AndroidCESXiaomi

Xiaomi julkaisi valkoisen version upeasta Mi MIX -puhelimesta

Kiinalainen Xiaomi on tänä vuonna osallistunut ensimmäistä kertaa historiassaan CES -messuille ja samalla yhtiö piti myös oman lehdistötilaisuutensa. Xiaomi julkaisi tilaisuudessaan jo aikaisemmin Kiinassa esitellyn Mi MIX -puhelimen mustan väriversion rinnalle myös valkoisen vaihtoehdon.

Mi MIX:n erikoisuus on sen näyttö, joka peittää puhelimen etuosasta huimat 91.3 prosenttia. Xiaomi on minimoinut laitteen näytön ja rungon väliin jääneet reunat. Näyttö on kooltaan 6.4 tuumaa ja sen tarkkuus on 2040 x 1080 pikseliä. Näytössä ei juurikaan ole reunoja ja normaalisti näytön yläpuolelle on jätetty tila kuulokkeelle ja etukameralle, mutta Mi MIX:ssä myös tämä alue on otettu kokonaan näytön käyttöön. Vain näytön alapuolelle on jätetty huomattava reuna, josta löytyy etukamera. Laitteen etupuolelta muun muassa kuuloke ja läheisyyden tunnistin ovat jääneet kokonaan pois, mutta esimerkiksi kuuloke on korvattu pietsosähköisellä keraamisella tekniikalla, joka ohjaa äänen näytön läpi. Mi Mixistä löytyy ultraääni läheisyyden tunnistin. Xiaomi Mi MIX on rakenteeltaan kokonaisuudessaan keraaminen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen sisällä hyrrää Qualcommin tehokas Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on valinnaisesti 4 tai 6 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa Mi MIX tarjoaa 128 tai 256 gigatavua. Laitteen kamera on suuruudeltaan 16 megapikseliä ja etukamera on kooltaan 5 megapikseliä. Mi MIX pitää sisällänsä 4400 milliampeeritunnin akun, jota voidaan ladata hyödyntäen Qualcommin Quick Charge 3.0 -teknologiaa. Muita huomioitavia seikkoja puhelimesta ovat sormenjälkilukia, NFC ja 4K-videokuvaus.

Xiaomi Mi MIX on myös SuomiMobiilin testissä ja ensituntumamme upeasta puhelimesta voi lukea aikaisemmin julkaisemastamme artikkelista. Suomessa puhelinta myyvät Xiaomi Suomi sekä verkkokauppa e-ville.com. Vielä ei ole tiedossa, milloin puhelin on saatavilla myös suomalaisille kuluttajille valkoisena väriversiona.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android