XiaomiYleinen

Xiaomi patentoi taittuvanäyttöisen puhelimen, joka muistuttaa paljon Huawein toteutusta

Xiaomin taittuvanäyttöisen älypuhelimen protottyypi on nähty jo aikaisemmin.

Xiaomi ei ole julkaissut vielä yhtään taittuvanäyttöistä älypuhelinta kuluttajamarkkinoille, vaikka sellaista yhtiö on vilautellutkin aikaisemmin. Nyt Xiaomi on kuitenkin patentoinut Kiinassa toteutuksen, joka muistuttaa hyvin vahvasti Huawein Mate Xs -puhelimessa nähtyä taittuvanäyttöistä ratkaisua. Koska kyseessä on toistaiseksi patentti, niin se paljastaa Xiaomin suunnitelleen vastaavanlaista laitetta, mutta se ei kuitenkaan vahvista laitteen tulevan markkinoille asti.

Patentissa nähtävässä puhelimessa näyttö on siis laitteen ulkopuolella ja taittuu kahdeksi pienemmäksi näytöksi. Avattuna laitteen oikeassa reunassa on paksumpi kohta, jonne on asetettu kaikki laitteen komponentit, kuten kamerat, piirilevy sekä muut tarvittavat osat. Patentti paljastaa neljä kamerasensoria sekä salamavalon sijainnin, joiden alapuolella on nähtävästi jonkinlainen painike, josta näytön saa avattua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomin tuorein patentti muistuttaa Huawei Mate Xs -puhelinta.

Keskellä laitetta nähdään sarana, jonka avulla laite taittuu kahtia. Laitteen kyljessä on kaksi painiketta, jotka ovat todennäköisesti virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet. Kuvissa laitteen alareunassa nähdään kaiutin, SIM-korttitelakka sekä USB-C-tyypin latausliitin.

Aikaisemmin on huhuttu, että Xiaomi tulee julkaisemaan tämän vuoden aikana taittuvanäyttöisen älypuhelimen, mutta siitä ei ole ollut kovin tarkkoja tietoja. On siis hyvin mahdollista, että nyt paljastunut patentti muuttuu todelliseksi laitteeksi vielä myöhemmin, mutta toisaalta Xiaomi on patentoinut myös muita taittuvanäyttöisiä toteutuksia, jonka takia ei ole tarkkaa tiedossa millaista laitetta Xiaomilta kannattaa odottaa.

Lähde: Letsgodigital.org (hollanniksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi