AndroidXiaomiYleinen

Xiaomi Mi Mix on puhelin, josta löytyy ennennäkemätön näyttö sekä huippupuhelimen ominaisuudet

mi-mix_04Xiaomi julkaisi tänään odotetusti Mi Note 2 -puhelimen, mutta jopa hieman yllättäen Xiaomi julkaisi ”konseptipuhelimen” nimeltä Mi Mix. Puhelin on hyvin erikoinen sekä mielenkiintoinen, ja vaikka Xiaomi puhelinta kutsuukin ”konseptipuhelimeksi”, niin se on tulossa oikeasti myyntiin vielä tämän vuoden aikana.

Mi Mixin erikoisuus on sen näyttö, joka peittää puhelimen etuosasta huimat 91.3 prosenttia. Xiaomi on siis minimoinut laitteen näytön ja rungon väliin jääneet reunat. Näyttö on kooltaan 6.4 tuumaa ja sen tarkkuus on 2040 x 1080 pikseliä. Näytössä ei juurikaan ole reunoja ja normaalisti näytön yläpuolelle on jätetty tila kuulokkeelle ja etukameralle, mutta Mi Mixissä myös tämä alue on otettu kokonaan näytön käyttöön. Vain näytön alapuolelle on jätetty huomattava reuna, josta löytyy etukamera. Laitteen etupuolelta muun muassa kuuloke ja läheisyyden tunnistin ovat jääneet kokonaan pois, mutta esimerkiksi kuuloke on korvattu pietsosähköisellä keraamisella tekniikalla, joka ohjaa äänen näytön läpi. Mi Mixistä löytyy ultraääni läheisyyden tunnistin. Xiaomi Mi Mix on rakenteeltaan kokonaisuudessaan keraaminen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

mi-mix_06Puhelimen sisällä hyrrää uuden Mi Note 2:n tapaan Qualcommin tuorein Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on valinnaisesti 4 tai 6 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa Mi Mix tarjoaa 128 tai 256 gigatavua. Laitteen kamera on suuruudeltaan 16 megapikseliä ja etukamera on kooltaan 5 megapikseliä. Mi Mix pitää sisällänsä 4400 milliampeeritunnin akun, jota voidaan ladata hyödyntäen Qualcommin Quick Charge 3.0 -teknologiaa. Muita huomioitavia seikkoja puhelimesta ovat sormenjälkilukia, NFC ja 4K-videokuvaus.

nayttokuva-2Xiaomi Mi Mix on saatavilla joulukuussa Kiinassa kahtena eri versiona. Halvemmasta mallista, joka maksaa 3499 juania (n. 475 euroa) löytyy 4 gigatavua RAM-muistia ja 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Kalliimmasta versiosta, joka maksaa 3999 juania (n. 543 euroa) löytyy 6 gigatavua RAM-muistia ja 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Molempien versioiden mukana tulee nahkainen suojakuori. Xiaomi Mi Mixin saapumisesta Suomen markkinoille ei toistaiseksi ole mitään tietoa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android