XiaomiYleinen

Xiaomin huhutaan julkaisevan näytönalaisella etukameralla ja UWB-tekniikalla varustellun puhelimen

Xiaomi Mi 11 Ultra

Kiinasta kantautuvien tietojen mukaan Xiaomi olisi julkaisemassa vielä kuluvan vuoden aikana mielenkiintoisen huippupuhelimen, joka tarjoaa kehittyneitä tekniikoita. Kyseessä pitäisi olla mahdollisesti seuraaja Xiaomin tuoreimmalle Mi 11 Ultralle tai viime vuoden Mi 10T Prolle. Puhelimeen odotetaan UWB-tekniikkaa ja näytönalaista etukameraa.

Weibossa julkaistujen tietojen mukaan puhelimessa olisi UWB-seurantatekniikka (Ultra-Wide Band), jollainen on nähty aikaisemmin kilpailijoiden huippupuhelimissa. UWB löytyy muun muassa Applen ja Samsungin tuoreimmista huippupuhelimista. Samsungin SmartTag ja Applen AirTag hyödyntävät tekniikkaa tarkkaan seurantaan Galaxy S21- ja iPhone 12 -puhelimilla. Jos kyseinen tekniikka tullaan näkemään tulevassa Xiaomin puhelimessa, niin yhtiö saattaa suunnitella myös seurattavien lisälaitteiden julkaisua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen puhelimen avainominaisuuksista tulee olemaan näytönalainen etukamera, jollaista ei ole aikaisemmin nähty Xiaomin puhelimissa. Toistaiseksi vain yksi merkittävä valmistaja, eli ZTE on julkaissut näytönalaisella etukameralla varustellun puhelimen. Kyseiset etukameraratkaisut eivät kuitenkaan ole vielä kovinkaan erikoisella tasolla, vaan käyttäjät joutuvat karsimaan etukamerakuvien laadussa. Tämä johtuu siitä, ettei näyttö ole vielä tarpeeksi läpinäkyvä, jotta valoa pääsisi tarpeeksi kameralle. Todennäköisesti tekniikka on parantunut, sillä myös Samsungin odotetaan tuovan ratkaisun omaan taittuvanäyttöiseen puhelimeensa.

Toistaiseksi kovinkaan tarkasti tulevasta Xiaomin puhelimesta ei ole tietoja. Xiaomi tulee todennäköisesti panostamaan laitteen ominaisuuksiin muutenkin. Keväällä Xiaomi Mi 11 Ultra osoitti hyvin, mihin Xiaomi pystyy. Huhuissa Xiaomin tulevaan puhelimeen on odotettu 120 watin tehoista langallista pikalatausta sekä 70 watin langatonta latausta. Kyseessä ei välttämättä ole suora seuraaja Mi 11 Ultralle, vaan mahdollisesti kyseessä on seuraaja viime vuonna julkaistulle Mi 10T -sarjan laitteelle.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi