HuaweiYleinen

Huawei julkaisee Mate30-puhelimien rinnalla ensi viikolla myös uuden älykellon ja älytelevision

Huawei Watch GT 2 julkaistaan ensi viikolla.

Huawei on jo aikaisemmin vahvistanut, että yhtiö tulee julkaisemaan 19. syyskuuta Saksan Münchenissä uudet Mate30-malliston älypuhelimet, joita odotetaan ainakin kaksin kappalein. Uutuuspuhelimien odotetaan kantavan nimiä Mate30 ja Mate30 Pro, joiden lisäksi saatetaan nähdä myöskin Mate30 Lite -puhelin keskihintaluokkaan.

Uusien Mate30-puhelimien rinnalla tullaan näkemään myös muutamia uusia tuotteita eri tuotekategorioihin. Yksi julkaistavista tuotteista tulee olemaan Huawei Watch GT 2, joka tulee tarjoamaan päivitetyn tekniikan sekä designin. Alun perin Huawei julkaisi viime vuonna ensimmäisen sukupolven Watch GT -älykellot ja nyt on luvassa uusi versio. Kellosta on nähty jo viime viikkoina useita vuotoja ja kuvia, joten kellosta on varsin laajasti jo tietoja. Lisäksi Huawei on jo vahvistanut, että Watch GT 2 tulee saamaan uuden IFA 2019 -messuilla julkaistun Kirin A1 -järjestelmäpiirin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Watch GT 2 -kelloon odotetaan myös uudempaa Bluetooth-tekniikkaa, kaiutinta sekä mikrofonia. Vuotojen mukaan kellossa tullaan näkemään myös 445 milliampeeritunnin akku. Huawein odotetaan julkaisevan kaksi versiota kellosta, jotka ovat Sport ja Classic.

Toinen ensi viikolla julkaistava tuote on Huawein omaa brändiä kantava älytelevisio. Kiinalaisen JD.com -verkkokaupan mukaan Huawei Smart Screen TV tullaan julkaisemaan juurikin Münchenissä 19. syyskuuta. Aikaisemmin Huawein tytärbrändi Honor julkaisi jo oman Honor Vision -televisionsa ja nyt Huawein älytelevision odotetaan olevan pitkälti vain uudelleen brändätty laite. Erikoisuutena älytelevisiossa on Huawein oma HarmonyOS -käyttöjärjestelmä sekä pop-up-kameratoteutus.

Huawei tulee julkaisemaan uusia puhelimia, televisioita sekä älykelloja Euroopassa siis 19. syyskuuta 2019. Toistaiseksi varsinkin puhelimien kohtalo on suurin kysymysmerkki, sillä Huaweilla ei ole oikeutta käyttää Mate30-malleissa Google Playtä tai Googlen muita palveluita.

Lähde: Huawei Mobile (Twitter), JD.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei