XiaomiYleinen

Xiaomi julkaisi MIUI 12 -käyttöliittymän globaalisti – näille puhelimille se on tulossa ladattavaksi

Xiaomi esitteli jo huhtikuun lopulla kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden MIUI 12 -käyttöliittymän ja nyt se on julkaistu myös globaaleille markkinoille. Päivitetyssä käyttöliittymässä on täysin uusi ilme, monia innovatiivisia animaatioita sekä monia uusia ominaisuuksia. Uusi päivitys on tulossa kesällä saataville kymmenille Xiaomin älypuhelimille.

MIUI 12 -käyttöliittymään Xiaomi on tuonut parempaa tietoturvaa, joka suojaa erityisesti käyttäjien tietoja. Lisäksi Xiaomi on parantanut myös ilmoituksia siitä, millaisia palveluita kukin sovellus käyttää. MIUI 12:n yksi tuoreimmista ominaisuuksista on tilapalkkiin ilmestyvä ilmoitus siitä, jos jokin sovellus käyttää taustalla esimerkiksi kameraa, sijaintia tai mikrofonia. Ilmoitusta napauttamalla käyttäjät pääsevät myös muokkaamaan lupa-asetuksia, jonka avulla pystytään estämään epäilyttävät taustatoiminnat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivityksen mukana MIUI 12 antaa myös käyttäjille paremman hallinnan käyttöoikeuksin suhteen, sillä käyttäjät voivat antaa sovelluksille tarkemmin käyttöoikeuksia. Lisäksi tietoturvaa on viety myös valokuvia jaettaessa eteenpäin, sillä nyt kuvien sijaintitiedot sekä metadata voidaan poistaa ennen kuvien jakamista eteenpäin.

Xiaomi kertoo MIUI 12 -käyttöliittymän suunnittelun ja animaatioiden inspiraation tulevan luonnosta. Käyttöliittymä on uudistettu pitkälti kokonaan ja hiottu uusien animaatioiden avulla. Xiaomin mukaan käyttöliittymä havainnollistaa tietoja nyt aikaisempaa intuitiivisemmin ja monet asiat esitetään grafiikoiden avulla. MIUI 12 pitää sisällänsä myös Super-taustakuvat -ominaisuuden, joka yhdistää Always-on-display, lukitusnäytön sekä aloitusnäytön taustakuvat yhdeksi tyylikkääksi kokonaisuudeksi.

MIUI 12 on saanut myös uudistetun moniajo-ominaisuuden, sillä nyt käyttöliittymä tukee kelluvia ikkunoita. Jos esimerkiksi tekstiviesti saapuu laitteeseen, niin siihen voi vastata pienemmässä ikkunassa keskeyttämättä aikaisempaa toimintaa. MIUI 12 pitää sisällänsä myös ultra-akunsäästötilan, jonka avulla virtaa kuluttavia ominaisuuksia voidaan rajoittaa, jotta laitteen valmiusaika pitenisi. Xiaomin mukaan akunsäästötila ei kuitenkaan vaikuta puheluihin, viesteihin tai verkkoyhteyksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi on panostanut myös päivitettyyn tummaan tilaan, joka tekee käyttöliittymästä aikaisempaa siistimmän ja sitä tukevat nyt Xiaomin omat sovellukset, järjestelmäsovellukset sekä kolmansien osapuolten sovellukset. Xiaomin mukaan tumma tila tarjoaa myös erinomaisen käyttökokemuksen heikossa valaistuksessa.

Globaaleilla markkinoilla MIUI 12 tuo mukanaan vihdoin myös sovellusvalikon, joka MIUI:sta on puuttunut pitkään. Sovellusvalikko on nähty aikaisemmin Xiaomin Poco-puhelimissa ja nyt se tuodaan osaksi MIUI 12 -käyttöliittymää. Xiaomin mukaan sovellusvalikko tekee aloitusnäytöstä puhtaamman ja siistimmän, sillä sovellukset siirtyvät nyt sovellusvalikon sisälle.

Xiaomi on vahvistanut myös MIUI 12 -käyttöliittymän alustavan käyttöönottosuunnitelman, joka on nähtävillä alapuolella. Kesäkuussa päivitys tulee tarjolle muutamille puhelimille, jonka jälkeen käynnistyy vasta laajempi käyttöönotto. MIUI 12:n beetatestauksen on kerrottu alkavan jo ensi viikolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kesäkuussa päivityksen saavat:

 • Mi 9/ Mi 9T/ Mi 9T Pro/ Redmi K20/ Redmi K20 Pro

Myöhemmin päivityksen saavat myös:

 • Redmi Note 7/ Redmi Note 7 Pro/ Redmi Note 8 Pro/ Redmi Note 9/
 • POCOPHONE F1/ POCO F1/ Mi 10 Pro/ Mi 10/ POCO F2 Pro/ POCO X2/ Mi 10 Lite/ Mi Note 10/ Mi 8/ Mi 8 Pro/ Mi MIX 3/ Mi MIX 2S/ Mi 9 SE/ Mi 9 Lite/
 • Redmi Note 7S /Mi Note 3/ Mi MIX 2/ Mi MAX 3/ Mi 8 Lite/ Redmi Y2/ Redmi S2/ Redmi Note 5/ Redmi Note 5 Pro / Redmi 6A/ Redmi 6/ Redmi 6 Pro/ Redmi Note 6 Pro/ Redmi Y3/ Redmi 7/ Redmi 7A/ Redmi Note 8/ Redmi Note 8T/ Redmi 8/ Redmi 8A/ Redmi 8A Dual/ Redmi Note 9s/ Redmi Note 9 Pro/ Redmi Note 9 Pro Max/ Mi Note 10 Lite

Lähde: Xiaomin lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

 1. Jaa.a..olen juuri ostanut Xiaomi mi 10 pron, mobiilinetti ei juurikaan toimi. Avaa vain noin joka kolmannen verkkosivun, pankkia ei voi käyttää eikä myöskään lukea lehtiä, ainoa avautuva lehtisofta näyttää olevan Iltalehti. Eihän tällaisella puhelimella oikeastaan ole mitään käyttöä, ainakin minulle puhelin on nettisurffailua varten..DNA josta ostin ei osaa neuvoa, ei asiakaspalvelu eikä myymälä (Ratina Tre), neuvoivat mistore.fi in joka ei kuulemma ota kantaa DNA n myyntiin puhelimiin..huono homma, varokaa molempia. Tuntee tulleensa huijatuksi..
  Jorma Siltanen, [email protected], 050 3500137
  Terveisin Jorma Siltanen

  1. Et ilmeisesti osaa käyttää puhelintasi. Voisit tutustua käyttöohjeisiin, tahi vaikka opetella android käyttöjärjestelmää hieman pintaa syvemmältä. Jos kiinnostaa niin voit vaihtaa kernelit, ajurit, käyttöjärjestelmän.

 2. Taitaapi jormalla olla nyt itsellään pientä tietotekniikan ymmärtämisen puutos tilaa sillä kyllä täällä päin sama puhelin porskuttaa aivan kuin priimaa

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi