XiaomiYleinen

Xiaomi esitteli 30 watin langattoman latauksen – Tulossa ensimmäisenä Mi 9 Pro 5G -puhelimeen

Xiaomi kutsuu uutta lataustekniikkaa nimellä Mi Charge Turbo

Xiaomi on kertonut tänään Kiinassa neljästä uudesta innovaatiosta, jotka liittyvät langattomaan lataukseen. Tärkein uutinen on markkinoiden ensimmäinen 30 watin nopea langaton lataus, joka tukee myös nopeaa käänteistä latausta. Uusi latausteknologia tullaan näkemään ensimmäisen kerran pian julkaistavassa Xiaomi Mi 9 Pro 5G -älypuhelimessa, jonka rinnalla esitellään myös kaksi aivan uutta langattoman latauksen lisälaitetta.

Lisäksi Xiaomi on ilmoittanut perustavansa langattoman lataamisen liittoutuman johtavien yrityksien kanssa edistääkseen langattoman latauksen vaikutusta joka päiväisessä arjessa. Xiaomi on esitellyt Kiinassa myös ensimmäisen kerran 40 watin langatonta lataustekniikkaa, jonka pyrkimyksenä on vahvistaa 5G-aikakautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomin uusi 30 watin lataustekniikka perustuu 4:1-arkkitehtuuriin ja verrattuna aikaisempaan 20 watin langattoman latauksen 2:1-arkkitehtuuriin, niin uusi 4:1-tuteutus parantaa tehokkuutta ja vähentää lataamisen aikana syntyvää lämpöä. Xiaomin mukaan 30 watin langaton lataus voi ladata 4000 milliampeeritunnin akun nollasta 50 prosentin varaustasoon vain 25 minuutissa. Tyhjästä täyteen 30 watin langaton lataus pystyy akun lataamaan vain 69 minuutissa.

Uusi langatonlataustekniikka tukee myös käänteistä latausta, jossa on tuplattu latauksen tehokkuus jopa 10 wattiin aikaisemmasta 5 watin käänteisestä lataamisesta. 30 watin langattomassa lataamisessa Xiaomi hyödyntää myöskin Bluetooth-yhteyttä, jonka avulla kerrotaan vähennettävän latauksen katkeamisen mahdollisuutta sekä se parantaa yleistä vakautta. Bluetoothin lisäetuina kerrotaan olevan myös ajan ja akunvarauksen kommunikointi laitteiden välillä.

Xiaomi kertoo tulevan Mi 9 Pro 5G -puhelimen tukevan neljää erilaista lataustekniikkaa. Puhelimessa nähdään muun muassa langallinen nopea lataus, 30 watin langaton lataus, OTG-käänteinen lataus sekä langaton käänteinen lataus. Lisäksi Mi 9 Pro 5G -puhelimella voidaan käyttää samanaikaisesti langallista lataamista sekä käänteistä lataamista.

Kiinassa Xiaomi on esitellyt myös kaksi aivan uutta langattoman latauksen lisälaitetta. 30 watin langattomassa lataustelineessä on jäähdytysjärjestelmä ja 20 watin langaton latausalusta siirtää muun muassa älypuhelimen lataustilan ja ajan uuden siirtotekniikan avulla. Xiaomi on myös esitellyt täysin uutta 100 watin langallista lataustekniikkaa, joka lataa tyhjästä täyteen 4000 milliampeeritunnin akun vain 17 minuutissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Xiaomin lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi