XiaomiYleinen

Xiaomin uusi MIUI 12 -käyttöliittymä esiteltiin Kiinan markkinoille – parannuksia yksityisyyteen ja uusi visuaalinen toteutus

Xiaomi on esitellyt tänään uuden Mi 10 Youth -puhelimen ohella täysin uusitun MIUI 12 -käyttöliittymän Kiinan markkinoille. MIUI 12 on tulossa myös globaalisti myytäviin älypuhelimiin, mutta toistaiseksi tarkkaa aikataulua sille ei ole annettu.

MIUI 12 -käyttöliittymässä Xiaomi on uusinut pikavalintavalikkoa sekä tuonut uusia animaatioita kuvakkeille. Yleisellä tasolla Xiaomi on myös toteuttanut animaatioita uusitussa käyttöliittymässä enemmän ja tehnyt niiden avulla käyttökokemuksesta miellyttävämmän. Xiaomi on myös toteuttanut uusia dynaamisia taustakuvia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi Xiaomi on uusinut monia asetusvalikoita, ja nyt muun muassa akunkulumisen seuranta on selkeämpi ja tallennustilan valikko on tehty graafisemmaksi. MIUI 12 pitää sisällänsä myös päivitetyn tumman tilan, joka tukee nyt tuhansia sovelluksia. Xiaomi on myös päivittänyt pelitilaa sekä näytön videotaltiointia.

Uusia dynaamisia taustakuvia

MIUI 12 pitää sisällänsä myös uusitun moniajonäkymän, jossa sovellus voidaan avata pienempänä toisen sovelluksen päälle tai vaihtoehtoisesti toinen sovellus voi olla pienemmässä ikkunassa toisen sovelluksen päällä. Xiaomi on myös päivittänyt Always-on-Display -ominaisuutta paremmaksi ja tuonut MIUI 12 -käyttöliittymään uusitun yksinkertaisen käyttöliittymän, joka on suunnattu erityisesti ikäihmisille.

Terveysominaisuuksia on myös nyt lisätty käyttöliittymän yhteyteen, sillä MIUI 12 on varusteltuna Xiaomin itse kehittämällä AI-liikealgoritmilla, joka tunnistaa tarkasti liikkeitä, mutta kuluttaa vain vähän virtaa. Liikealgoritmi on yhdistetty Xiaomi Health -sovellukseen, joka kerää monipuolisesti tietoja muun muassa askelista, unesta ja painosta.

Myös yksityisyydensuojaan on panostettu ja MIUI 12 tarjoaa aikaisempaa paremmat tietoturvaominaisuudet. MIUI 12 -käyttöliittymässä on muun muassa ominaisuus, joka kirjaa kaikki sovelluksien erikoiset käytökset ja niistä kerrotaan avoimesti käyttäjälle. Lisäksi MIUI 12 ilmoittaa nyt näytön vasemman yläkulman kuvakkeen avulla, jos kameraa, mikrofonia tai sijaintia käytetään. Tämän ansiosta puhelimen käyttäjä tietää heti, jos esimerkiksi kameran kautta koitetaan vakoilla. Lisäksi kaikki yksityisyysasetukset ovat nyt asetettu yhden valikon taakse, josta niitä pystytään hallitsemaan helposti.

Kiinassa MIUI 12 on tulossa tarjolle lukuisille älypuhelimille vakaana versiona kesäkuussa, mutta beetatestaaminen alkaa jo aikaisemmin. Globaalista MIUI 12 julkaisusta ei toistaiseksi ole mitään tietoja. Alapuolella on listattuna puhelimet, joille MIUI 12 on tulossa Kiinan markkinoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäinen erä puhelimia:

  • Xiaomi Mi 10 Pro, Xiaomi Mi 10, Xiaomi Mi 10 Youth, Xiaomi Mi 9 Pro 5G, Xiaomi Mi 9, Redmi K30 Pro Zoom Edition, Redmi K30 Pro, Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi K20 Pro, Redmi K20

Toinen erä puhelimia:

  • Xiaomi Mi MIX 3, Xiaomi Mi MIX 2S, Xiaomi Mi CC9 Pro, Xiaomi Mi CC9, Xiaomi Mi 9 SE, Redmi Note 8 Pro, Redmi Note 7 Pro, Redmi Note 7

Kolmas erä puhelimia:

  • Xiaomi Mi CC9e, Xiaomi Mi Note 3, Xiaomi Mi Max 3, Xiaomi Mi 8, Xiaomi Mi 8 SE, Xiaomi Mi MIX 2, Xiaomi Mi 6X, Redmi Note 8, Redmi 8, Redmi 8A, Redmi 7, Redmi 7A, Redmi 6 Pro, Xiaomi Mi 6, Redmi Note 5, Redmi S2

Lähde: MIUI 12 -sivusto (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi