XiaomiYleinen

Xiaomi Watch 2 Pro -älykello Wear OS -käyttöjärjestelmä julki – Myös Xiaomi Smart Band 8 saapuu Euroopan markkinoille

Xiaomi Watch 2 Pro

Xiaomi on esitellyt uuden Xiaomi Watch 2 Pro -älykellon Euroopan markkinoille, joka on yksi harvoista Xiaomin laitteista Googlen kehittämällä Wear OS -käyttöjärjestelmällä. Lisäksi Xiaomi tuo Eurooppaan jo Kiinan markkinoille esitellyn Smart Band 8 -aktiivisuusrannekkeen.

Watch 2 Pro -kellossa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko ja näyttöä on suojaamassa kestävä lasipinta. Xiaomi esitteli kellosta kaksi versiota, joista hopeassa on ruskea nahkaranneke ja mustassa on muoviranneke. Kello on vedenkestävä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista vastaa Snapdragon W5+ Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka on valmistettu kehittyneellä 4 nanometrin prosessilla. Kellosta on niin LTE- kuin myös Bluetooth-versio. Mukana on myös sisäänrakennettu Dual-band GNSS -yhteys tarkkaa seurantaa varten.

Käyttöjärjestelmäksi ilmoitettiin MIUI for Watch, joka perustuu Googlen Wear OS:iin. Se tarkoittaa kyseessä olevan todellinen älykello, johon on tarjolla laaja valikoima erilaisia sovelluksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi kertoi kellon tarjoavan yli 150 urheilutilaa sekä kehittyneen terveyden seurannan ominaisuudet. Akunkesto on jopa 65 tunnin verran.

Euroopassa uutuuskellon kerrotaan tulevan saataville Bluetooth-versiona 269 euron hintaan sekä LTE-versiona 329 euron hintaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Smart Band 8 -laitteessa on panostettu muotiin, sillä sille tarjotaan useita erilaisia nopeasti irrotettavia tyylikkäitä rannekkeita. Laitteen saa myös laitettua kenkään kiinni esimerkiksi juostessa. Laitteesta on kaksi väriversiota, jotka ovat musta ja kulta.

Laitteen näyttöä on parannettu aikaisemmasta. Näyttö on edelleen 1,62 tuuman kokonainen ja se perustuu AMOLED- tekniikkaan. Näytössä on kapeat kehykset, 600 nitin kirkkaus ja tarkkuus yltää 326 pikseliin tuumaa kohden (490 x 192). Parannuksena on saatu 60 hertsin virkistystaajuus.

Tuettuna on lisäksi Always-on-display, jolla kellonajan saa jatkuvasti näkyviin näytölle. Xiaomi Smart Band 8:n tyyliä voi vaihtaa satojen kellotaulujen avulla ja tuettuna on nyt myös dynaaminen taustakuva.

Aktiivisuusrannekkeen luvataan tulkitsevan 13 ammattimaista juoksudataa. Mukaan on saatu myös uusia urheilutiloja, joista yksi on nyrkkeily. Smart Band 8:n luvataan tukevan yli 150 urheilutilaa.

Laite pystyy seuraamaan reaaliaikaisesti käyttäjänsä terveydentilaa. Aktiivisuusrannekkeen kerrotaan tukevan jatkuvaa veren happipitoisuuden seurantaa sekä harjoituksen kuormituksen seurantaa. Laitteessa on lisäksi jatkuva sykkeen mittaus, unen seuranta sekä muut tutut terveyden seurannan toiminnot.

Akunkesto yltää 16 päivään tyypillisessä käytössä ja 6 päivään Always-on-displayn ollessa päällä. Akku on kooltaan 190 milliampeerituntia. Laitetta ladataan magneettisella laturilla, joka toimitetaan laitteen mukana. Akku latautuu Xiaomin mukaan tunnissa täyteen.

Aktiivisuusranneke on rakenteeltaan myös 5 ATM -luokiteltu, eli sen voi altistaa vedelle. Laitteesta on musta ja kultainen väriversio. Painoa on 27 grammaa rannekkeen kanssa ja paksuudeksi ilmoitetaan 10,99 millimetriä. Xiaomi Smart Band 8 toimii yhdessä Android- ja iOS-laitteiden kanssa.

Xiaomi Smart Band 8:n suositushinnaksi kerrottiin Euroopassa 39,9 euroa.

Lähde: Xiaomi

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi