RedmiYleinen

Xiaomi julkaisi uudet mielenkiintoiset Redmi Note 9 Pro- ja 9 Pro Max -älypuhelimet

Xiaomin tytärbrändi Redmi on julkaissut tänään Intian markkinoilla uudet Redmi Note 9 Pro- ja Redmi Note 9 Pro Max -älypuhelimet, joista molemmat asettuvat keskihintaluokkaan. Lisäksi uutuuspuhelimissa on huippupuhelimista tuttuja ominaisuuksia tuotu aikaisempaan edullisempaan kategoriaan. Molemmat uutuuspuhelimet ovat pitkälti identtisiä, mutta Max-versiossa on hieman kehittyneemmät kamerat sekä lataustekniikat.

Molemmissa uutuuspuhelimissa on 6,67 tuuman näyttöpaneeli, jossa on 20:9-kuvasuhde sekä Full HD+ -tarkkuus. Näytössä on myös etukameraa varten tehty reikä. Xiaomi on laittanut näyttöä suojaamaan myös Gorilla Glass 5 -lasipinnan. Molemmissa puhelimissa tehoista vastaa Qualcommin kehittämä Snapdragon 720G -järjestelmäpiiri, joka on siis edelleen 4G-modeemilla varusteltu. Redmi Note 9 Pro -puhelimissa ei ole tukea 5G-yhteyksille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

RAM-muistia uutuuspuhelimissa on 6 tai 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa löytyy 64 tai 128 gigatavua. Xiaomi hyödyntää puhelimissa nopeaa UFS 2.1 -tallennustilaa, jonka lisäksi molemmista löytyy paikka microSD-muistikortille.

Kamerapuolella Redmi Note 9 Pro- ja 9 Pro Max -puhelimien välillä on suurimmat eroavaisuudet, vaikka molemmissa on neloiskamera. Redmi Note 9 Pro -puhelimessa on 48 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 5 megapikselin makrokamera sekä 2 megapikselin syvyysterävyyskamera. Redmi Note 9 Pro Max -puhelimesta löytyy 64 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 5 megapikselin makrokamera sekä 2 megapikselin syvyysterävyyskamera. Etuosan kamera Redmi Note 9 Prossa on 16 megapikseliä ja Redmi Note 9 Pro Max -puhelimessa mukavat 32 megapikseliä.

Akunkestosta kummassakin puhelimessa vastaa 5020 milliampeeritunnin akku, mutta lataustekniikoissa on hieman eroavaisuuksia. Redmi Note 9 Prossa on tuki 18 watin pikalataukselle, kun taasen Redmi Note 9 Pro Max tukee 33 watin pikalatausta. Molemmissa laitteissa on USB-C-tyypin latausliitin ja 3,5 millimetrin kuulokeliitin.

Käyttöjärjestelmänä toimii Android 10, jonka päällä hyrrää Xiaomin oma MIUI 11 -käyttöliittymä. Muita uutuuspuhelimien erikoisuuksia ovat P2i-pinnoite sekä Gorilla Glass 5 -lasipinnat. Puhelimissa on myös kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Intiassa puhelimet tulevat tarjolle kolmessa värissä, jotka ovat sininen, valkoinen sekä musta. Redmi Note 9 Pro maksaa edullisimmillaan 12999 rupiaa, eli noin 156 euroa. Redmi Note 9 Pro Max maksaa taasen edullisimmillaan 16999 rupiaa, eli noin 204 euroa. Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, milloin uutuuspuhelimet tulevat tarjolle Euroopassa.

Lähde: Redmi Note 9 Pro -tuotesivu, Redmi Note 9 Pro Max -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Redmi