YhteisverkkoYleinen

Yhteisverkko aloittaa 3G-verkon alasajon 9. toukokuuta

Kuva: Telia

DNA:n ja Telian yhteisesti omistaman Suomen Yhteisverkon 3G-palvelut päättyvät toukokuusta alkaen alueittain. 3G-verkon alasajo vapauttaa vanhan tekniikan käytössä olleet taajuudet ja resurssit turvallisemmille ja energiatehokkaammille 4G- ja 5G-verkkoteknologioille, jotka tarjoavat asiakkaille paremman käyttökokemuksen.

Suomen Yhteisverkon 3G-alasajo käynnistyy toukokuussa Nastolasta, Iitistä ja Kuusankoskelta. 3G sammutetaan näillä alueilla 9. toukokuuta, ja ohjelmaa jatketaan pari viikkoa myöhemmin Kouvolassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Aloitamme 3G-verkon sammutuksen DNA:n ja Telian verkkoihin rajoittuvalla alueella. Varmistamme, että asiakkaiden palvelukokemus jatkuu laadukkaana, ja jatkamme alasajoa Kouvolassa ja edelleen muilla paikkakunnilla toukokuussa tarkentuvan aikataulun mukaan”, Suomen Yhteisverkon toimitusjohtaja Sami Siiki kertoo.

Suomen Yhteisverkon 5G-verkko valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2024 loppuun mennessä. 5G-verkon rakentamisen lisäksi Suomen Yhteisverkon alueella on modernisoitu 4G-verkkoa kapasiteetin ja laajemman peittoalueen takaamiseksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomen Yhteisverkon omistajayhtiöistä DNA on jo sulkenut oman 3G-verkkonsa, ja Telia tekee parhaillaan 3G-verkon sulkemista. DNA:n ja Telian kuluttaja- ja yritysasiakkaita on tiedotettu 3G:n alasajoon liittyen, ja suurin osa asiakkaista on jo siirtynyt käyttämään 4G- tai 5G-liittymiä.

Lähde: Yhteisverkon tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yhteisverkko