XiaomiYleinen

Xiaomi hyppäsi Samsungin tasolle päivityslupauksessa – Saavatko myös Xiaomi 13T -puhelimet 4 + 5 vuotta päivityksiä?

Redmi K60 Ultra

Kiinalaisvalmistajat ovat yleisesti olleet puhelimien päivityslupauksien kanssa hieman jäljessä, mutta parannusta on nähty paljon viimeisen parin vuoden aikana. Samsung on tunnettu Android-maailmassa yhdestä parhaimmista lupauksistaan, joka kattaa 4 vuoden ajan Android-versiopäivityksiä sekä 5 vuoden ajan tietoturvapäivityksiä. Nyt Xiaomi on parantanut lupaustaan uutuuspuhelimen osalta.

Viime viikolla esitellyn Redmi K60 Ultran on kerrottu saavan vähintään 4 suurta Android-versiopäivitystä sekä 5 vuoden ajan tietoturvapäivityksiä. Kyseessä on sama lupaus, jonka Samsung antaa monille puhelimilleen, eli nyt markkinoiden kärkeä. Asiasta on ilmoitettu Xiaomin virallisella Redmi-brändin Weibo-sivulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toki kyseessä on edelleen vain Kiinan markkinoille suunnattu laite, joten päivityslupaus ei koske nykyisiä globaalisti myynnissä olevia puhelimia. Xiaomin on kerrottu julkaisevan pian kuitenkin globaalisti uudet Xiaomi 13T- ja Xiaomi 13T Pro -älypuhelimet, joista jälkimmäinen on lähes sama laite kuin Kiinassa esitelty Redmi K60 Ultra.

Kiinassa tehty ilmoitus aikaisempaa paremmasta päivityslupauksesta saattaa siis koskea myös tulevia Xiaomi 13T -sarjan puhelimia. Asiaa ei ole vielä vahvistettu, mutta se voisi olla hyvinkin loogista. Aikaisemmin Xiaomi on luvannut kalleimmille puhelimilleen korkeintaan 3 + 4 tai 3 + 5 vuoden päivityslupauksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Redmi K60 Ultra on huippupuhelin, jossa on IP68-luokiteltu rakenne. Puhelimen tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä Dimensity 9200+ -järjestelmäpiiri, RAM-muistia on peräti 24 gigatavua sekä 5000 milliampeeritunnin akkua ladataan 120 watin teholla. Xiaomi 13T Pro tulee olemaan pohjimmiltaan sama laite, mutta siinä on huhujen mukaan paremmat kamerat sekä Leica-brändäys.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Erittäin hyvä uutinen Xiaomilta 👍. Toivottavasti Motorola vihdoin seuraa perässä? 🙏 Motorola on itse onnistunut tuhoamaan G-sarjansa lupaamalla niille vain yhden ainoan Android päivityksen. Nyt kun tulee pian Gx4 sarjalaiset niissä on Android 13 ja ensi vuoden puolella tulee sitten A14 eikä mitään muuta… PAITSI JOS vihdoin alkavat lupaamaan 2 Android päivitystä, mikä olisi jo merkittävä parannus. Ja EDGE sarjassa tulisi olla vähintään 3 Android päivitystä lupaus. Xiaomi voisi myös parantaa halvempien mallien päivitystukea. Niin ja myös Honor kautta linjan.
    Enkä haluaisi olla tilanteessa jossa olisi ikäänkuin pakotettu ostamaan Samsungin puhelimia (A sarja) niitä vuonna 2023 painavia ja paksuja, joissa suuret mustat näytönreunukset sekä hitaat lataukset ja usein tulevat valitettavasti Exynos piireillä.

  2. Niin siis kaikille innokkaille tiedoksi, että Xioami ei tarjoa päivityksiä edes vuoden vanhoihin puhelimiin kuin satunnaisesti. 11 ultra puhelimeen tuli viime vuoden aikana tasan yksi Android tietorurvapäivitys ia sama tämän vuoden osalta. Xioami toiminta venäjän suhteen myös kannattaa pitää mielessä ja itselle tämä on ensimmäinen ja viimeinen tätä merkkiä

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi