HMDNokiaYleinen

HMD Global päivitti Nokia-puhelimien Android 10 -aikataulua – viivästyksiä luvassa koronaviruksen takia

Päivitetty Android 10 -aikataulu.

HMD Global on päivittänyt Android 10 -päivitysaikatauluaan, sillä koronaviruksen kerrotaan vaikuttavan huomattavasti päivityksen jakeluun. HMD Global julkaisi alustavan aikataulun jo viime vuoden puolella, mutta päivitetyssä aikataulussa monien puhelimien päivitys on nähtävästi viivästynyt.

Nokia-tuotteista vastaava tuotejohtaja Juho Sarvikas on jakanut Twitterissä uuden Nokia-puhelimien Android 10 -päivitysaikataulun. Aikataulun mukaan Android 10 tulee vielä saataville 14 puhelimelle, ja 6 puhelinta on jo päivitetty. Nokia 2.2 tulee saamaan päivityksen seuraavaksi, jonka jälkeen päivitystä luvataan vihdoin myös Nokia 6.2- ja Nokia 7.2 -puhelimille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  • Q1 2020 (tammi-maaliskuu): Nokia 2.2
  • Q1-Q2 2020 (maalis-huhtikuu): Nokia 2.3, Nokia 4.2, Nokia 3.2, Nokia 7.2, Nokia 6.2, Nokia 3.1 Plus, Nokia 8 Sirocco
  • Q2 2020 (huhti-kesäkuu): Nokia 1 Plus, Nokia 5.1 Plus, Nokia 1, Nokia 5.1, Nokia 3.1, Nokia 2.1

HMD Global hyödyntää puhelimissaan Android One -käyttöjärjestelmää, joka on puhdas Android-versio, jonka takia myöskin uusien päivityksien tuominen puhelimille pitäisi olla nopeampaa. HMD Global on kertonut jo lopettavansa muun muassa suurten päivityksien jakelun Nokia 2-, Nokia 3-, Nokia 5-, Nokia 6- ja Nokia 8 -puhelimille, mutta suurin osa laitteista tulee kuitenkin saamaan tietoturvapäivityksiä vuosineljänneksittäin. Lisätietoja vanhempien Nokia-puhelimien päivitysmuutoksista voi lukea tämän linkin takaa.


Lähde: Twitter (Juho Sarvikas)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Todella surkeata. Nokian kallein ja toiseksi kaunein puhelin Nokia 8 SIROCCO ei vieläkään ole saanut Android 10 päivitystä. Ihmettelen et miten Nokia 7 plus on jo saanut Android 10 päivityksen. Eiks puhelinten olis pitänyt saada päivitys siinä järjestyksessä kun on tullut myyntiin. Eli Nokia 8 SIROCCO ja Nokia 7 plus. Pitäis saada päivitykset samaan aikaan. Jos olisin tiennyt et näin käy. Olisin silloin ostanut paljon huonomman puhelimen ihan vain päivitysten takia. Nokia 8 SIROCCO maksoi uutena 699€ tällä hetkellä kallein myydyin uusi Nokia.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD