AndroidXiaomiYleinen

Xiaomi Mi MIX 2S on tyylikäs kaksoiskamerapuhelin langattomalla latauksella

Xiaomi on esitellyt Kiinassa Mi MIX 2S -älypuhelimen, joka on seuraaja viime vuoden Mi MIX 2 -mallille. Xiaomi on tehnyt laitteeseen mukavia muutoksia, joista yksi on ainutlaatuinen AI-kaksoiskamera sekä Qualcommin tuorein ja tehokkain Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri. Mi MIX 2S on lisäksi Xiaomin ensimmäinen puhelin, joka tukee langatonta latausta.

Erityisesti Xiaomi hehkuttaa uuden Mi MIX 2S:n muotoilua sekä toteutusta, joka jatkaa samaa rataa aikaisempien Mi MIX -malliston puhelimien kanssa. Xiaomi kertoo malliston puhelimien saaneen ainutlaatuisia suunnittelupalkintoja sekä tunnustuksia maailman arvostetuimmilta museoilta. Yksi mainittu tunnustus on tullut suomalaiselta Designmuseolta. Mi MIX 2S on rakennettu keraamisesta takapinnasta sekä alumiinisesta kehyksestä aivan edeltäjänsä tapaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mi MIX 2S:n kohdalla ei pitäisi olla myöskään tehoista pulaa, sillä niistä vastaan Snapdragon 845 -piiri, joka on nähty aikaisemmin muun muassa Samsungin ja Sonyn uusimmissa lippulaivapuhelimissa. Lisäksi RAM-muistia laitteessa on huimat 8 gigatavua, mutta myös 6 gigatavun versio on tulossa tarjolle. Sisäistä tallennustilaa puhelimessa on maksimissaan 256 gigatavua ja tarjolla on tuttuun tyyliin myös muita muistivariantteja, jotka ovat 64 gigatavua sekä 128 gigatavua. Mi MIX 2S:n kohdalla Xiaomi ei ole teknisesti päivittänyt juurikaan näyttöä verrattuna edeltäjäänsä. Näyttö on kooltaan 5,99 tuumaa ja sen tarkkuus on Full HD+ -tasoa, eli 2160 x 1080 pikseliä. Näytössä on jälleen 18:9-kuvasuhde.

Suurin uudistus Mi MIX 2S -puhelimessa on tullut takakameroihin. Aikaisemmissa MIX-malliston puhelimissa on nähty vain yksi kamera, mutta nyt uutuuspuhelin tuo mukanaan kaksi kameraa. Kamera koostuu kahdesta 12 megapikselin sensorista, joista pääkäyttöön tarkoitettu kamera perustuu Sonyn IMX363-sensoriin. Xiaomin mukaan puhelin on saanut DxOMark Mobile -kameratestissä pistemääräksi 101 pistettä, joka tekee uutuuspuhelimen kamerasta varsin lupaavan. Puhelimesta löytyvä kaksoiskamera kykenee muun muassa 2x optiseen zoomaukseen sekä bokeh-kuviin. Xiaomi hyödyntää puhelimen kamerassa lisäksi tekoälyä. Etukamera Mi MIX 2S:ssä on edelleen näytön alapuolella oikeassa kulmassa ja sen tarkkuus on 5 megapikseliä.

Yksi puhelimen huomioitavista ominaisuuksista on 3400 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata langattomasti. Mi MIX 2S tukee 7,5 watin nopeaa langatonta latausta ja samalla Xiaomi esitteli oman langattoman latausalustansa, jonka hinta on 16 dollaria. Puhelinta voidaan ladata myös normaalisti USB-C -liittimen kautta Quick Charge 3.0 -teknologian avustuksella. Xiaomi on tehnyt Mi MIX 2S:n silmällä pitäen globaaleja markkinoita ja yksi laitteen vahvuuksista on tuki 43 globaalille taajuudelle. Esimerkiksi Suomessa puhelin toimii kaikilla 4G LTE -taajuuksilla. Muita huomioitavia seikkoja puhelimissa on sormenjälkilukija takaosassa, kasvojentunnistus sekä Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmä. Xiaomi hyödyntää tuttuun tyyliinsä Mi MIX 2:ssä omaa MIUI-käyttöliittymäänsä, joka on versionumeroltaan MIUI 9.5.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomin mukaan uutuuspuhelin on tulossa globaaleille markkinoille pian, mutta tällä hetkellä laite on tulossa tarjolle vain Kiinassa. Mi MIX 2S:n hinnat alkavat 3299 juanista, joka on noin 425 euroa. Xiaomi aloittaa puhelimen myynnin ensi viikolla 3. huhtikuuta.

Xiaomi Mi MIX 2S tärkeimmät tiedot:

  • Suoritin: Snapdragon 845
  • Näyttö: 5,99 tuuman 18:9 2160 x 1080 pikselin näyttö
  • Muisti: 6 tai 8 Gt RAM + 64 / 128 / 256 Gt ROM
  • Kamerat: 12+ 12 MP pääkamera (2x optinen zoom, OIS) ja 5 MP etukamera
  • Akku: 3400 mAh (langaton lataus, pikalataus QC3.0)
  • Käyttöjärjestelmä: Android 8.0 Oreo (MIUI 9.5)
  • Värit: musta, valkoinen
  • Muuta: sormenjälkilukija ja kasvojentunnistus

Lähde: Xiaomin lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android