XiaomiYleinen

Xiaomi Mi MIX Alpha on täysin uniikki älypuhelin erikoisella näytöllä ja 108 MP kameralla – Hinta yli 2500 euroa!

Xiaomi on julkaissut Kiinassa tänään myös uuden 5G-yhteyksillä varustellut Mi MIX Alpha -konseptipuhelimen. Kyseessä on mielenkiintoinen uutuuspuhelin, jossa näyttö kaartuu myöskin laitteen takaosaan asti molemmilta reunoilta. Xiaomi on laittanut uuteen Mi MIX Alpha -puhelimeen myöskin maailman ensimmäisen 108 megapikselin kamerasensorin.

Itse puhelimen runko koostuu titaaniseoksesta, jota käytetään muun muassa avaruusteknologioissa. Xiaomin mukaan titaaniseos on jopa kolme kertaa kestävämpää kuin ruostumaton teräs sekä 1,3 kertaa kestävämpää kuin 7-sarjan alumiiniseos. Takaosassa Mi MIX Alpha -puhelimessa on pieni keraamista valmistettu kaistale ja kameroita on suojaamassa safiirilasi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttöä Xiaomi kutsuu uutuuspuhelimessa nimellä ”Surround Display” ja sen avulla Xiaomi on pystynyt toteuttamaan 180,6 prosentin näyttö-runko-suhteen. Näyttö kaartuu siis laitteen takaosaan asti ja se kaartuu molemmilta reunoilta, jonka takia esimerkiksi äänenvoimakkuuspainikkeita ei puhelimessa ole. Fyysiset painikkeet on korvattu paineentunnistavilla virtuaalipainikkeilla ja painikkeiden tuntumaa simuloidaan värinämoottorin avulla. Virhekosketuksia Xiaomi pyrkii vähentämään uudella tekniikalla, joka deaktivoi ei-aktiiviset alueet näytössä AI-algoritmien avulla.

Näytön tieltä ovat saaneet väistyä perinteiset kuulokkeet ja läheisyysanturi. Kuulokkeen Xiaomi on korvannut akustisella näyttötekniikalla, joten ääni tulee näytöstä. Läheisyysanturina hyödynnetään näytön reunojen paineherkkyyttä. Mi MIX Alpha -puhelimen sivunäyttöjä voidaan käyttää myös ilmoitusvalona ja niistä voidaan tarkistaa helposti esimerkiksi akunvaraus.

Uudessa Mi MIX Alpha -puhelimessa ei ole etukameraa, vaan kaikki toteutetaan takaosasta löytyvällä kolmoiskameralla. Xiaomi on ottanut uutuuspuhelimessa suuria harppauksia, sillä pääkamerana toimii 108 megapikselin sensori ja sen kaverina on 20 ja 12 megapikselin kamerat. 108 megapikselin kamerassa on 1/1.33” kenno, 1.6 µm pikselikoko, f/1,69-aukko sekä optinen kuvanvakautus ja lasertarkennus. 20 megapikselin kamerassa on ultralaajakulmalinssi, joka kykenee 117 asteen kuviin. Sensorissa on 1/2.8” kenno, 1.0 µm pikselikoko sekä f/2.2-aukko. 12 megapikselin telekamerassa on 1.4 µm pikselikoko, 1/2.55” kenno sekä f/2.0-aukko.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa Qualcommin tuorein Snapdragon 855 Plus -järjestelmäpiiri, johon on yhdistettynä myöskin 5G-modeemi. RAM-muistia puhelimessa 12 gigatavua ja sisäistä UFS 3.0-tallennustilaa löytyy huimat 512 gigatavua. Akunkestosta vastaa 4050 milliampeeritunnin akku, jota ladataan USB-C-tyypin latausliittimen kautta jopa 40 watin pikalatauksella.

Xiaomin mukaan Mi MIX Alpha -konseptipuhelimen tavoitteena on ollut tehdä markkinoiden tuoreimpia teknologioita käyttävä laite ottamatta huomioon kustannuksia, tuottavuutta tai edes massatuotantoa. Xiaomin tavoitteena on aloittaa uutuuspuhelimen pienimuotoinen tuotanto joulukuun lopulla ja hintaa löytyy Kiinassa 19 999 juania, eli noin 2554 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi Mi MIX Alpha tekniset tiedot:

  • Näyttö: Surround Display
  • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 855 Plus + 5G-modeemi
  • RAM-muisti: 12 Gt
  • Tallennustila: 512 Gt (UFS 3.0)
  • Kamera: 108 MP (pääkamera, 1/1.33”, 1.6 µm f/1.69, OIS, LAF) + 20 MP (ultralaajakulma, 1/2.8”, 1.0 µm, f/2.2, 117 asteen näkökenttä, 1.5 cm makrokuvat) + 12 MP (telekamera / 1.4 µm, 1/2.55”, f/2.0, 2x optinen zoom)
  • Akku: 4050 mAh, 40W langallinen pikalataus
  • Muuta: USB-C
  • Käyttöjärjestelmä: Android (MIUI 11)
  • Värit: Musta

Lähde: Xiaomin lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi