonka avulla Adaptive Sync Pro -ratkaisu pystyy säätämään virkistystaajuutta 1-120 hertsin välillä virrankulutuksen optimoimiseksi. Xiaomi 13 pitää sisällään kompaktin 6,36 tuuman Pro HDR -näytön, joka tarjoaa samoja teknisiä vahvuuksia.

Xiaomi 13 ja Xiaomi 13 Pro ovat myös IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestäviä, joten laitteita voi käyttää huoletta. Käyttöjärjestelmänä uutuuspuhelimissa toimii Googlen uusin Android 13, jonka kokemusta rikastuttamassa on monipuolinen MIUI 14 -käyttöliittymä. Xiaomi tarjoilee uutuuksille vakuuttavan päivitystuen, joten puhelimet saavat 3 vuotta Android-versiopäivityksiä sekä 5 vuoden ajan tietoturvapäivityksiä. Xiaomi 13 -puhelimet ovat luotu pitkäaikaisiksi kumppaneiksi.

Tutustu Xiaomi 13 -sarjan puhelimiin tarkemmin Xiaomin sivuilta tämän linkin takaa!

SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

    Kommentoi

    Lisää aiheesta:Sponsoroitu