XiaomiYleinen

Xiaomi Mi 10 Lite 5G -puhelimen ennakkomyynti alkaa Suomessa 1. kesäkuuta – 5G-puhelin vain 399 eurolla

Xiaomi on ilmoittanut tuovansa Suomessa myyntiin uuden ja myös edullisen Mi 10 Lite 5G -puhelimen, joka tarjoaa nimensäkin mukaisesti 5G-yhteydet. Xiaomi Mi 10 Lite 5G on myös tällä hetkellä edullisin Suomen markkinoilla myytävä 5G-puhelin, sillä sen hinnoittelu asettuu 399 euroon. Uutuuspuhelimen ennakkomyynti alkaa 1. kesäkuuta.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G -puhelimessa on suuri 6,57 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli, jonka tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle. Näytössä on myös HDR10+ tuki, 20:9-kuvasuhde sekä pisaramainen lovi etukameraa varten. Laitteen tehoista on vastaamassa Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, jossa on integroitu 5G-modeemi, joka tukee standalone- ja non-standalone -5G-tekniikoita. RAM-muistia Mi 10 Lite 5G tarjoaa 6 gigatavua sekä sisäistä tallennustilaa on 128 gigatavua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi Mi 10 Lite 5G -puhelimessa on myös neloiskamera takaosassa, joka koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 2 megapikselin makrokamerasta sekä 2 megapikselin syvyysterävyyskamerasta. Ultralaajakulmakameralla on mahdollista taltioida 120 asteen näkökentällä varusteltuja kuvia ja makrokamera tarkentaa 2-10 senttimetrin etäisyydellä kohteesta. Etukameran tarkkuus on 16 megapikseliä.

Puhelimeen Xiaomi on saanut myös 4160 milliampeeritunnin akun, jota ladataan USB-C-tyypin latausliittimen kautta jopa 20 watin latauksella. Xiaomi Mi 10 Lite 5G tarjoaa myös kaksi SIM-korttipaikkaa, näytönalaisen sormenjälkilukijan sekä tuoreen Android 10 -käyttöjärjestelmän. Puhelimessa on myös infrapunalähetin, kasvojentunnistus sekä NFC-tuki.

Suomessa uusi Xiaomi Mi 10 Lite 5G tulee myyntiin kesäkuun alussa, sillä ennakkomyynti alkaa verkko-operaattori Elisan valikoimassa 1. kesäkuuta ja loppuu 8. kesäkuuta. Ennakkotilaajat saavat kaupan päälle myös Mi True Wireless Earphones 2 -kuulokkeet. Virallisesti myynti alkaa 9. kesäkuuta Elisan lisäksi myös DNA:lla, Powerilla ja Verkkokauppa.comissa. Väriversiot ovat Aurora Blue, Cosmic Gray sekä Dream White. Hintaa Xiaomi Mi 10 Lite 5G -puhelimella on 399 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Meitä yhdistää Elisan kanssa edelläkävijyys, joten on hienoa tuoda parhaan puhelinsarjamme uusi malli, Xiaomi Mi 10 Lite, suomalaisten saataville yhteistyössä Elisan kanssa”, sanoo Tony Chen, Xiaomin Keski- ja Länsi-Euroopan, Pohjoismaiden sekä Baltian johtaja.

”On hienoa tuoda ensimmäisenä Suomessa saataville edullisen hintaluokan 5G-puhelin. Jo useat tuhannet suomalaiset ovat päivittäneet liittymänsä 5G:ksi, ja Xiaomin puhelimet tarjoavat yhä useammalle suomalaiselle mahdollisuuden hyödyntää Elisan 5G-verkkoa parhailla liittymillämme”, kommentoi Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Ville Valkama.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,57 tuumaa, AMOLED, Full HD+ (2400 x 1080), 20:9, HDR10+
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 765G (integroitu 5G-modeemi)
 • RAM-muisti: 6 Gt (LPDDR4X)
 • Tallennustila: 128 Gt (UFS 2.1)
 • Pääkamera: 48 MP pääkamera (f1.79) + 8 MP ultralaajakulmakamera (f/2.2), 120 asteen näkökenttä) + 2 MP makrokamera (f/2.4, 2-10 cm tarkennus) + 2 MP syvyysterävyys (f/2.4)
 • Etukamera: 16 MP
 • Akku: 4160 mAh + 20W pikalataus
 • Muuta: USB-C, dual-SIM, näytönalainen sormenjälkilukija, infrapunalähetin
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 + MIUI 11 (esiasennettuna Googlen palvelut)
 • Mitat: 163,71 x 74,77 x 7,88 mm
 • Paino: 192 g
 • Hinta: 399 euroa

Lähde: Xiaomi, Elisa

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

 1. Onpa harmi etteivät tuoneet myyntiin tuosta paremmilla kameroilla varustettua mallia Xiaomi Mi 10 Lite Zoom 5G, josta SuomiMobiilikin uutisoi huhtikuun lopulla. Tuossa parempien kameroiden versiossahan olisi 5x optisen zoomin ja optisen kuvanvakautuksen (OIS) telekamera, jota koekäyttötesteissä on kehuttu, muiden kameroiden (eli tuossa myntiin tulevassakin olevien) ollessa keskitasoisia. Myyntiin tulevassahan ei ole lainkaan optista kuvanvakautusta.
  Saa sitten nähdä, tuleeko tuo Zoom-telekameraversio myyntiin vaikkapa Gigantilla, koska sitä ei ole mainittu nyt uutisessa myyjäliikkeenä.

  Tässä siis parempien kameroiden versiosta SuomiMobiilin huhtikuun lopulta uutinen:

  https://suomimobiili.fi/xiaomi-esitteli-uuden-mi-10-youth-puhelimen-kiinassa-varusteltu-periskooppikameralla-ja-5g-yhteyksilla/

  1. Xiaomi Mi 10 Lite 5G -kamera on varustettu automaattitarkennuksella. Autofocus on kameraominaisuus, joka hienosäätää kameran tarkennusta, se on tämän älypuhelimen mukava ominaisuus. Takakamerassa on optinen kuvanvakain (OIS) kameran tärinän torjumiseksi.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi