AndroidXiaomiYleinen

Xiaomi Mi Note 2 julki – kaarevanäyttö, Snapdragon 821 ja 22.56 megapikselin kamera

mi-note-2_03Xiaomi on tänään odotusten mukaisesti julkaissut uuden Mi Note 2 -lippulaivapuhelimensa. Uutuuspuhelimesta löytyy muun muassa molemmilta reunoilta kaareutuva näyttö sekä uusinta teknologiaa. Xiaomi Mi Note 2 näyttää varsin paljon Samsungin Galaxy Note 7 -puhelimelta, joka lopulta vedettiin kokonaisuudessaan markkinoilta, jonka takia uudelle Xiaomin puhelimelle voi löytyä käyttäjiä myös Samsungin leiristä.

Mi Note 2:n näyttö on kooltaan 5.7 tuumaa ja se on tarkkuudeltaan FullHD -tasoa, vaikka useissa huhuissa odotettiin QHD -tasoista näyttöpaneelia. Puhelimen sisällä hyrrää Qualcommin uusin Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri. Puhelin tulee saataville 6 gigatavun RAM-muistilla ja 128 gigatavun sisäisellä tallennustilalla varusteltuna versiona sekä 4 gigatavun RAM-muistilla ja 64 gigatavun sisäisellä tallennustilalla varusteltuna versiona.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

mi-note-2_02

Pääkameroita puhelimessa on vain yksi, vaikka huhuissa pyöri pitkään kaksoiskamera. Mi Note 2:n kamerasta löytyy 22.56 megapikseliä ja se on Sonyn valmistama IMX318 -sensori. Kameralla on mahdollista taltioidan muun muassa 4K -videokuvaa. Xiaomi on sijoittanut puhelimen etupuolelle myös Sonyn käsialaa olevan IMX268 -sensorin, josta löytyy 8 megapikseliä.

mi-note-2_01Mi Note 2:sta löytyy maailmanlaajuinen LTE -tuki, jota monestakaan Xiaomin puhelimesta ei vielä löydy. Muita tärkeitä huomioita puhelimesta ovat muun muassa NFC -tuki ja 4070 milliampeeritunnin akku, joka tukee Quick Charge 3.0 -latausta.

Xiaomin kotimarkkinoilla puhelinta myydään kahtena eri versiona. Halvemmasta 2799 juania (n. 380 euroa) maksavasta versiosta löytyy 4 gigatavua RAM-muistia ja 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Kalliimmasta 3299 juania (n. 450 euroa) maksavasta mallista löytyy 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Suomessa Xiaomin puhelimia myy Xiaomi Suomi ja puhelimen saapuminen Suomeen varmistuu myöhemmin.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Kuulostaa ihan kohtuuhintaiselta. Tietysti suomi hinnat on sitten ihan eri.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android