XiaomiYleinen

Xiaomi esitteli Redmi 12C -puhelimen globaaleille markkinoille – myyntiin Suomessa 149 euron hintaan

Redmi 12C

Xiaomi esitteli jo kotimarkkinoillaan Kiinassa viime vuoden viimeisenä päivänä Redmi 12C -älypuhelimen, mutta nyt sama puhelin on julkaistu globaalisti. Redmi 12C on perustason älypuhelin, joka on saatavilla ensi viikosta alkaen myös Suomessa.

Redmi 12C tulee saatavilla Suomessa 13. maaliskuuta. Hinnaksi on kerrottu 149 euroa 3 + 64 gigatavun muistiversiossa. Xiaomin mukaan saataville tulee kaksi väriversiota, jotka ovat harmaa Graphic Grey sekä sininen Ocean Blue. Puhelinta myydään DNA:n, Elisan, Euronicsin, Gigantin, Powerin, Telian, Veikon Koneen ja Verkkokauppa.comin kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällainen on Redmi 12C

Redmi 12C on valmistettu kokonaan muovista lukuun ottamatta näyttölasia. Puhelimen mitoiksi on kerrottu 168,76 x 76,41 x 8,77 millimetriä ja painoa on 192 grammaa. Xiaomi esitteli puhelimen peräti neljässä väriversiossa, jotka ovat violetti, mintunvihreä, tummansininen sekä musta.

Näyttö on kooltaan 6,71 tuumaa ja se perustuu LCD-tekniikkaan. Näytössä on HD+ -tarkkuus, eli 1650 x 720 pikseliä. Xiaomi on kertonut näytön tarjoavan hieman erikoisen 20.6:9-kuvasuhteen sekä 500 nitin kirkkauden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä Helio G85 -järjestelmäpiiri, joten kyseessä on 4G-puhelin. Redmi 12C tarjoilee 3, 4 tai 6 gigatavua RAM-muistia (LPDDR4X) sekä 32, 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa (eMMC 5.1). Puhelimeen voidaan asettaa myös muistikortti aina yhteen teratavuun asti.

Kameroita on takaosassa kaksi kappaletta, joista tärkein on 50 megapikselin pääkamera. Toinen kameroista on 2 megapikselin syvyyskamera. Etuosaan on saatu 5 megapikselin kamera selfiekuvia varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 10 watin teholla micro-USB-laturilla. Muita puhelimen ominaisuuksia ovat voimakas kaiutin sekä perinteikäs 3,5 millimetrin kuulokeliitin. Käyttöjärjestelmänä on Android 12, jonka päällä hyrrää MIUI 13 -käyttöliittymä.

Lähde: Xiaomin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi