XiaomiYleinen

Xiaomi esitteli alle 25 euron hintaisen Mi Band 5 -aktiivisuusrannekkeen Kiinassa – julkaistaan pian myös globaalisti

Erityisesti älypuhelimistaan hyvin tunnettu Xiaomi on julkaissut tänään kotimarkkinoillaan Kiinassa viidennen sukupolven Xiaomi Mi Band 5 -aktiivisuusrannekkeen. Uutuuslaitteeseen on tuotu paljon uusia ominaisuuksia, toteutuksia sekä parannuksia. Xiaomin mukaan Mi Band 5 tullaan julkaisemaan myös globaalisti, mutta tarkkaa aikataulua sille ei ole vielä annettu.

Xiaomi Mi Band 5 (globaalisti Mi Smart Band 5) on varusteltuna pitkälti tutulla ulkoisella toteutuksella, mutta nyt näyttö on suurentunut 0,95 tuumasta 1,1 tuumaan. Xiaomi hyödyntää laitteessa AMOLED-värinäyttöä, jonka kirkkaus yltää jopa 450 nitiin, joka takaa hyvän katselukokemuksen. Näyttöä on suojaamassa myös 2,5D-lasipinta, joka pitää naarmut loitolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Itse laitteen ranneke on TPU-materiaalia, joka on GB/T 26572-2011 -sertifikaatin mukainen sekä myös yhteensopiva Euroopan RoHS-standardin mukaisesti. Ranneke on tarjolla kahdeksassa tyylikkäässä väriversiossa, jotka ovat musta, sininen, vaaleanpunainen, oranssi, violetti, keltainen ja vihreä. Itse Mi Band 5 tukee myös rannekkeiden väreihin sopivia teemoja sekä yli sataa muuta erilaista teemaa.

Xiaomi on laittanut aktiivisuusrannekkeeseen PPG-syketunnistimen ja nyt sykkeentunnistusalgoritmi on optimoitu tukemaan kokopäiväistä sykkeenmittausta. Xiaomin mukaan uuden syketunnistimen keräämä data on myös selvästi luotettavampaa kuin aikaisemman sukupolven malleissa. Xiaomi on myös panostanut unenseurantaan, sillä nyt Mi Band 5:n unenseurannan kerrotaan olevan jopa 40 prosenttia tarkempaa. Mi Band 5 -rannekkeessa on myös sisäänrakennettu PAI-aktiivisuusmittari, joka laskee käyttäjän sykkeen tason tietyllä algoritmilla sekä tarjoaa käyttäjille hyödyllisiä tietoja harjoituksista.

Naiskäyttäjille Mi Band 5 -rannekkeeseen on tuotu myös kuukautiskierron ennustustoiminto. Lisäksi kellossa on stressinvalvontatoiminto, joka neuvoo käyttäjiä muun muassa hengittämisessä, levossa sekä rentoutumisessa. Kellon yksi uusista ominaisuuksista on myös kameran etälaukaisin, joten Mi Band 5:lla voidaan etäohjata puhelimen kameraa ottamaan kuvan.

Akunkestoksi Xiaomi on luvannut laitteelle jopa 14 päivää 125 milliampeeritunnin akun avustuksella. Laitteeseen on tuotu myös täysin uusittu magneettinen laturi, joka on aikaisempaa helpompi yhdistää rannekkeeseen. Mi Band 5:n NFC-version avulla ranneketta voidaan käyttää muun muassa maksamiseen tai vastaaviin toimintoihin myöhemmin elokuussa tarjolle tulevan päivityksen jälkeen. Lisäksi kellossa on myös XiaoAI-avustaja, jolla voidaan ohjata, vaikka älykotilaitteita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinassa Xiaomi Mi Band 5 on tulossa myyntiin 18. kesäkuuta kahdessa mallissa, joista ilman NFC:tä varusteltu malli maksaa 198 juania, eli noin 25 euroa, kun taasen NFC:llä varusteltu versio vastaavasti maksaa 229 juania, eli noin 28,50 euroa. Globaalisti Mi Band 5 tullaan Xiaomin mukaan julkaisemaan myöhemmin.

Xiaomi Mi Band 5 / Mi Band 5 NFC

 • Näyttö: 1,1 tuuman AMOLED-värinäyttö
 • Paino: 11.9 g / 12.1 g
 • Mitat: 46,95 x 18,15 x 12,45 mm
 • Vedenkesto: 5 ATM
 • Akku: 125 mAh
 • RAM ja ROM: 512 Kt ja 16 Mt
 • Bluetooth-versio: Bluetooth 5.0 BLE
 • Materiaalit: Muovi (kello) ja TPU (ranneke), 2,5D lasi etuosassa
 • Muuta: Värinämoottori
 • Järjestelmän kielet: Kiina ja Englanti
 • Yhteensopivuus: Android 5.0 tai iOS 10.0 tai uudempi

Lähde: Xiaomin lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi