Yleinen

Yllättävä yrityskauppa: Leluvalmistaja osti saksalaisen puhelinvalmistaja Gigasetin

VTech Holdings Limited on kertonut tehneensä yrityskaupan, jonka kohteena on saksalainen Gigaset. Yritys on tunnettu älypuhelimistaan, mutta myös monenlaisesta muustakin elektroniikasta. VTech on vastaavasti tunnettu leluista ja elektronisissa oppimistuotteissa, jotka on suunnattu lapsille. Yritys valmistaa myös erilaisia yritys- ja kotipuhelimia.

Jo viime vuoden syyskuussa Gigasetin todettiin olevan maksukyvytön, ja oikeuden aloittaman maksukyvyttömyysmenettelyn tuloksena on päädytty yrityskauppaan. VTechin epäsuorasti kokonaan omistama tytäryhtiö Snom Solutions GmbH on allekirjoittanut omaisuuden osto- ja myyntisopimuksen hankkiakseen Gigaset Communications GmbH:n omaisuuden. Kauppaan kuuluu myös Bocholtissa, Saksassa sijaitsevat tehdastilat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yrityksen mukaan hankkimalla Gigasetin omaisuuden VTech pystyy vahvistamaan asemaansa asuntokäyttöön tarkoitettujen langattomien puhelimien markkinoilla, laajentamaan markkinakanaviaan ja tuotevalikoimiaan maailmanlaajuisesti sekä vahvistamaan valmistusjalanjälkeään Euroopassa. Hankinta lisäisi myös insinööritaitoja VTechin maailmanlaajuisiin tutkimus- ja kehitystiimeihin, hyödyntäen synergioita tuotteiden teknologisessa kehittämisessä ja toiminnallisissa tehokkuuksissa.

”Olemme innoissamme tästä strategisesta yritysostosta. Gigasetin tuotevalikoima, Euroopan markkinajohtajuus, edistyneet tutkimus- ja kehitysmahdollisuudet sekä valmistuksen huippuosaaminen täydentävät erinomaisesti VTechin toimintaa”, sanoi Hillson Cheung, VTech Telecommunication Productsin presidentti. ”VTechin taloudellisen tuen ja johdon tuen avulla Gigasetin liiketoiminta voi jatkua hankinnan jälkeen ja siirtyä kohti kestävää kasvua ja kehitystä.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Hankinta edustaa merkittävää askelta eteenpäin muutosmatkallamme”, totesi Gigasetin toimitusjohtaja Magnus Ekerot. ”VTechin perheen jäsenenä meillä on vankka perusta vahvistaa suhteita maailmanlaajuisiin liikekumppaneihimme, mutta myös helpottaa tuotteidemme saavuttamista laajemmalle kuluttajajoukolle ja yritysasiakkaille, antaen meille ainutlaatuisen alustan aloittaa uusi kasvun aikakausi.”

Yritysoston odotetaan valmistuvan 2. huhtikuuta 2024, edellyttäen, että omaisuuden osto- ja myyntisopimuksessa asetetut ehdot täyttyvät. Kauppasummaa ei kerrottu.

Lähde: Gigaset

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen